![]() |
|
![]() |
#92 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-07-2007
|
Bu bir suklent olabilir mi?
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
Arzu Hanım ben bunu buz çiçeğine benzetemedim, buz çiçeğinin yaprakları daha geniş olur. Galeride resimleri var: http://www.agaclar.net/galeri/showim...p?i=9088&c=462 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-07-2007
|
galeridekinin aynisi degil
Çiçeğim galeride bulunan fotoğraftaki çiçeğin aynısı değil. Evet yaprakları çok ince ve kristalimsi görüntü var üzerinde su zerrecikleri gibi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
sanırım çiçeğin aşağıdaki linktekinin bir cinsi.Çiçekleri pembe olanı.çiçeğe sardığı zaman yeşil yapraklar görünmez oluyor.Bunun için baharı bekliyeceksin.Yeşil yapraklar sarı olanın. http://www.agaclar.net/galeri/files/3080-gazania.JPG |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Bendekiler bunlar.
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Adı nedir ?
Arkadaşlar, bu sukkulentin geniş yapraklı ve yaprak kenarlarında her kıvrımda bir tane çiçek gibi köklü yavru atan cinsi vardı.Bunu ilk gördüm sivri yaprakların ucunda birer tane yavru var .Yaprak dizilimi çok ilginç,geometrik bir düzeni var.Adını öğrenebilir miyim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Vildan hanım, çiçeğinizin adı aşkın gözyaşları. Yıllar önce bende de vardı, kışın balkonda kalınca kaybettim çiçeğimi. Şu an bende onun geniş ve dar yapraklısı var. Güneşi çok seviyor ve bol ışıkta daha kalın gövdeli ve benekli oluyor, ayrıca kırmızı renkli, çan şeklinde çiçekler açıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Su sukulentlerin adı nedir?
Düzenleyen zenfree : 04-12-2007 saat 17:16 Neden: sukulent sözcüğünü değiştirdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Düzenleyen uyar11 : 11-10-2007 saat 02:45 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
Herkese merhaba, Geçen gün elime yavru bir bitki geçti. Yapraklarının etli olması nedeniyle sukulent olabileceğini düşündüm. Acaba bu bir sukulent midir??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
Ayrıca, köklenmesi için suya koymak doğru mudur??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Benim bahçede ki buz çiçeklerini, taze uçlardan 5-10 cm.kesip, yeni bir yere yatırıyorum, kesik tarafını da birazcık torf vs. ile örtüp sabitliyorum, su falan vermiyorum, gayet güzel yetişiyorlar. Kışa doğru, herhalde kendisini korumaya aldığı için, yapraklar daha kaba ve hoyu bir renk alıyor. Evde de, bence, hiç suya koymadan, güzel bir toprağa dikebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkin Aizoaceae ailesinden bir succulent. Adi Aptenia cordifolia . Gerekli bilgiye bu isim altinda ulasabilirsin. Saygilar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ozz, kalanchoe bence bakımı en kolay çiçek. Benimkilerden ikisi salonda, diğer ikisi de yarı kapalı balkonda duruyor. Sulanınca da keyfliler, sulanmayınca da. Ve durmadan çiçek açıyorlar. Ben kalenderlik ve hoşgörü sıralamasında doğrusu en başa yerleştiririm bu çiçeği. Üstelik renkleri çok canlı ve hele hele katmerlilerinin güzelliğine diyecek yok. Salondakini sulamayıp bonzai formuna getirdim, o çiçek açmıyor ama ayrı bir güzelliği oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|