Merhaba Arkadaşlar.
Buğday çimi suyu üretimiyle ilgili olarak sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
Aşağıdaki sorularıma cevap verebilirseniz çok memnun olurum:
1) Buğday çimi sulama suyuna aspirin katmanın faydaları ve zararları var mı?
2) Sulama suyuna oksijenli su karıştırmanın faydalı olduğunu duydum. Faydalı mıdır? Ne oranda karıştırmalıyım? Aspirin, FN7 (aşağıda ne olduğunu yazdım), limon tuzu ile beraber sulama suyuna karıştırabilir miyim?
3) Organik çiftlik gübresinin faydaları ve zararları var mıdır?
4) Şebeke suyunu klorsuz hale getirmek için, ağzı açık kavanozda bir kaç gün bekletmek işe yarar mı?
5) Torfun nemli satılması nedeniyle, bozulmaması için kimyasal madde karıştırıldığını duydum. Doğru mudur? Kimyasal katılmayan torf markası önerebilir misiniz? Mesela Gardena'nın Compo Sana torfu çok pahalı. O kadar para vermeye değer mi?
6) Çim yetiştirdiğim toprağa; leonardit, talaş, kuru yaprak, ağaç kabuğu, , ekmek, kepek, balık unu, çay posası, kuruyemiş kabukları, leonardit, yumurta kabuğu, torf, kükürt, perlit, ağaç kabuğu, kahve telvesi, meyve posası, buğday çimi posası ile ince ve kalın talaş eklemenin faydası veya zararları var mıdır? (Odun külü ile kireç hakkında cevap geldi, teşekkürler).
7) Sadece suda buğday çimi yetiştirebileceğim önerildi. Bu durumda çimdeki enzim, vitamin ve mineraller azalır mı?
8) Limon tuzunun sulama suyuna eklenmesinin faydalı olduğunu duydum, doğru mudur? Ne faydası vardır? Ne oranda kullanmalıyım. Aspirin ve FN7 ile beraber sulama suyuna karıştırmamda mahzur var mı?
9) Saksıdaki toprağı tekrar tekrar kullanmam zararlı olur mu?
10) Bir defa biçtiğim çimi tekrar uzatmıyorum. Tekrar uzatsam aynı kalitede olur mu?
(FN7, Bekir Sıtkı Arı'nın ürettiği organik sıvı gübre. Hatta gübre ötesi bir şey olduğu, topraktaki zirai ilaç kalıntılarını ve kimyasal gübre artıklarını yok ettiği, toprağı organik tarıma hazırladığı, faydalı mikrorganizmaların üremesini sağladığı vs söyleniyor. Bekir Bey bana ücretsiz yollayacağını söyledi. FN7'yi ne oranda kullanmalıyım?
Düzenleyen maviufuklar : 20-10-2014 saat 21:24
|