![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-01-2006
|
top akasya hakkında
Merhaba, Benim top akasya hakkında bilgiye ihtiyaım var.Nasıl yetiştiriliyo,bakımı,budaması, en ideal dikim mesafesi vb. konularda yardımınıza ihtiyacım var. Sitelerde genelde fidanlık olarak bilgi vermişler.Belediyemiz bünyesinde top akasya fidanı dikmeyi düşünüyoruz.Fakat bu konuda çok fazla bilgim yok. Bölgemizdede daha yeni yeni dikimi yapılıyo (batı karadeniz zonguldak). Teşekkürler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Özel bir bakım gerektirmez ancak yaprak bitlerine karşı dikkatli olun. Budaması da basit, top formunu bozan sürgünleri kesin. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
RoKa AşıĞı
Giriş Tarihi: 11-04-2008
|
Mor Salkım, Mavi Örnek, Kahve Çiçeği veya Akasya ....
Mine Hanım, http://www.gardeningexpress.co.uk/Pr...roductID=11360 Bu bitkinin 80-90 yıllık ağacı mevcut eski evimizde.Sitede bitkinin tohumları satılıyor lakin ben yıllardır bizdeki ağacın tohum verdiğine şahit olmadım. ![]() Bendeki ağaçlı haliyle bu ağaçtan nasıl ekim yapabilirim ? Tamamen maneviyatı olduğu için istiyorum, eskiden bu ağaç için kahve çiçeği, akasya tanımı yapılırdı. Penelophe'den öğrendiğim kadarıyla mor salkımmış.Ne önerirsiniz bu ağaçtan bir kök çıkarmam için, şu an tamamı yaprak durumda çiçek kalmadı. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|