![]() |
|
![]() |
#364 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar ismini öğrendiğim iyi oldu en az 10 saksı var. bilmeden satmak garip oluyor. teşekkürler soranada söyleyenede.))). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Orkun Kırcı, bitkiniz bir sedum türü. Yerörtücü bitkiler başlığından sedumları incelerseniz sizinkinin aynısından görebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Ağaç Dostu
|
Sn. mehtap051, Bence bırakın biraz daha büyüsünler. Gözle zor gözükecek kadar miniklerse saksıya almanız esnasında çok kırılgan olduklarından zarar görme ihtimali çok yüksek. Nemli ortamda biraz büyüttükten sonra uygun boyutlu bir saksıya aktarırsanız bence daha iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2008
|
Bu sukulentin adı nedr? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Merhaba Bitkiniz çok sevimli bir sukulent türü. İsmi latince Portulacaria afra variegata. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Ağaç Dostu
|
Crassula arborescens (yeşim ağacı) Pardon sevgili zeynepdincer; cevap verdiğini farketmedim.Ama fotoğraf çok net olmamakla birlikte bana yeşim gibi geldi. Bende de var çünkü. Düzenleyen _kardelen_ : 01-09-2009 saat 09:14 Neden: daha önce cevap verilmiş olduğunu farkettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2008
|
Teşekkürler zeynepdincer.k ve kardelen .Daha önce bonzai olarak satın aldığım yaprakları koyu yeşil ,dalları yukarıya uzayan bir çeşidi vardı. Yaprakları önce buruştu sonra kurudu. Bende ona benzettim ama emin olamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2009
|
Alıntı:
Sayın optimus ben siteye yeni üye oldum bu nedenle mesajınızı yeni okudum. Çiçeğinizin latince adını bilmiyorum ama halk arasında tavşan kulağı deniyor. Çok uzun yıllardır baktığım bir çiçek. Fazla suyu sevmez normal sulamanız lazım. Fazla su verirseniz çürür. Güneş ışığını sever ama çok aşırı güneş altına koymayın. Onu yakmayacak şekilde güneş alması gerekiyor. İyi baktığınız zaman yanlarından yavrular çıkacaktır. İsterseniz onları ayırıp başka saksılarda çoğaltabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-09-2009
|
merhaba acil yardım
ACİL YARDIM aşagıda gönderdiğim diğer kaktüs için yardım istiyorum arkadslar boyu 3.29 metre eni 1.81 cm dir yakından çekebildiğim kadar çektim. Nenem 1961 yılında ekmiş bahçeye devasal oldu. her sokaktan geçen durup bakıyor hatta turisler fotoğrafını çekti dün.yardımcı olun cinsi ve ismi ne bu kaktüsün dikeni yok fakat içindeki sıvısı hastanelik ediyor babam bukamaya kalktı yüzüne sıvısı aktık 2 gün hastanede kaldı............ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Ağaç Dostu
|
Sayın k0900 sukulentiniz sedum sieboldii. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-10-2009
|
Arkadaşlar birer sukulent türü olarak tahmin ettiğim bu bitkilerin cinsleri konusunda bilgi sahibi olan varmı? İlk ikisini 10 yıl kadar önce İzmir botanik bahçesinden almıştım.O zamandan bu zamana kadar epey yıprandı,yenilendi,yıprandı.Toprağa düşen her parçası yeni bir kök veriyor sanırım. Son ikisinede,yıllardır annem balkonunda bakıyor.Birkaç yorum öncesinde bir arkadaşımız benzerini yayınlayıp bilgi istemiş,orada yazana göre Crassula lycopodioides'e epey benzettim.Bununda cinsi Crassula lycopodioides'mıdır? Düzenleyen Timecatz : 05-10-2009 saat 10:37 Neden: Lütfen fotoğrafları foruma yükleyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Ağaç Dostu
|
Sayın timecatzz, fotolarınız yüklenince hangi bitki olduğunu görebileceğiz. Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-10-2009
|
Resimlerdeki bir hatayı düzeltip,tekrar ekledim efendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Kaybettik...
|
Sayın selis, keşke kopartmasaydınız. Ne olduğunu dahi bilmediğiniz bir bitkinin bakım isteklerini de bilmeden doğadan toplamanız doğru değil. Kaldı ki forum olarak doğal yaşamdan bu şekilde bitki toplamalarını hiç de tasfip etmiyoruz. Kanunen de suç teşkil edebilir. Yüksek rakkım diyorsunuz. Bakacağınız yerin de yüksek rakkımda olmadığını düşünürsek yazık olmuş. Resmedin yeter. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-06-2009
|
sevgili selis çok güzel görünüyor. umarım sağlıkla büyütürsünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Ağaç Dostu
|
Sayın selis ben bitkiyi bir sedum türü olarak biliyorum. Yurdumuzda yükseklerde-dağlarda en çok sempervivum ve sedum türleri mevcut. Ayrıca zaman zaman türler için kullandığım bir siteyi tavsiye ederim. www.sedumphotos.net selam ve sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Ağaç Dostu
|
Rica ederim, zevkle. Sağlıkla ve neşe ile büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2009
|
*** arkadaşlar. bu resimdek kaktüslerin isimleri konusunda yardım riça ediyorum. öyle benzer ve farklı adlar varki anlatamam yardımçı olursanız sevinirim nr olarak ***. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|