![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
|
Adana'da, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Halk Eğitim Merkezi'nin açmış olduğu Organik Tarım Kursu'na giderek bu alanda gerekli eğitimi aldım. Organik Tarım Kursu sertifikasına sahip olmam, ürünlerimin organik sertifikalı olduğu anlamına gelmemektedir. Buğday çimi suyunu; Orgagen Ambarı ve Bey Organik firmalarının ORGANİK buğdaylarından üretiyor ve şuralardan getirtiyorum: http://www.nuhunambari.com/productde...productID=2499 Beyorganik Organik rnler - Organik www.beyorganik.com Buğday çimlerinin yanında soft müzik açmaktayım. Bitkilere müzik dinletilmesi gelişimlerine olumlu katkı sağlamaktadır Kullandığım toprak; zirai ilaç ve suni gübre kullanılmamış, olabildiğince egzos gazı bulaşmamış doğal topraktır. Bu toprağa belirli oranlarda odun külü, ekmek, kepek, balık unu, çay posası, kuruyemiş kabukları, leonardit, yumurta kabuğu, torf, kükürt, kuru yaprak, perlit, ağaç kabuğu, Ekoflora organik çiftlik gübresi, tarım kireci, kahve telvesi, meyve posası, buğday çimi posası ile ince ve kalın talaş ekleyerek vitamin ve mineralce zenginleştirmekteyim. (Bunların hepsi bazen olmayabiliyor ama tamamına yakınını toprağa karıştırıyorum). Gördüğüm faydaları isterseniz ayrıca yazabilirim. Çimleri sıkmadan önce sirkeli suda bekleterek yıkıyorum. Elektrikle çalışmayan, manuel çim suyu sıkma makinesi kullanıyorum: Lexen Buğday Çimi Sıkacağı GittiGidiyor'da 36347020 Elektrikle çalışan makine, ısınma nedeniyle çimdeki bazı enzim, mineral ve vitaminleri öldürüyor, bu yüzden kullanmıyorum. Çim suyu elde etme çalışması sırasında ellerimi bitkisel sabunla yıkıyorum. Suyunu çıkardıktan sonra ilk 3 dakikada derin dondurucuya koyuyorum. Yol kenarında değil, balkonda yetiştiriyorum. Elden geldiğince egzos gazlarından uzak olması gerekiyor. Zeminle beraber 14. kattayım, ana cadde değil ara sokak olduğu için ve yüksek kat olduğu için egzos buralara kadar gelmiyor. Hijyen şartlarına % 100'e yakın uymaya çalışıyorum. Bir saksıdan çimleri bir defa biçtikten sonra sonra tekrar uzayan çimleri kullanmıyor, o saksının toprağını boşaltıyorum. Çünkü tekrar uzayan çimdeki enzim, vitamin ve mineraller % 50 azalmaktadır. Kapalı mekanlarda değil, açık alanda buğday tarımı yaparak doğal ortamına yakın yetiştirmeye gayret ediyorum. Böylece klorofil açısından daha zengin oluyor. Toprakla uğraşmak terapidir, severek yapıyorum. Buğday çimi suyunu buz torbasına koyarak donduruyorum. Markette buzdolabı poşeti vs satılan reyonlarda inceleyebilirsiniz. Buz torbasının içine buğday çimi suyunu koyduğumda, birbirinden bağımsız 24 adet donmuş buğday çimi suyu oluşuyor. Böylece 24 günlük buğday çimi suyu pratik biçimde kullanıma hazır hale geliyor. Bunları dondurulmuş olarak satışa sunuyorum. Kullanıma gelince: Derin dondurucudaki dondurulmuş buğday çimi suyundan her gün 1 tane kopartarak naylonundan ayırıyor ve bardağa koyarak erimesini bekliyorsunuz. Dondurulmuş buğday çimi suyunu buz torbasından ayırırken, çelik bıçak kullanmayınız. Ahşap bıçakla keserek diğerlerinden ayırınız veya elinizle kopartınız. Buğday çimi suyuna çelik bıçak temas etmemelidir. Eridiği zaman, orta boy bir çay bardağının dibinde ½ ila 1 CM KADAR buğday çimi suyu oluşuyor. Eridikten sonra hiç vakit kaybetmeden, saf olarak veya herhangi bir taze sıkılmış meyve suyuyla karıştırarak içiniz. Herhangi bir kaliteli hazır meyve suyu da olabilir ama müşterilerim en çok taze sıkılmış portakal veya mandalina suyunu tercih ediyorlar. Sağlık açısından buzdolabınızın alt kısmında eritmeniz daha uygundur. Karıştırmak için verniklenmemiş tahta kaşık veya tahtadan dondurma çubuğu kullanınız. Akşam içerseniz uykunuz kaçar. Aç olarak içiniz, içtikten sonra 1 saat kadar bir şey yemeyiniz ve asitli, alkollü, katkılı bir şey içmeyiniz. Vücut detoksa geçtiği için ilk bir kaç gün bulantı olabilir. Buğday çimi suyunu, sağlığınıza faydalı olacağını düşünerek içiniz. Güneş görmeyen ortamda, topraksız saksılarda, çim coşturan, çiçek coşturan gibi kimyasal gübreler kullanarak ve organik olmayan buğdayları kullanarak çim suyu üretenler olduğunu okuyorum. Topraksız ortamda sağlıklı olabilir belki ama faydadan çok zarar görmemek için dikkatli olmak gerekir. Türkiye'de kargo firmalarının soğuk hava zinciriyle ürün nakliyatı yapma imkânları yok. Bu nedenle Adana dışındaki illere kuru buz firmasında şoklama yaptırarak yolluyorum. Buğday çimi suyu ilaç değildir, tedavi edici özelliği yoktur. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyor. Nasıl elma, domates, maydonoz alırken Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyorsa, buğday çimi suyu da aynı durumdadır. Buğday çimi suyu daha çok; hastalanmadan önce, yani sağlıklı iken hastalıklardan korunma amacıyla kullanılır. Hasta olduktan sonra ise, doktor tavsiyesi ve kontrolünde destek tedavi olarak kullanılır. Bu nedenle kullanacak kişi eğer hasta ise, buğday çimi suyu kullanma konusunu doktoruna danışmalı ve doktorun belirleyeceği şekilde kullanmalıdır. Hayatı boyunca spor yapmamış, dengeli beslenmemiş, asitli ve katkılı gıdaları kontrolsüzce tüketmiş, içki ve sigara kullanmış, kendisi ile barışık yaşamamış, mutlu bir evlilik yapamamış, hayata pozitif bakamamış biri “Ben çim suyu içerek iyi olacağım” dememelidir. Buğday çimi suyu ile ilgili anlatılanlar sihir değil, takviyedir. Sağlıklı yaşamanın yolu, negatif enerji saçan insanlardan uzak durmaya dikkat ederek, birbirimizi sevmekten geçer. Hayata pozitif bakmak, hayatın olumlu yönlerine odaklanmak, olumsuz yönlerini elden geldiğince görmemek gerekir. İnsanları severseniz, sigara ve içkiye fazla yaklaşmazsanız, spor yaparsanız, dengeli beslenirseniz; çevrenizle beraber mutlu, huzurlu ve neşeli bir hayat yaşarsınız, dünyaya ve etrafınızdakilere hayat verirsiniz, iş ve şehir hayatının stresinden korunmuş olursunuz. Çim suyu işte o zaman mucizedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
|
Buğday çimi üretimi
Organik buğdaydan çim suyu üretiyor ve genelde kanser hastaları olmak üzere, Türkiye'nin her yerine şoklama yaptırarak yolluyorum. Toprağa şunları karıştırıyorum: Odun külü, Ekmek, Kepek, Balık unu, Çay posası, Kuruyemiş kabukları, Leonardit, Yumurta kabuğu, Torf, Kuru yaprak, Perlit, Ağaç kabuğu, Ekoflora organik çiftlik gübresi, Tarım kireci, Kahve telvesi, Meyve posası, Buğday çimi posası, İnce ve kalın talaş. Fakat 2 aydır ektiğim buğdaylar sararıyor ve atmak zorunda kalıyorum. Buğday aynı, toprak vs her şey aynı olduğu halde neden 2 aydır sararıyor, bunu çözemedim. Son çimlerimi toprağa aktarmaktan korkuyorum, bunlar da sararıp solar diye. Topraksız ortamda şu anda 10 cm kadar uzadılar ama diplerinde küf oluştu, güneşte ve hava akımı olan bir yere çıkardım, bakalım ne olacak. B5A ile ilgili bu forumu 2 saat kadar okudum. Biraz ümitlendim. Kanser hastası müşterilerim bekliyor ve ben üretemiyorum. B5A çözüm olur diye düşünüyorum. Adana'da 1/2 litrelik olanı bulamadım. 1 litre bana fazla. Bunun gibi konularda yardım bekliyorum. Buradan cevap verebilirseniz memnun olurum. Sevgiyle kalınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
|
Buğday çimi üretimi
http://www.agaclar.net/forum/bitkile...gimiz/1983.htm Sağlık için yararları ------------------------- Oldukça iyi gelişiyor. Henüz 1 hafta olmadı. Şimdi güneş ışığı gerekiyor. Bugünlerde en zoru onu bulmak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-06-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 7
|
![]() Merhaba Arkadaslar, Evimde Bugday çimi yetistirmek istiyorum. Toprak ve gübre konusunda kararsız kaldım, şöyleki; Buğday çimini Sadece, Torf ilemi yetistirmeliyim? Sadece Toprak ilemi? **** toprak gübre kasırımı? Yani ustalardan fikir almak istiyorum, çimin tüm besin ve minarallerini optimumu seviyede almasını istiyorum. Bana Hangi ürün ve markayı ve nasıl bir yöntem ile yetistirmemi tavsiye edersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 130
|
Bu konuyu takipteyim.. ![]() iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
|
Merhaba Arkadaşlar. Buğday çimi suyu üretimiyle ilgili olarak sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Aşağıdaki sorularıma cevap verebilirseniz çok memnun olurum: 1) Buğday çimi sulama suyuna aspirin katmanın faydaları ve zararları var mı? 2) Sulama suyuna oksijenli su karıştırmanın faydalı olduğunu duydum. Faydalı mıdır? Ne oranda karıştırmalıyım? Aspirin, FN7 (aşağıda ne olduğunu yazdım), limon tuzu ile beraber sulama suyuna karıştırabilir miyim? 3) Organik çiftlik gübresinin faydaları ve zararları var mıdır? 4) Şebeke suyunu klorsuz hale getirmek için, ağzı açık kavanozda bir kaç gün bekletmek işe yarar mı? 5) Torfun nemli satılması nedeniyle, bozulmaması için kimyasal madde karıştırıldığını duydum. Doğru mudur? Kimyasal katılmayan torf markası önerebilir misiniz? Mesela Gardena'nın Compo Sana torfu çok pahalı. O kadar para vermeye değer mi? 6) Çim yetiştirdiğim toprağa; leonardit, talaş, kuru yaprak, ağaç kabuğu, , ekmek, kepek, balık unu, çay posası, kuruyemiş kabukları, leonardit, yumurta kabuğu, torf, kükürt, perlit, ağaç kabuğu, kahve telvesi, meyve posası, buğday çimi posası ile ince ve kalın talaş eklemenin faydası veya zararları var mıdır? (Odun külü ile kireç hakkında cevap geldi, teşekkürler). 7) Sadece suda buğday çimi yetiştirebileceğim önerildi. Bu durumda çimdeki enzim, vitamin ve mineraller azalır mı? 8) Limon tuzunun sulama suyuna eklenmesinin faydalı olduğunu duydum, doğru mudur? Ne faydası vardır? Ne oranda kullanmalıyım. Aspirin ve FN7 ile beraber sulama suyuna karıştırmamda mahzur var mı? 9) Saksıdaki toprağı tekrar tekrar kullanmam zararlı olur mu? 10) Bir defa biçtiğim çimi tekrar uzatmıyorum. Tekrar uzatsam aynı kalitede olur mu? (FN7, Bekir Sıtkı Arı'nın ürettiği organik sıvı gübre. Hatta gübre ötesi bir şey olduğu, topraktaki zirai ilaç kalıntılarını ve kimyasal gübre artıklarını yok ettiği, toprağı organik tarıma hazırladığı, faydalı mikrorganizmaların üremesini sağladığı vs söyleniyor. Bekir Bey bana ücretsiz yollayacağını söyledi. FN7'yi ne oranda kullanmalıyım? Düzenleyen maviufuklar : 20-10-2014 saat 21:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
|
resim paylaşmayı nasıl yapabilirim? sertifikamı ve çim resimlerimi eklemek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
|
Alıntı:
Bu başlıkta tarif ediliyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
|
www.facebook.com/photo.php?fbid=10151758060312138&set=pb.685027137.-2207520000.1413929585.&type=3&src=https%3A%2F%2Ffb cdn-sphotos-a-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-xaf1%2Ft31.0-8%2F412677_10151758060312138_7268618_o.jpg&smallsr c=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-xap1%2Fv%2Ft1.0-9%2F970788_10151758060312138_7268618_n.jpg%3Foh%3D 166757c2546552fd60d3de09900bfb05%26oe%3D54F76DC6%2 6__gda__%3D1425358830_3771932f2edc26efcf8921782838 90a4&size=1152%2C2048 Kuşlar da bana çok zarar verdi. Ciddi miktarda organik buğdaylarımı çaldılar. Saksıların yanına kuşların yemeleri için normal organik buğday koydum, beğenmediler vicdansızlar, yine saksılardan organik buğdaylarımı yediler. 3 ay kadar da kuşlara karşı mücadele ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
|
Sayın vetman996 Çimlerin köklerini de zaman zaman çıkarıp suyunu çıkarıyorum. "Çimlerin en faydalı kısmı toprağa en yakın olan kısmıdır" diye bir yerden okuduğum için ben bir adım ileri giderek toprağın altındaki 1-2 cm'lik kısmı da tek tek veya 3'er 5'er kesiyorum. Buraya kadar sorun yok, tadı değişmiyor fakat daha derindeki iplik şeklindeki kökler tadı son derece iğrençleştiriyor. Bu aşırı kötü tadı alacak kadar fayda veriyor mu, önce buna emin olmak gerekir. Bu konuda kaynak önerebilirseniz memnun olurum. Kök sularının çim sularından daha faydalı veya faydalı olduğuna dair hiç bir bilgiye ulaşamadım. "Buğday çimlendireceğin kabın derinliği de çok önemli. Derinlik 3-5 cm civarında olmalı. Daha derin olursa ortam oksijensiz kalır ve buğday sararır. Siz de bu sararmayı başka nedenlerde ararsınız." sözünüze gelince... Şu anda bahsettiğim sararan çimlerimin bulunduğu saksı 5 cm derinliğinde. Fotoğrafı:http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1414001813 Bir kaç gün önce tekrar derin saksılarda yetiştirmeye başladığım çimler ise son derece sağlıklı. Bugün bir kaç cm birden büyüdüğünü gördüm. Fotoğrafı:http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1414002046 Görüldüğü gibi saksının derinliğinin sararmayla ilgisi yok. Hatta bu son resimleri yüklemesem bile daha önce yüklediğim resimlere baktığınızda derin saksılarda gayet sağlıklı çimlerin olduğunu görmüş olmanız gerekirdi. Değişik kaynaklardan edindiğim bilgiye göre çimlerin suyu fazla verilirse küflenme oluyor, suyu az verilirse veya güneşte fazla bekletilirse sararıyor. Benim çimlerimdeki sararmanın nedeni bu mudur bilemiyorum, su miktarı ve güneş ışığı diğerleriyle aynıydı. Son ektiğim buğdaylar neden sararmadı ve son derece sağlıklı biçimde büyüyor, bunu çözebilmem şu an imkansız. Çünkü sararan çimlerin tohumu, katkı maddeleri, aldığı güneş, toprak vs her şey aynı. Bu sararmanın; saksının derinliği hariç onlarca sebebi olabilir, hatta laboratuar ortamında tahliller gerekebilir. Ama bundan sonra sararma olmaz ise (ki sararmayacak gibi duruyor) sebebini bulamadığım ve bana 2 ay kaybettiren bu sorundan da kurtulmuş olacağım. Bahsettiğiniz videodan tuz eklemeyi öğrendim, bundan sonra tuz ekleyeceğim. Videoda köklerin suyu çıkarılmıyor. Ayrıca elektrikli çim suyu çıkarma makinesi kullanılması yanlıştır. Isınma nedeniyle çim suyundaki enzimler kısmen veya tamamen ölmektedir. Mineral ve vitaminler de ölmekte midir, bunu bilemiyorum ama her halukarda elektrikli makinalardan uzak durmak gerekiyor ki Sayın Ellisa da 14.11.2013 tarihli mesajında buna değinmiş ve şunu yazmış: "elektrikli makinaların ısındıgı için çimin içindeki besinin kayboldugunu avrupada tarım bakanlıgı tarafından incelenmiş". Topraksız çim üretimi ile ilgili bayağı istifade ettiğim bir yazı bu linkte: http://bugdaycimievi.blogspot.com.tr...1_archive.html Topraklı çim üretimi ile ilgili olarak da şu yazıdan bayağı faydalandım: http://bugdaycimievi.blogspot.com.tr...me-tarifi.html Sevgiyle kalınız. Düzenleyen maviufuklar : 23-10-2014 saat 19:48 Neden: Resim eklemeyi unutmuşum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
|
2.5 yıldır buğday çimi yetiştiriyorum. Bu konuda sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Yaptıklarımdan hangisinin doğru, hangisinin yanlış, hangisinin gereksiz olduğu gibi konularda çeşitli kaynaklardan bilgi alıyorum. İngilizce siteleri de biraz inceledim. Tüm bilgileri sentezlediğimde, çok daha kolay olsa da topraksız yetiştirmenin eksik kalacağına kanaat getirdim. Forumda bir arkadaşın dediği kısmen doğru. Çimler bir aşamada topraktan besin alamıyor, ama bir aşama da da topraktan besin alıyor. Leonardit ve organik çiftlik gübresi kullanmaktan vazgeçtim. Katkı maddelerinin gerektiği ise son derece açık. Bahsettiğim katkı maddelerinin eklendiği toprakta yetişen çimler ile bu katkı maddelerinin eklenmediği toprakta yetişen çimler arasındaki farkı gösteren fotoğrafı bir kaç mesaj önce bu foruma ekledim. Şimdi FN7 organik sıvı gübre geldiğinde onunla ilgili çalışmalar yapacağım. Fırsat bulunca solucan ve yarasa gübrelerini de deneyeceğim. Limon tuzu, küflenmeye karşı tuz, oksijenli su, klorlu suyun zararları, balık unu, torf, kül, kireç, yumurta kabuğu, talaş, perlit gibi katkı maddeleri hakkında pek bilimsel çalışma yok. Başkalarının tecrübe ve tavsiyeleri ayrıca kendi gözlemlerim ile yetinmek durumundayım şimdilik. Mesela burada bir sayın arkadaşın dediği gibi çim suyunun sıkıldıktan sonra hemen içilmesi gerekiyor. Ben sıktıktan sonra hemen derin dondurucuya koyuyor, kullanacağım zaman bir adet koparıp eritiyor ve içiyorum bu durumda çim suyundaki enzim, mineral ve vitaminlerin yüzde kaçı kayboluyor, bunları tahlil ettirmem gerekecek. Tecrübe ve tavsiyelerinden dolayı tüm arkadaşlara teşekkürler.. Sevgiyle kalınız.[/COLOR] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Karşılaştırma yaptığınız ortamlar aynı olmadığı için sonuçlar net olmayacaktır. Karton kutuda toprak havalanması çok olmayacağı ve suyun fazlası alt kısımda yosunlaşmaya neden olacağından mantar hastalığı oluşacaktır. İlk önce yapmanız gereken sorunun nedenleri öğrenmek. Yaprakları iyi incelemek lazım, sararma eski yapraklardan yoksa yeni yapraklardan başlıyor. Veya yaprakların dış kısmı sarı iç kısmı yeşil mi? Yoksa sararma tüm alanda mı mevcut. Toprağa veya torfa eklediğiniz ek katkı maddelerinin fazlası bitkilerin strese girmesine veya mantari hastalık kapmasına sebep olabilir. Özellikle kül ve kireç kullanımında çok dikkatli olunması gerekli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
|
İsmail Bey, kül ve kireç kullanımı konusunda öneriniz doğru. Hatta Adana'nın suları kireçli olduğu için hiç kireç kullanmamam gerektiği de söylendi. Karton kutuların plastik kutulardan havayı daha çok geçirdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Mesela plastik pencereler dışarı ile içeriyi tamamen birbirinden izole etmekte; soğuk, sıcak, toz, hatta kısmen sesi bile geçirmemektedir. İçeriye yağmur suyu, gürültü, toz vs girmesini engellediği için tercih edilse bile sağlıklı olmadığı, ahşap pencerelerin kullanılması gerektiği belirtilmektedir. Mukavvadan bir pencere varsaydığımızda ise geçirgenliğinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Mukavva saksılarımın dibindeki delikler ise plastik saksılardaki deliklerden çok daha fazla. Aslında mantar yetiştiriciliği kursu vs olduğu gibi buğday çimi yetiştiriciliği kursu da açılsa, hatta kitap vs yazılsa çok iyi olur. Ama öte yandan burada olduğu gibi soru-cevap, deneme-yanılma ile de epeyce tecrübe kazanılıyor. Bu işe hobi olarak da bakıyorum. Toprakla uğraşmak terapidir. Öğrencilerime bahçıvanlık kursu veren Ziraat mühendisi Sibel Hanım aynı zamanda, Adana Ruh Sağlığı Hastanesinin bahçesinde hastanede yatanlara da bahçıvanlık kursu veriyordu. Yani hem psikolojik, hem biyolojik sağlık için buğday çimli günler diliyorum herkese. Hatta sosyal yönden de faydalı. Buğday çimlerimi Türkiye'nin her yerinden insanlara yolluyor, uzun süre telefon görüşmeleriyle fikir alış verişi yapıyor, bende onlardan bir şeyler öğreniyorum. Genelde kanser hastası ve yakınları ile tanışıyorum, sonra onlarla sosyal medyada arkadaş oluyoruz. Görüş ve önerilerinizden dolayı teşekkürler...Herkese sağlıklı günler dilerim. Düzenleyen maviufuklar : 24-10-2014 saat 09:20 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
|
Topraklı ve topraksız ortamda çim yetiştirmenin inceliklerini anlatan blogun sahibi Ali Yemenici Bey'e çalışmalarımı yollayıp tavsiye istedim. (bugdaycimievi.blogspot.com.tr/2013/02/toprakli-bugday-cimi-yetistirme-tarifi.html?m=1) Bana şu cevabı verdi. Kadir bey Merhaba, İlk önce yazılarımı okuyup doğrusu nedir diye bana soracak kadar güveninizi kazandığıma çok sevindim ve size bunun için çok teşekkür ederim yakınımda olsanız sizinle tanışmak isterdim. Çok faydalı bir hobi edinmişsiniz İnsanların sizin gibilere çok ihtiyacı var uğraşılarınız özen ve sabır isteyen şeyler inanın kansere yakalanmış kendini çaresiz hissedip bana yazan İnsanlar bile kendileri için bu kadar zahmete girmeye üşeniyorlar ve bu yolda çare aramaktan vazgeçiyorlar. Hazırlamış olduğunuz bir siteniz varsa verirseniz sitem de paylaşırım. Eğer yoksa hemen bir blogçu siteside olsa hazırlamanı tavsiye ederim. Gelelim Müşterilerinize yazdığınız yazının içeriğine bu yazdıklarınızı eleştirmek ya da yanlış demek haddime değil, sadece benim de merakımı cezbedip soru sorabilirim herkesin doğrusu en doğrudur." Dünya'da herkes başkasının aklını beğeniyormuş Allah bakmış insanlar mutsuz, bütün insanların aklını alıp ortaya koymuş sonra da isteyen beğendiği aklı alsın demiş İnsanlar aralarda epey dolaştıktan sonra gidip kendi aklını almışlar." Yazınızda kullandığınız toprağın organik olması için birçok katkılar yaptığınızı yazmışsınız çok iyi bir çalışma elinize sağlık, bunları olduğu gibi buğday ektiğiniz toprağa mı koyuyorsunuz yoksa bu karışımı başka bir yerde toprakla karıştırarak belli zamanlarda sulayıp çürümesini mi sağlıyorsunuz ? faydalı bakterilerin çoğalarak organik gübre haline geldikten sonra mı ekeceğiniz toprağa karıştırıyorsunuz, sanırım böyle yapıyorsunuzdur çünkü araştırmalarımda böyle yapıldığını okumuştum. Merak ettim balkonunuz kapalı mı ? açık mı ? biliyorsunuz 23-27 derece arasında olan sıcaklıklarda büyümesini gerçekleştiriyor Adana' da sıcak bir şehirdir balkonunuz açıksa yazın nasıl yetiştiriyorsunuz ya da kışın soğuk havada nasıl büyütüyorsunuz ben de bunları sizden öğreneyim ki kendimi geliştireyim. Ben evin içinde yetiştirdiğim için ısıyı sabit tutabiliyorum hatta yazın çok sıcaklarda evde yetiştiremiyorum klima gerekiyor ben de de o yok onun için zorlanıyorum. Bildiğim kadarı ile hasta olamayan bir insanın bağışıklık sistemini geliştirmesi için içmesi gereken, günde aç karnına 30 cc olmalı eğer kanser hastası ise sabah, akşam 30 ar cc olması gerektiğini okumuş ve kullanan, buğday çimi ile şifa bulmuş hastalardan öğrendiğime göre kullanım şekli böyle idi. (Amerika'da yapılmış araştırmalarda da en az bu oranı kullanmanın yeterli olacağını okumuştum) Bende fazla olduğu zaman buz torbalarına koyup derin dondurucuda donduruyorum naylondaki üç gözün miktarının toplamı 30 cc civarı geliyordu fazla içmenin bir zararı olmadığını okudum tabii abartmamak kaydıyla ilk zamanlar bir kerede yarım su bardağı içiyordum Üretimin topraklı mı topraksız mı daha iyi olduğunu sormuşsunuz tabii ki sizin uyguladığınız topraklı tarzı en uygun olanı ama bu demek değildir topraksız tarımın faydası olamaz diye Allah cc. küçücük tohumun içine onun yetişmesi için olması gerekenleri fazlası ile koymuş, tohumun içindeki o değerler bitkinin 10-15 cm e kadar kendini geliştirmesine yardımcı olacak kadar depolamış, bu boydan sonrası için ek besinlere ihtiyaç duymaktadır kbu da gübreler ile sağlanır. Ama sizin yaptığınız topraklı tarım şeklinde bitki daha güçlü olur, içinde ekstradan topraktan geçen vitamin ve enzimler fazlalaşarak daha fazla yararı dokunur, yerim müsait olsa ben de sizin gibi yapardım. "Buğday çimi suyu ilaç değildir, tedavi edici özelliği yoktur." Yazınızın bu bölümünde tedavi edici özelliği yoktur terimi benim gibi çim suyundan sonra (tabii doktor tedavisi ile birlikte) yararını görmüş insanları görseydiniz "Buğday çimi suyu ilaç değildir tedavinin yanında destekleyici olarak kullanılır" diye yazardınız. Zaten yazınızın alt kısımlarında aynı cümleyi kullanmışsınız. Çim suyuna kanserdeki faydasına o kadar inanmışım ki tedavi edici özelliği yoktur cümlesini kabullenmek gelmiyor içimden. Siz alınmıyorsunuz dur inşallah bu tavrım çimlere olan aşkımdan kaynaklanıyor Size yazınızda şunlar eksik diyemem hazırladığım sitenin tamamını iyice okursanız beğendiğiniz yerler çıkabilir, eğer çıkarsa alıntı yapıp yazınızın içine koyabilirsiniz. Size çalışmalarınızda başarılar dilerim Allah zahmetinizin karşılığını fazlasıyla versin. Düzenleyen maviufuklar : 24-10-2014 saat 09:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2016
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1
|
Simdi ben arastirmadan aldim aktardan tohumlari ektim topraga 2-3 gune ciktilar gayetdiri ve yesiller. Boyle neden ekmiyoruzda yok suda beklet kavanoza koy fln yapiyoruz orasini anlamadim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-01-2020
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 1
|
Buğday genetiyle oynanmış bir bitkidir. Fırınlarda pişirirken bile kokmaz . Bence daha kurcalanmamış olan arpa filizlerini üretmek daha mantıklı. Arpa biliyorsunuz ki yarış atlarında kondisyon artırıcıdır. O hızda o süre koşan bi atın hem bedenen hem sinir sistemi olarak ekstrasent bir salık durumunda olması gerekir. Bence arpa çimi en iyisi. Ben tohumun yarısı kadar torf ile harmanlayıp yayıyorum. Hasada kadar torftaki madelerin çeyreğini bile kulanamaz zaten. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2020
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
|
Çim suyunu sıkmak için hangi aletleri kullanıyorsunuz? Soğuk sıkım makine önerir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2020
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
|
temizlik işleri yapmak bakımından fırsat bulsam ben de çimlendirmeyi düşünüyordum. konudaki bilgiler çok faydalı oldu teşekkürler. Düzenleyen makrofinans : 18-11-2020 saat 22:32 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Polatuz, Ben de bir çimlendirme deneyi yapıyorum. Gerçi 20 gün oldu ama havaların soğuk gitmesinden biraz yavaş gidiyor herhalde. Sizin çimler daha açık yeşil duruyor, ben domateste kullandığım sıvı besinle suluyorum. Daha koyu yeşil. Fakat nasıl sıkıp suyunu çıkaracağım onu düşünüyorum. Daha önce çiğneyerek yemeyi denemiştim, pek mümkün olmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 154
|
Biz daha önce filiz halinde tüketiyorduk, bu sefer çimlendirdikten sonra tüketmeyi deneyeceğiz. Buğday organik ürünler satan bir firmanın ve 500gr lık paketlerde satılıyor. Filizlenme aşamasına kadar suda beklettik 4 gün kadar. Daha sonra torf bahçe toprağı karışımımıza diktik. Filizlenme aşamasında olduklarından hemen büyümeye başladılar. Fotoğraflarını ekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-10-2009
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 36
|
Perlitte buğday çimi yetiştirme denemem
Herkese selamlar, ben de perlitte buğday çimi yetiştirmeyi denedim. Zor da olsa yetişen çimlerin suyunu çıkartabildim. ![]() ![]() ![]() Bardağın ikinci yarısındaki pembelik, çilek aromalı vitamin tabletinden kaynaklanıyor. Saf buğday çimi suyunun içim pek hoş değil de... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
|
Merhaba Xenkebikec çimleriniz çok saglıklı görünüyor .. Bende yeni başladım bugday çimi yetişdirmek istiyorum .. organik bugday buldum organik cityfarm markası migrosdan aldım .fakat kullanmaya cesaretim yok çünki daha emin degilim ..buradaki konuyu baştan aşagıya okudum,Ginseng adlı üyelerden bir kişi , city farm marka bugdayın garip bayaz salgı ve kötü koku arkada bırakdıgını bahsetmiş .. bana yardımcı olurmusunuz .. hangi bugday hangi marka kullanıyorsunuz ..yazarsanız çok memnun olurum . ben şu anda toprak aldım ismi torf organik tekzenden 40 litre .. ve plastik yetişdirme kapları aldım .fakat plastik sevmiyorum ..ahşap elma kasaları aklıma geldi ve daha saglıklı dikim olacagını düşündüm.. Ahşap elma kasanın altlarına delik acarak çimlemede kullanmayı düşünüyorum acaba nasıl olur ??( bu ahşap elma kasasını göstermek istedim fakat fotografını buraya nasıl eklerim bilmiyorum ) bugday çimi sıkma manuel makinasını spariş verecegim ..ayrıca toprakta küflenmeyi önlemek için himalaya tuzu bir tutam sıkacagın içine su ile karıştırıp çimlere büyürken hergün fısfıslamanın bir sitede küfleri önledigini ayrıca bugday çimlerinede besin verdiginden bahsedilmişdi .. Şu an sadece hangi organik bugday kullanmalıyım bilmiyorum ??? selam saygılarımla sizlerden cevap alırsam memnun olurum .. ellisa Düzenleyen ellisa : 12-11-2013 saat 02:21 Neden: ahşap elma kasası resmini eklemek istedim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
|
![]() Alıntı:
Merhabalar buğün çimlerim birz daha uzamış gördüm iyice bakınca uclarında su damlaları gördüm := normalmı acaba ? dikdigim kasanın altı acık hava alabilecek şekilde , biraz pamuklanma vardı sanki anlayamadım ne oldugunu ? bilginiz varmı bana yazarsanız sevinirim .. teşekür ederim ellisa |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 154
|
Sn. ellisa çimlerininiz ucundaki su damlacıkları gayet normal bence, bizdede aynı şekilde oldu. Hatta bir rivayet belkide gerçek ilk yoğurt bu buğday çimlerinin üzerindeki çiğ tanecikleri ile yapılmış ![]() Pamuklanmaya gelice sanırım hava ile temas etmesinden kaynaklanıyor. Biz plastik normal balkon saksılarında yapmıştık alt kısmını görme imkaanımız bulunmamaktaydı. Faka hasat sonrası torfu dökerken neredeyse hepsi kök kaplıydı ve pamuklanma yoktu. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
|
![]() Alıntı:
ne güzel anlatmıssınız , yogurt diyince kefir aklıma geldi,1 yıldır büyük marketlerden eker marka,altınkılıcdan veya içim markası kefir üretiyor artık hangisi varsa raflarda alıyoruz iskenderunda 1 ltr kefir 5,75tl civarlarında fakat izmirde yaşarken bu tip gıdaları ucuz alıyorduk ,inek, den yapılan herşeyi uzun süredir kesdik, çünki inek sütüne alerjimiz var bunun yerine keçi sütü ve peyniri alıyoruz .inek etide artık kaliteli bulamıyoruz ,tavuk etide tadı olmadıgı için hepden vazgecdik, Tavugun yerine ızgara hindi eti alıyorum Bim marketlerde Bamvit markası herzaman bulunuyor ama büyük marka marketlerde herzaman olmuyor, Hindi ızgara eti biraz koyu et ve hiçbir baharat kullanmadan zeytin yagı sürüp elektrikli ızgarada yavaşca pişiriyoruz .etin tadı lezzetli oluyor.. yemeklikde kuzu eti kullanıyorum : ) Geçenlerde bir arkadşımızın annesi evde kendimizde yapabilirsiniz dedi,kefirinde muhteşem saglıga destegi var, Bugday çimi suyunu daha pratik yetişdirmeye alışdıgımızda hemen evde kefir yapmak için ugraşacagız : ) Dediginiz gibi sanırım çim kasasının altı açık ve pamuklanma bu yüzden olmuş olabilir,aynı şekilde çimlerin kökleri büyüdükce pamuklanma gidecekmi bakalım. Evin içince biraz büyümüş olan bugday çimleri henüz koyu yeşil olmadı , dün balkona çıkardım Gün ışıgı alsın yeşil olsun diye ,umarım yararı olur .sanırım 6 gün içinde sıkılmaya hazır olucaklar . Dugday çimi yetişdirmeyi duymadan önce,hollandada (wead) bugday tozu kullanıldıgını okumuşdum, internetden aramaya başladım sonra iskenderunda bugday özü tozu (Nurs Rusheim)görünce satın almışdım fiyatı 400 ml 10 tl iki kişi hergün nerdeyse iki ay gidiyor Tadı yok saman gibi : ) yemesi kolay hergün aç karnına 3 tatlı kaşıgı tükkettim .enerji ve zindelik veriyor bunu farkediyorsunuz,ayrıca sabah karın toklugu saglıyor .. fotograflarını eklemek istedim belki başka kişilerin işine yarıyabilir : )veya tanıyanlar varsa bu ürün üzerinde deneyimlerini yazabilirler .. - - - - - - - - ikinci bugday ekimi için bugdaylarıma bugün bakdım daha filizleri küçükmü karar veremedim ?ve bir gece daha nemleyip tepside bekletip yarın ikinci kasayı torf topraga ekecegim .. tepsideki bugdaylar acaba EKiLeCEK şekilde filizlenmişlermi ? bilemiyorum bugday tepsinin fotografını ekledim - - - - - - Ayrıca bu siteyi çok begeniyorum öğrenmek ve bilgi zenginligi olan insanlarla paylaşabilmek süper .. herkese iyi haftalar diliyorum ellisa Düzenleyen ellisa : 26-11-2013 saat 18:55 Neden: kelime ekleme,düzeltme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
|
Buğday Çiminde Renk Değişimi
Merhabalar, Evde buğday çimi yetiştiriyorum. 1 gün önce buğday çimlerim üstteki resimde görüldüğü gibi gayet sağlıklı bir görünümdeyken bugün alttaki resimde görüldüğü gibi hastalık gibi renginde değişim oldu ve solgunlaştı. Bunun nedeni ne olabilir?Aayrıca bu haldeyken çimin suyunu çıkarıp içmemde mahzur var mı? Teşekkürler... Düzenleyen maviufuklar : 08-09-2013 saat 18:34 Neden: Eksik bildirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-09-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
|
City Farm ve Orgagen Ambarı buğdaylarını denedim. Şunu söylemem gerekir ki aralarındaki fiyat farkı kesinlikle normal. City Farm'ın buğdayı suda garip bir madde salgılıyor ve kötü bir koku oluşuyor. Buğdayların içinde beyaz bir sıvı oluşması normal mi bilemiyorum ama tohumlanmadığını bizzat yaşadım. Toprakta belki olur mu diye denedim sonuç; oksijenli su karışımıyla sulamama rağmen toprakta yeşil beyaz bir küfe sebep oldu. Firmaya e-posta gönderip olayı yazdım fakat geri dönüş olmadı. Bir daha da almam. Orgagen Ambarı buğdayı ise iki günde oldukça hızlı şekilde çimlendi. Koku vb. sorun gözlemlemedim. İki gün cam kavanozda ( 1 gün su da 1 gün nemli olarak) tuttuktan sonra filizlenen buğdaylarımı derin olmayan borcamda torflu toprak karışımıyla yetiştiriyorum. Anladığım kadarıyla topraksız da yetiştirilebilir. Ama doğallık, kalite ve sağlık açısından o yöntemi denemekten vazgeçtim. Günde bir kez sabahları suluyorum. Henüz sıkma aşamasına gelmediler. Sıkma makinası olarak Lexen Healthy Juicer makinasını aldım. Maydonoz, dere otu ile deneme yaptım ve oldukça başarılı. Bence elektrikli katı meyve sıkacaklarından daha sağlıklı. Kullanımı ve temizlemesi kolay. Düzenli olarak içince faydalarını görücez bakalım. Bu konuda ki bilgilerden de faydalandım. Bilgi veren herkese teşekkürler. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
|
![]() Alıntı:
merak ediyorum şu an kullandıgınız bugday markası nedir ,bende city farm organik bugday migros organik tahıl reyonunda buldum fakat güvenip iki buyuk saksımı mahvetmek istemiyorum acaba Orgagen Ambarındanmı spariş versem diye düşünüyorum ? sitelerini araşdırdım ama bugday bulamıyorum :I http://www.orgagenambari.com/?vlang=...emode=products tecrübenizi tekrar paylaşırsan çok sevinirim saygılarımla ellisa Düzenleyen ellisa : 13-11-2013 saat 03:26 Neden: kelime ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-09-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
|
Alıntı:
Ürünün bulunabileceği mağazalara buradan ulaşabilirsiniz: BAYLERMZ .::. ORGAGEN AMBARI Merak edip topraksız da yetiştirdim. Daha temiz oluyor. İnce yatay borcamda hızlıca büyüdüler. Sulama için yağmurlama yapan fısfıslardan aldım. Borcamın dibinde biriken suyu sulamadan 1-2 saat sonra döktüm. Topraksız olduğu için rahatlıkla dökülebiliyor. Altta biriken sular küfe sebep oluyor. Sulama suyuma 1 lt. suya 1 çorba kaşığı oksijenli su karıştırdım. Topraklı yetiştirmede torf kullandım. İki farklı deneme yaptım. Birinde toprak saksı diğerinde normal camda denedim. Camın altında delik olmadığı için suyu dikkatli vermeye çalıştım fakat muhtemelen su birikmesinden küf oluştu. Bana kalırsa en iyisi su gideri olan toprak saksılar. Toprak yerine ne kullanılabilir kendimce onuda araştırdım. Topraksız rahatlıkla yetişiyor fakat bana sağlıklı ve doğal görünmedi. Torf kullanmaya karar verdim. Ancak burada kullanılan organik olduğu söylenen bir madde var mesela ilgimi çekmişti onu da paylaşıyım. How to Grow Wheatgrass - YouTube Üründe bu: Baby Blanket Growing Medium - 10x10 Sıkıcak belirttiğim üzere Healthy Juicer kullanıyorum. Biraz zorluyorum ama nar suyu bile sıkılıyor. Telefonla sipariş verip kapıdan ödeme ile satın aldım. 125 Lira'ya maloldu. Kapıdan ödemede 5 L. fark verdim. Benim çimler çok lezzetli sanki şeker konulmuş içine gibi bir lezzeti var. Ama bir defa aç karnına sadece çim suyu içip güne başladım akşama kadar midem bulandı =) Üzerine mutlaka başka bir meyve suyu içmem gerekiyor. Görüntüde çok olduğunu sanıyorsunuz ama sıkınca azıcık suyu çıkıyor. Bu beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Bu yüzden günlük içmek isteyen biri için üretimi kolay olmaz. Bunun için çeşitli yöntemler okudum. Alan darsa, pazarlarda satılan kat kat çekmeceli patates soğan koymak için kullanılan eşyalar oldukça mantıklı. Bu linkleri de not almıştım yeni başlamak isteyenlere yol gösterici olabilir: How to grow wheatgrass - YouTube How To Grow Wheatgrass And Sprouts - YouTube How to Grow Wheatgrass - YouTube Yaylacık Yaşam Vadisi » Buğday Filizi Nasıl Yetiştirilir? BUĞDAY ÇİMİ EVİ: Şubat 2013 Buğday çimi suyu / Beslenme / Diyet / Milliyet Blog Buğday Çimi Suyu'nun Faydaları | Yararlı Besinler | Sağlıklı Yaşam | YAŞAM | iVillage Kadın Kulübü Buğday Çimi Suyu Nasıl Hazırlanır? Buğday Çimi Suyu Yapılışı Evde Buğday Çimi nasıl yetiştirilir Buğday Çimi Yetiştirmek | Kundo.co BUĞDAY ÇİMİ SUYU YARAMAZ TEYZELER: Buğday Çiminin Yetiştirilmesi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|