![]() |
|
|
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2007
|
Sayın Mine Pakkaner, ne zamandır kalıcı çözüm bulamadığım birkaç sorum var, siteye de bu sorular nedeniyle üye oldum. ilki mazı da denilen iğne yapraklılardan bir fide ile ilgili, bu fideyi tohumdan yetiştirdim ve yaşından tam olarak emin olamasam da boyu 1.80i aşmış durumda, fide(ağaç?) 6 sene önce ankaradan geldi ve kısa bir adaptasyon sürecinde yapraklarını döktükten sonra tekrar yeşillendi, 3 sene önce de yaza doğru karıncalar gülün üzerinde de görülen ve özsuyuyla beslenen böceklerden getirdi ve 3 seneden beri bir çözüm bulamadım, ilk olarak sizin verdiğiniz pein otu-kırmızı biber ilacını denedim, böcekleri temizlediyse de bir süre sonra(1 sene) tekrar ortaya çıktılar, bunun üzerine toprağı ve saksıyı değiştirip, arapsabunu çözeltisiyle spreyledim, bu da bir süre idare ettiyse de böcekler tekrar ortaya çıktı ve ağacın gövdeye yakın yaprakları döküldü, henüz kalınlaşmamış dallar da dikliklerini kaybedip boyunlarını büktüler, şu an hala ağaçta bu böceklerden var ve ağaç sağlıksız görünüyor, ne yapmamı önerirsiniz? ikinci sorum dağ çileğiyle ilgili, aytepe bölgesinden 4-5 kök dağ çileği getirdim, 2 tanesini nemli orman törfüne ektiysem de tutmadılar ve kurudular, 3 kök 1 aydır yarım santim suyun içinde, yayvan bir kapta duruyor, halen sağlıklı ve yeşiller hatta biri çiçek bile açtı, toprakta tutmalarını sağlamak için ne yapmalıyım? üçüncü ve son sorum mantarlarla ilgini, evde kendi mantarımı yetiştirmeyi planlıyorum, bilmem bilginiz varmıdır ama acaba doğadan toplanan mantarların şapkalarından spor elde etmek ve bu sayede mantarı çoğaltmak mümkün mü? şapkanın kuru veya yaş olması fark edermi? çok teşekkür eder, sayğılarımı sunarım |
![]() |
![]() |
|
|