![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
agaclar.net
|
Tarımda hidrojen peroksitin tek başına kullanılması uygun değildir. Çünkü hidrojen peroksit stabil değildir. Gümüş kullanılarak stabil hale getirilmekte ve etkisi gümüşün antibakteriyel etkisi ile desteklenmekte ve artmaktadır. Bu şekliyle hem dezenfektan hem de aktivatör olarak kullanılabilir. Yine sadece bu formülasyonlar ile tarımda kullanıma ruhsatlıdır. Benim sürekli olarak kullandığım preparatlardan biridir, ancak bitki besini ile birlikte hiç kullanmadım. Normalde demir üzerinde, kireç üzerinde korozyon etkisi vardır. Bitki besini olarak elemental demire etkisi nedir veya diğerlerine etkisi nedir bu konuda araştırma yapılmış mıdır bilmiyorum ve hiç sanmıyorum. Ben uzun süre bu konuda çalışan bir firmanın danışmanlığını yaptım, yurt dışında bu konu ile ilgili yapılmış mübalağasız yüzün üzerinde araştırma okudum. Bitki besin maddeleri ile karışımı ve birlikte kullanımı hakkında hiç bilgiye rastlamadım. Çünkü dezenfeksiyon ve bitki besleme çok farklı konular, bu konuda bir bilgiye rastlarsanız bizlerle paylaşmanızı rica ederim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2007
|
Sayın Mine Hanım pH'ı düşürmek için sitrik asit, asetik asit, laktik asit eklemeyi düşünüyorum.Fakat 1000 litre suyun pH'ını 8 den 6'ya düşürmek için ne kadar gerekir bilemiyorum. Bu asitlerin hangisini kullanmalıyım. Bitki ilaçlama suyuna kullacağım bir yan etkisi olurmu bitkiye. Teşekürler |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-01-2006
|
top akasya hakkında
Merhaba, Benim top akasya hakkında bilgiye ihtiyaım var.Nasıl yetiştiriliyo,bakımı,budaması, en ideal dikim mesafesi vb. konularda yardımınıza ihtiyacım var. Sitelerde genelde fidanlık olarak bilgi vermişler.Belediyemiz bünyesinde top akasya fidanı dikmeyi düşünüyoruz.Fakat bu konuda çok fazla bilgim yok. Bölgemizdede daha yeni yeni dikimi yapılıyo (batı karadeniz zonguldak). Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Özel bir bakım gerektirmez ancak yaprak bitlerine karşı dikkatli olun. Budaması da basit, top formunu bozan sürgünleri kesin. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
RoKa AşıĞı
Giriş Tarihi: 11-04-2008
|
Mor Salkım, Mavi Örnek, Kahve Çiçeği veya Akasya ....
Mine Hanım, http://www.gardeningexpress.co.uk/Pr...roductID=11360 Bu bitkinin 80-90 yıllık ağacı mevcut eski evimizde.Sitede bitkinin tohumları satılıyor lakin ben yıllardır bizdeki ağacın tohum verdiğine şahit olmadım. ![]() Bendeki ağaçlı haliyle bu ağaçtan nasıl ekim yapabilirim ? Tamamen maneviyatı olduğu için istiyorum, eskiden bu ağaç için kahve çiçeği, akasya tanımı yapılırdı. Penelophe'den öğrendiğim kadarıyla mor salkımmış.Ne önerirsiniz bu ağaçtan bir kök çıkarmam için, şu an tamamı yaprak durumda çiçek kalmadı. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
agaclar.net
|
Bu bir mor salkım, ağaç değildir, sarılıcı ve tırmanıcıdır. Sizin bahsettiğiniz akasya ise ağaçtır. Botanik adını yazayım bu şekilde bakın, belki de aslında aradığınız o; Robinia pseudoacacia. Akasyalar tohumdan ve dip sürgünlerinden kolayca ürer. Ancak bu mevsim doğru zaman değil. Yapraksızken yapmalısınız. Aynı şey morsalkım için de geçerli, dipten ayırma yapabilirsiniz ancak yapraksızken. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
RoKa AşıĞı
Giriş Tarihi: 11-04-2008
|
Mine Hanım, Evet, verdiğiniz isim üzerine hemen baktım.Robinia pseudoacacia, vikipediada 'Beyaz Çiçekli Yalancı Akasya' olarak geçiyor.İşte bendeki bahsettiğim ise bunun masmavi çiçekli ve yine misler gibi kokanı.Ancak vikide bu ağacın (beyaz olanı) tohum verdiğinden bahsedilmiş.Ben yıllardır şahidim bir kez bile tohum vermediğine.Daha evvel çoğaltmak için deneylerimiz oldu ancak hep hüsran... Sizinde belirttiğiniz gibi, Robinia pseudoacacia'nın mavisi tohumsuz , hiç mümkünü yokmudur tutturmanın ? Vakit ayırıp cevapladığınız içinde ayrıca teşekkür ederim. Mine Hanım, şimdi zamanı değil demiştiniz.Bu bendeki mavi çiçekli ama tohumsuz akasya için doğru zaman ne zaman olmalı ? Çok teşekkürler. Düzenleyen sercinyo : 27-04-2008 saat 22:51 Neden: Soru Ekleme |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
http://www.agaclar.net/forum/showthr...287#post229287 adresinde sorduğum soruyu birde size sorayım cevaplandırırsanız sevinirim |
|
|
|
|
|
#11 |
|
agaclar.net
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
çok teşekkürler |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
http://www.agaclar.net/forum/showpos...2&postcount=78 Mine hanım merhaba, Yukarıdaki soruma cevap gelmemiş de size sorayım istedim. İyi günler |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Yanılmıyorsam pikan cevizi olucak (pecan). Bu şekilde aratırsan bulursun diye tahmin ediyorum . |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Pecan cevizi
Alıntı:
Pecan cevizi diye anılıyormuş.Bu şekilde ulaştım. |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-02-2008
|
Sayın Mine Hanım, Bahçemde bulunan limoni selvilerde, gövdeden uçlara doğru dallar kurumaya başladı.Uç kısımlar sağlıklı görünmesine rağmen gövdeye doğru olan kısımlar kahverengileşerek kuruyor. Bu konuda ne yapabilirim ? Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#20 |
|
agaclar.net
|
BU son dönemde hızla yaygınlaşan bir mantari hastalıktan olabilir. HAstalık mazı ve leylandileri de etkiliyor. Bakırlı bir preparat denemelisiniz. Bir tarım ilacı bayisine başvurun. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
Sayın Mine PAKKANER, Fritillaria imperialis isimli, Ağlayan Gelin de denilen, Ters Lale'nin mevsimi dışında üretilmesi için neler yapılması gerekir? Genellikle Mayıs ayında alınan soğanlar kurutularak sonbaharda ekilir deniliyor, zorlama yapılması için veya dormansiyi kırmak için yapılabilecek şeyler nelerdir? Teşekkür ederim... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
agaclar.net
|
Powdery mildew külleme hastalığıdır Sayın Malbman. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
betül38
Giriş Tarihi: 09-10-2007
|
Mine Hanım, NPK10+40+10 gübresi aldım çiçekli ve çiçeksiz salon çiçeklerinde kullana bilirmiyim |
|
|
|
|
|
#25 |
|
agaclar.net
|
Çİçekli bitkiler için çok uygun bir formülasyon bu Betül Hanım, ancak çiçeksiz bitkilerde N daha yüksek olmalı. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8746 Burada tekrar etmek istemedim. Mine hanım bilginiz var mı? Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2008
|
merhabalar Mine hanım...!,yukarıda verdiğiniz sitede anlatımlar yabancı dil,ayrca resimlerdende anlamak mümkün değil,hiç budama yapmayan birileri için oldukça zor anlaşılıyor.Bu nedenle anlaşlabilen türkçe herhangi bir site tafsiyesinde bulunabilirmisiniz.(Anlatımlı ve gösteimli olarak) |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-11-2007
|
Sayın Mine Hanım, Bir süredir seralarda Melia Azedarach (Tesbih ağacı) aramaktaydım. Bugün Alibeyköy Belediye fidanlığındaki bir orman mühendisi (bir kaç saat kadar aradığım diğer ağaçlarla gerçekten çok ilgilendikten sonra) ellerinde bir kaç tane 12-14 kutür yeni söküm Tesbih Ağacı fidanı olduğunu söyleyerek epey tereddüt etti ve sonra 'Aslında yeni söküm pek vermek istemem ama...Yok yok; ağacı iyice desteklersiniz, bir şey olmaz. Merak etmeyin, alın' dedi. Zaten fiyatı da pek bir şey değil. Ben ne demek istediğini anlamasam da, gereken teknik bilgiye sahip olmadığım için ısrarlı olup bir şeyler soramadım. Cuma günü diğer ağaçları almaya geldiğimde karar vereceğimi söyledim. Silivri'deki diğer bahçelere de bakan emektar fakat çekirdekten yetişme bahçevanımız da "Abla ben senin bu garip ağaçlarından, çalılarından bir şey anlamıyorum zaten; şimdi ne diyeyeyim ben sana..." deyip kestirip attı telefonda... Böyle garip bir soruyla sizi meşgul ettiğim için üzgünüm fakat bu ağacı çok istediğim ve yanlış bir şey yapıp da zavallıyı öldürmekten korktuğum için size danışmaktan başka çare bulamadım. Bana bir fikir verirseniz sevinirim. Saygılarımla. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|