agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Yabani Hayvanlar > Börtü Böcek
(https)

Beğeni Düzeni58Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-06-2008, 15:21   #11
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Galeri: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ErtanGM Mesajı Göster
Bende ipek böceğini okul yıllarında severek besledim . Resimlerini görünce çocukluğuma gittim bir an.. 5-6 tane olan ipek böceklerimin koza ördüklerini , kozayı delerek kelebek olup çıktıklarını , kelebeklerin yumurtalarını , belli bir süreç sonrasındada yavrularının büyümesini izlemek o yıllarda benim için güzel bir hobi olmuştu. İpek böceği yavrularım büyümeye başlayınca evdekiler tarafından ipek böceği yetiştirmecilikle ilgili bir yer aranıp tüm ipek böceklerim verildi . Gerçekten çok fazlaydılar ( yaklaşık 700 civarı ) . Fazla derin olmayan karton kutuların içindeydiler . Kutuların köşelerine koza örmüşlerdi . Kozayı örerken izlemek inanılmaz . Ağızlarından çıkardıkları madde havayla temas edince ipek haline geliyor . Bu kadar çoğalacaklarını hiç hesap etmemiştim . Bende artık dut yaprağı yetiştiremez olmuştum . (Yaprakları inanılmaz hızda bitiriyorlar . Yaprak damarları kalıyor sadece ) Etraftada yapraklı dut ağacı bırakmıyordum . Onları toplayıp birde buzdolabında muhafaza ediyordum . O zamanlarda ege bölgesinde oturuyorduk . Antalyada hiç ipek böceğine rastlamadım . 3 tanede civcivime horoz olana kadar baktım . Bizimkiler onlarıda verdiler birilerine . Köpeğimede 7 yıl baktım . Bu arada her türlü kafes kuşunada baktım . muhabbet , cennet papağanı , japon bülbülü , kanarya vs.. var . Geçen yaz tatile çıkmadan önce içinde çeşit çeşit balığın olduğu ama şimdi boş olan büyük bir akvaryumumda var . Bir kedim bile vardı taaki kardeşim onu balkondan aşağıya atana kadar...Ama birtek köpeğimi unutamıyorum .
Sn ErtanGM; mesajınızı okuyunca aklıma Sezen Aksu'nun "Bir Kedim Bile Yok" şarkısı geldi

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025