![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sevgi her zaman karşılık görür
Sevginin güzelliği Selluka |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
Her sevgi karşılık görmüyor, özellikle Selluka çok nazlı, balkonda ve saksıdaysa çok zorluyor insanı ![]() Olmaz ki benim bir tek Selluka sevdam yok ki sürekli onu düşüneyim ![]() Kocaman bir bahçem olana kadar Selluka'ya platonik aşık kalmak daha sağlıklı sanki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sellukam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Örneğin, ben bu sukulentleri çok seviyorum. Sulamada problem yaşıyorum. Ya çok, ya az. Şimdi sedum burrito buruştu kaldı, sulasam mı sulamasam mı bilemedim. Bir kaç suladım buruşukları geçmedi. ![]() ![]() ![]() Listeme sukulentleri de ekleyeceğim galiba. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2015
|
Alıntı:
Hakkında bahsettiğim çelik şu an resimdeki gibi. Ayrıca yaprakları çok kırılgan olduğu için bir sürü yaprak çeliği de oldu. Yaprakları diktim, ama dalı hala bekletiyorum Düzenleyen a_fan_of_barca : 05-08-2015 saat 02:00 Neden: Resim eklemek |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
|
Benim listeye bir de küpe çiçeği yazın lütfen ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Ağustos ayından daha kötü sıcakları yaşıyorum. Fırtına ,toz ,duman derken felaket bir dönem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
Çok kıymetli Güler atlasımı kök çürümesinden kaybettim. Dün, sararan kök kısımlarını kesip cansız gibi görülen dalları yeniden diktim. Jineop graptopetalum unlu bit saldırısına uğradı. Ev yapımı ilaçlarla ilaçlamak kâr etmemiş ki unlu bitler çoğalmış. Bugün saksısını boşaltınca minik beyaz bitler gazete kâğıdının üzerinde yürümeye başladılar. Tek tek yapraklarını ayıkladım, köklü ana gövdede bir sıra yaprak kaldı, iyice temizleyip köklü kısmı ve yaprakları yeniden diktim. Toprağını da kat kat poşetleyip çöpe gönderdim. Saksıyı kaynar suyla ve çamaşır suyuyla dezenfekte ettim. Az daha beklesem yaşatamadığım bitkilere eklenecekti. Biraz önce de anne hatırası hoya carnosada unlu bit gördüm. Her iki bitki yakın değildi. İyi bir temizlik ve ilaçlama şart oldu. Üzgünüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bundan sonra unlu bitleri sırayla; Uyuzotu, Yaprak Güzeli, Bodrum Papatyası, Kına Çiçeği, Zinya ... diye gideceğim pek çok çiçeğimde rastladım. Bu sene moda Unlu Bit, bunu anladım... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Benim elwodii ve hederalarım da unlu bitten nasibini aldı bu yıl. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
En sevdiğim canım Tetralitz'imi geçen sene kaybedince içim acımıştı,canımdan can koparmışlardı sanki. Onu yaşatmak için o kadar uğraşmıştım ki ... Ölünce bir süre orkide adını duymaya bile katlanamadım. Sonra bu yaz gene bir çaresizlik yaşadım,orkidelerimi evde bırakmak zorunda kaldım İstanbul'a gelirken.Bavul limite ulaşmış evde üç orkide üzülerek bıraktım ve bir daha da bu eve birden fazla orkide girmeyecek diye kendime bir söz verdim.İstanbul'da bıraktığım orkidelerim ve gliricidia sepium'ların sağlığını bilmek en azından teselli veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Yaşatamadığım sukulentler için, kendimce Afrika menekşelerinde fitilli sulamadan esinlenerek denemelere başladım. Sonuç iyi olacak gibi. ![]() İlgilenenler için, Fitilli Sulamayla Sukulent Denemelerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2014
|
defalarca denememe ragmen yasatamadigim bitkiler; 1 honeyberry 2 soguga dayanikli muz turleri 3 soganli tum bitkiler ozellikle muzlara yogun bakim yapmama ragmen hicbirini hayatta tutamadim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2015
|
nergis lale sümbül bazı zambak türleri kılıç çiçeği iris glayör çiğdem kısaca güzel olan ne varsa yaşatamadım ![]() bi daha deneyecekmiyim? bir gün bir bahçe sahibi olursam belki ama onun dışında asla düşünmüyorum (: şimdilik çok yıllık bitkilerle devam ediyorum.ölen ölür kalan sağlar benimdir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Kaybettiğim çiçekler için ''beni neden sevmedi'' diye düşünür, hemen yenisini edinirim. Balkonum güney cephe cayır güneş olduğu için Temmuz Ağustos aylarında çok kaybım olur. Çilli begonyalarımın yaprakları haşlanmış lahana yaprağı gibi olur, yapraklar dökülür, kalan sap kısmı kurur. Çizgili telgraf ta kaybedip yine edindiklerim arasında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|