View Single Post
Eski 20-10-2014, 21:16   #50
maviufuklar
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Sayın Maviufuklar, Bence toprağa bu katkı maddelerini karıştırmanıza gerek yok. Siz buğday çimini 7-10 gün süre içinde üretiyorsunuz ki bu süre içinde buğday tohumunun içindeki besin embriyonun büyümesi için yeterlidir. Zaten kök oluşmadığı için toprağın içindeki besin elementlerini alamaz. Ama sulama suyuna enzim içerikli ürünler katarak zenginleştirme yapabilirsiniz.

Eğer topraktan çok besin alabiliyor olsaydı siz ilk biçimdeki buğday çiminin içinde daha az besin içeriği bulurken ikinci biçimde daha fazla besin içeriği bulacaktınız (köklerin büyüyüp topraktan daha fazla besin alacağı düşüncesiyle). Ama ilk biçimden elde edilen çim suyunun besin içeriği ikinci biçime göre %50 daha fazla olduğu bulunmuş.

Biz arpa çimlendirirken torf ile sadece suyu karşılaştırdım aynı konteyner içinde. Torf içine ektiğim 1 gün geriden geldi ama veriminde her hangi bir değişiklik gözlemlemedim. 1 gün geriden gelmesinin nedenini de kendimce büyümek için torfu delip yukarı çıkma süresi diye düşündüm.

Yukarıdaki paylaşımlarım kişisel görüşümdür. Bilimsel bir veriye dayanmamaktadır. Konu hakkında bilgisi olan dostlarımız daha bilimsel paylaşımlarda bulunurlarsa biz de daha doğrusunu öğreniriz. Selamlar...

Teşekkürler görüşleriniz için.
Toprağa eklediğim maddelerin faydasını sadece hızlı büyümeyi gözlemleyerek anlamak mümkün değil. Tahlil yapılması gerekir. Tahlil yaptırma imkanım yok. Sadece varsayıma dayalı olarak ve organik tarım hocamın görüşlerini dikkate alarak ekliyorum. (Bazılarını). Yabancı sitelere baktığımda az da olsa toprak gerektiği belirtiliyor. Bekir Sıtkı Bey de bana toprak gerektiğini söyledi. Ama halı gibi çok az. Ben ilk önce 20-30 cm derinliğindeki saksılarda üretim yaptım, çok zahmetliydi. Sonra 5-10 cm.'ye düşürdüm. bundan sonra daha da düşüreceğim. Kül ve kireci çok az, eser miktarda kullanıyorum. Bekir Sıtkı Arı Bey organik sıvı gübre üretiyor, başka alanlarda da çok üst düzeyde çalışmaları var. Toprağın PH derecesini ölçeceğim. Sevgiyle kalınız.


Düzenleyen maviufuklar : 22-10-2014 saat 19:43
maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön