![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Yaşatamadığımız Bitkiler
Son yeşil kalan dalının kurumuş olduğu açelyamı görünce, tüm bakıma ve gerekli şartları yerine getirdiğimiz halde bir türlü yaşatmayı başaramadığımız bitkiler aklıma geldi. ![]() Baktım bu konu ile ilgili bir başlık yok. ![]() Bu başlık altında yaşatamadığımız bitkileri listelersek belki birilerine yararı dokunur. ![]() Belki de bulunduğumuz yerin iklim şartlarına uyum gösteremiyorlar ya da evde bulundurduğumuz konumları doğru değil. ![]() Defalarca edinmeme rağmen bende yaşamayanlar. Daha doğrusu bazılarını bir daha edinmeyi düşünmediklerim. 1-Açelya 2-Gardenya 3-Küpe 4-Gloksinya 5-Yumrulu begonya 6-Bazı soğanlılar, örneğin oxalis deppei Şimdilik benim listem bunlar. Bakalım kimler hangi bitkileri yaşatmakta zorlanmışlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Benim için birinci sırada cam güzelleri var.. Pazardan alıp eve gelirim, güzel bir saksı seçer ve cam güzelimi dikerim. Çok fazla zaman geçmez, sadece 3 günde; bilemedin enn fazla 1 ayda yere serilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Lale Sümbül Nergis Çok güzel oldukları için alıyorum ama pek sevmediğim için onlara gerekli özeni gösteremiyorum. Saksıyı pek sevmiyorlar yerde yaşamak istiyorlar. Bu konuda sıkılmıyorum da kesme çiçek niyetine lale hariç her sene alıyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
|
Afrika menekşesi, orkide, aşk merdiveni (aslında yerini de sevmiş güzel olmuştu ama yaz gelince biraz da kazaya kurban gitti), herkesin evinde azdıkça azan bendeyse yaşamakla ölmek arası gelip giden yelken çiçeği. Ooo bende liste uzun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Aslında bende de çoook uzun bir liste var. Yaşasam mı ölsem mi diyenler, yazmaya utandım. ![]() Afrika menekşelerini hep öldürüyordum, sevgili uyap, Fitilli Sulama başlığını bir inceleyin isterseniz. Netice süper. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Güzel bir başlık olmuş, SDurul ablacım, teşekkür ediyorum buradan ![]() ![]() •Yumrulu begonya •Minyatür gül •Gazanya •Karanfil •Hazır alınan kalanşolar( yapraktan çoğalttıklarımda sorun olmuyor ama) Bunları ne hikmetse, hiç bir zaman sorunsuz ve uzun süreli yaşatamadım ben ![]() ![]() Şimdilik bu kadar, aklıma geldikçe ya da yeni yaşatamayacağım bir güzeller karşılasırsam paylaşırım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2015
|
Sn. SDurul, öncelikle, bu başlığı açtığınız için çok teşekkür ederim. Şimdi farkettim başlığı, tam içimden oldu bu başlık ![]() İlk olarak söylemek istiyorum ki, eğer bir bitkiyi yaşatamıyorsak, bunun nedenini yine kendimizde aramalıyız. Mutlaka ya bakımında, isteklerinde bir yerlerde hata yapmışız, ya da evimize uyumlu olmayan bir bitki almışız. Benim şimdiye kadar kaybettiğim bitkilere gelince, kimilerini yanlış bakım sonucu, kimilerini zararlı mücadelesi sonucu, kimilerini soğuktan, kimilerini de ömrünün sona ermesinden dolayı kaybettim. İşte listem (ilk kaybettiğimden itibaren kronolojik olarak sıraladım) : 1)coleus 2)mimosa pudica 3)kırmızı primula(kaybettiğim tek primula) 4)sümbül 5)yabani nergis 6)hercai menekşe 7)yer mine çiçeği 8)amarillis 9)ortanca 10)kalla çiçeği 11)dieffenbachia 12)nephrolepis obliterata Listeyi zamanla güncelleyeceğim Düzenleyen a_fan_of_barca : 06-08-2015 saat 02:01 Neden: Listeye bitki eklemek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Yok yok üstüme alınmadım ki Mücevher Çalısı ablacım, hani şakasına lale sevilmez mi diyerekten şey etmiştim ben ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Çok yerinde bir başlık olmuş sevgili SDurul. Benim yaşatamadıklarım: 1 - Minyatür gül 2 - Karanfil 3 - Itır 4 - Mum çiçeği 5 - Küpe (ilk aldığımda bir çelik almıştım, o yaşıyor ama anaç öldü) 6 - Bodrum papatyası 7 - Maydanoz 8 - Kırmızı/fuşya arası çiçekli sarılıcı (kuş söküp attı, ama neticede yaşatamamış oldum ![]() Umarım selluka bu listeye eklenmez. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Alıntı:
![]() Benim yaşatamadığım bitkiler listemde şunlar da var: Biberiye (saksıda olamıyor) Şimşir Kişniş otu (mutlaka bir zararlıya kurban veriyorum) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Alıntı:
Bir de fesleğeni.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Ben de zorlanıyorum. Aşk Merdiveni, küpe çiçeği, açelya, sıklamen gölge seviyor. Sıklameni kaç seneden sonra elma ağacı altında gölgede yeniden çiçek açmayı başarttırdım. Küpeler de yine ağaç altında bazıları dalında sarkıyor, bazıları altta gölgede saksıda. Aşk Merdiveni güneşi fazla görmeyen cam önünde, kuşkonmazla yanyana yaşıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Gloksinya ve Yumrulu begonya biraz sanş işimi desem. Eskiden gloksinyayı hiç dinlendirmeden 3-4 sene baktım. Bu sıralar hevesle alıyorum 2-3 ay sonra ölüyor. Yumrulu begonyaları aldığımda üzeri tomurcuk doluydu. Çoğu tomurcuk döküldü. Bahçeye yarı gölge yere çıkardım., idare ediyor. Cam güzelini ilk defa geçen sene aldım, yaşatamadım. Gardenya bayağı kötü olmuştu, tek dal kalmıştı, Limon tuzu ve saçıkıbrıs uyguladım, kendine geldi. Menekşelerde iyi sayılırım. Yazın bazen kaybettiğim oluyor fakat kışın bayağı duruyorlar. Bu sene unlu bit musallat oldu, Pelin yaprağı formülünü uyguladım pek işe yaramadı fakat arap sabunu iyi geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Arkadaşlar yazdıkça aklıma geliyor, bu liste çok uzar gider. ![]() 9-Sıklamen 10-Minyatür gül 12-Itır.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bende eklendi bile. İlk yıl çimlendirdiğim iki adet sellukadan birine çiçek bile açtırmıştım. Link verecektim, bulamadım. ![]() Buldum, buldum, işte yaşatamadığım sellukamın ilk ve tek çiçekli fotoğrafı. ![]() Kışı sadece biri canlı geçirdi. İkinci yıl maalesef kırmızı örümcek baş belasından kaybettim. Sonradan yine çimlendirdiklerim oldu, çiçek açacak boyuta gelmeden öldüler maalesef. Ne kadar çok oldu yaşatamadıklarım. Bıraksam mı acaba diye düşünmeye başladım. ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 30-07-2015 saat 12:33 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Bendeki hüsran listesi çok uzun o yüzden yazamam. Bunda İzmir'in yazın çok sıcak ve kurak olmasının rolü kadar önemsemediğimden dolayı ihmal ettiğim veya sevmediğim insanların hediye ettiği bitkilere gösterdiğim özensizliğin de rolü var. Maalesef maalesef diyorum, çünkü insanları değiştiremediğimiz gibi kendimizi değiştirmekte de çok başarılı olamıyoruz ![]() Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel, Sevmediğim kişilerden hiç bitki almadım ki, nasıl davranırdım bilmiyorum. Kişileri sevmesem bile çiçeğini severdim galiba. ![]() Ben biraz da sevgimle boğuyorum onları, yapacak bir şey yok aslında. Selluka çiçeğimin linkini bir önceki mesajıma ekledim. Ne de güzelmiş. Acemi şansı olmuş galiba, keşke yaşasaydı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2015
|
Fesleğen bir hevesle almıştım yaşatırım diye 2 Saksı kuruttum.Küpeli ,Minyatür Gül ,Paşa kılıcı ,kurdela aslında bakımı basit bir çiçek ama yaşamadı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2014
|
Benimde yaşatamadıklarım arasında küpeli ve cam güzelleri var.Evim öğleden sonra güneşi alıyor.Bende ısrarla yetiştirmeye çalışıyorum.Biraz gölgelik yapıyorum biraz serinletiyorum ama hep cılız kalıyorlar.Aslında çiçeklerin huyuna suyuna göre balkonda çiçek yapmak lazım ama o çiçekte olsun bu çiçekte olsun sevdası yok mu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hayal kırıklığı yaşatanlar denebilir belki. Sevgi biraz abartılı olmuş. Hatırlatacak bir şey kalmıyor, ne kişiyi ne yaşattığı hayalkırıklığını ... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Benden bir tane daha. Hem sevdiğim hem de sevmediğim bitki begonvil ![]() Antalya'nın her yerinde gelinler gibi süzülen bu şımarık benim bakım tarzımı beğenmiyor. Birkaç tane çiçekli olarak satın aldım bir süre sonra kelleşti ![]() Onlarca kez çelikleyip 5-10 tanesini tutturmuşluğum oldu. Yarısı bir süre sonra kurudu, geri kalanları -mini olanı hariç- yine kel. Uzun olanlarını sevmiyorum artık, minisi bana yeter ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Cam güzeli, yumrulu begonya, soğanlı bitkileri ikinci seneye çıkarma konusunda sorun yaşıyordum bakalım bu sene farklı bir iklimde tecrübe edeceğim çıkarabiliyor muyum çıkaramıyor muyum ![]() açelya, gardenya (çok sevmeme rağmen), bu sene hosta da katıldı ( ne yaptıysam bir türlü olmadı), müge (bu sene ilk defa yetiştirmeyi denedim olmadı ![]() Minyatür gülü böceklerden kurtaramıyorum. Bir de beni sevdiğini düşündüğüm bitkiler var ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|