![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Mine Hanım size yine işim düştü, yardımcı olursanız sevinirim : 2 ay evvel bir Malta Eriği fidanı aldım , aldığımda gayet sağlıklı idi şu andaki hali ise berbat çoğu yaprağını döktü . % 1 lik Bordo bulamacı yaptım . Bu Kara leke denilen hastalıkmı ? Ağacın 5-6 yaprağı kaldı , daha başka ne yapabilirim ? Bordo bulamacının % sini arttırabilirmiyim ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-10-2007
|
Mine Hanım
Elimde mantar yetiştirilmiş toprak var. (Kültür mantarı kompostu) Balkon Bahçeciliği ile Bu toprakta salatalık , domates, fasulye ve çiçek yetiştirebilirmiyim. Yoksa yetiştirebilmek için bu toprağı başka topraklarla karıştırmam veye gübrelemem gerekirmi. Düzenleyen ERKAN1974 : 15-04-2008 saat 07:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
agaclar.net
|
Mantar toprağı eğer beklemişse ve yıkanmışsa çok güzel bir yetiştirme ortamı. Genelde pH sı ve EC si yüksek olabiliyor. Bu yüzden üretimden çıkar çıkmaz kullanılamıyor. Yıkanması ve beklemesi gerekiyor. Ben mantar çiftliklerinden alıp kullanıyorum. Sonuçlarından memnunum. Bahçe toğrağı ile karıştırarak kullanıyorum, içine bir miktar kompost ta koyuyorum, inanılmaz güzellikte bir harç oluyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-10-2007
|
Alıntı:
"içine bir miktar kompost ta koyuyorum" derken. Bu kompostu ne tür bir kompost açarsanız sevinirim. Verdiğiiniz bilgiler için teşekkürler. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
-1.ilaçlama: Sonbaharda yeni çiçek salkımı oluşunca %1.5’lik borda bulamacı ile -2.ilaçlama: Çiçek açılmadan önce %1.5’lik bordo bulamacı ile -3. ve sonraki ilaçlamalar: 10-15 gün aralıkla derime 20 gün kalana kadar Captan 50 WP, Carbendazim WP, Dodine 65 WP, Thiophanate-methyl 70 ilaçlarından biriyle. Siz şu anda hemen %1.5 lik bir bulamaç ile ilaçlama yapınız. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|