View Single Post
Eski 23-04-2008, 21:05   #1580
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Tarımda hidrojen peroksitin tek başına kullanılması uygun değildir. Çünkü hidrojen peroksit stabil değildir. Gümüş kullanılarak stabil hale getirilmekte ve etkisi gümüşün antibakteriyel etkisi ile desteklenmekte ve artmaktadır. Bu şekliyle hem dezenfektan hem de aktivatör olarak kullanılabilir. Yine sadece bu formülasyonlar ile tarımda kullanıma ruhsatlıdır.

Benim sürekli olarak kullandığım preparatlardan biridir, ancak bitki besini ile birlikte hiç kullanmadım. Normalde demir üzerinde, kireç üzerinde korozyon etkisi vardır. Bitki besini olarak elemental demire etkisi nedir veya diğerlerine etkisi nedir bu konuda araştırma yapılmış mıdır bilmiyorum ve hiç sanmıyorum. Ben uzun süre bu konuda çalışan bir firmanın danışmanlığını yaptım, yurt dışında bu konu ile ilgili yapılmış mübalağasız yüzün üzerinde araştırma okudum. Bitki besin maddeleri ile karışımı ve birlikte kullanımı hakkında hiç bilgiye rastlamadım. Çünkü dezenfeksiyon ve bitki besleme çok farklı konular, bu konuda bir bilgiye rastlarsanız bizlerle paylaşmanızı rica ederim.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön