![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
deniz börülcesi
Deniz börülcesi pek kaybolan bitkilerden değil ama... denizkenarındaki bitkiler bölümü açmaktansa buraya eklemek daha kolayıma gitti.. daha önce saksıda yetiştirmiştim.aşırı su isteği dışında sorunsuz yetişiyor.. (deniz suyu) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
baldıran
bugün denizkenarlarında fazla gezdiğim belli olacak... bunuda denizin hemen dibinden aldım. sürgününden tutacakmı bilmiyorum..ama tohumları olgunlaşmamıştı.. baldıran zehirli....sokratesin idamı bu bitkiyle olmuştu.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
Smilax exelsa (saparna ) ya benziyor olgunlaşınca kızaran meyveleri yenir ancak hem çekirdeği çok iri hemde tadı pek lezzetli değil (bence) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
agaclar.net
|
Memet, fotoğraftan tam anlayamıyorum, bunlar iğne yapraklı kekiklerden mi? Sağol mine ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaynana topuzu
Memet bey kaktüsünüz harika açmış. Bende de var bundan. Bu yıl çok sayıda açmadı ama yaz boyunca 3-4 defa çiçeklenecek gibi. Nitekim bir kaç gün önce açtı, soldu ama üzerinde hala bir sürü tomurcuk taslağı var. Yeni açtığı zaman hafif, güzel bir kokusu var. Yalnız isim konusunda beni kandırmışlar galiba, kaynata kafası diye biliyordum da ) |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdilerde ithal edilenlerin fidancılara gelmesi lazım. Gerçi çelikleme ile de kolayca üretiliyor. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
|
bir kaç gündür giremedim nete ancak cevaplayabiliyorum. sanırım yapraklar dediğin gibi. gövdesi çalı gibi.eyvah tohumları ne yaptığımı hatırlamıyorum diktim mi acaba hepsini.. gider tekrar toplarım |
|
|
|
|
|
#12 |
|
|
succulent
yaprakların uçlarından dökülenlerden köklenerek çoğalıyor.. kolay kolay kurumayan her eve lazım bir çiçek. bir süre sonra bütün saksılara kendiliğinden yayılmaya bile başlıyor |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2006
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-08-2006
|
Bu ekibe bende katılıyorum. Bende bu tür süs kabaklarından da var. Tohum gönderebilirim. ![]() İnci çiçeği nedir? Belki bizim buralarda vardır... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
agaclar.net
|
Bryophyllum sp
Bu dünyanın en acaip bitkilerinden( bryophyllum sp.). Kendisinin bir mini kopyasını yaprak ucunda oluşturuyor.sonra bunlar düşüp toprakta kökleniyor.Yaprak ucunda diken gibi tirfil gibi gözükenler onlar. Üstelik formu da öyle şık değil ama enteresan birşey atamazsınız, satamazsınız... (hoşgeldin memet ) |
|
|
|
|
|
#16 |
|
agaclar.net
|
Bir de bu var... Düşen yapraktan kendisini oluşturuyor... ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Sevgili Mine, bu çiçek olgunlaştıkça çirkinleşiyor. Atamıyorsunuz, ben ne çiçek ne de kitap atamayan biriyim. (Üstelik onları paylaşmakta da zorlanırım.) Çok uzun yıılar önce "aşkın gözyaşları" ya da "gözyaşı çiçeği" denilen bir türün varlığını duymuştum. Onu ararken bu çiçeği getirdiler "aradığın bu" diyerek ama değildi. Çünkü bu çiçeğin nasıl çoğaldığını biliyoruz. Oysa Gözyaşı çiçeğinin yaprağından bir su damlası inip toprağa ulaşınca üreyebiliyormuş. Aramızda bu çiçeği bilen var mı acaba? Düzenleyen tiya : 21-10-2006 saat 13:21 Neden: Yazım hatası yapmışım. |
|
|
|
|
|
#18 | ||
|
agaclar.net
|
Helxine soleirolii ( Aşkın gözyaşı- arap saçı )
Alıntı:
Aşkın gözyaşı diye halk arasında adlandırılan çiçek Helxine soleirolii dir.Bu bitkiye arap saçı da denmekte. İngilizce adı da baby's tears. Helxine soleirolii Gerçi Adianthum Capillus a da arap saçı eğreltisi denmekte. Adianthum Capillus Helxine yaprakları minicik damlalar gibi. Kendi de çok narin. Rutubeti çok seviyor. Rutubetli hatta ıslak alanlarda örtü bitkisi olarak bile kullanılabilir. Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
Süs kabaklarını çok iyi hatırlıyorum doğrusu unutup gitmişim, bulmaya çalışacağım bakalım ama bu kaktüs ve succulent'in neden burada konu olduğunu anlayamadım. Kaybolma tehlikeleri mi var bunların ? |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() Yani bazan laf lafı açıyor ya, öyle işte ![]() Bunlar kaybolmaya yüz tutanlar değil, asla kaybolmaya niyeti olmayanlar bölümüne konmalıydı ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
agaclar.net
|
Memet, bunu ayrı bir yerde konuşalım istersen ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-07-2006
|
Merhaba, Hayranlıkla okuyorum yazdıklarınızı. selluka'dan sonra kaybolan çiçekler başlığı altını da inceledim. çabalarınıza hayran kaldım. ben de kaybolan çiçeklerden yetiştirmek ve kaybolmamalarına katkıda bulunmak istiyorum. beni de alın! herkese kolay gelsin. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|