04-06-2007, 20:42
|
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2007
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon
Çok teşekkür ederim Mine Hanım. Bizim çim 12 karışımdı ama çuvalını attığımız için çim türlerini bilmiyorum. Şu anda haftada 3 kez sulama yapıyoruz. Kuraklık daha vahim durumlara gelirse diye bilgilenmek istemiştim. Sevgiler...
|
Istanbulda olduğunuza göre sizin türleriniz de muhtemelen Lolium , Poa ve Festuca türlerinin varyeteleri.Mine Hanımın da belirttiği gibi güney zonu dışında serin iklim tohumları diye de adlandırdığımız bu türler hidrofil , yani suseverdirler.Doğada çayır veya mera diye adlandırdığımız örtü kendini her türlü olumsuz koşula göre adapte etmiştir.Bütün bir yaz su almasa da , sonbahar yağmurları ile birlikte tekrar yeşerir ve hayat bulurlar.
Ancak bahçelemizdeki çimler aynı arpa ,buğday gibi insanoğlu tarafından iyi tohumları seçilerek suni yoldan üretilmişlerdir.Onun için de yaşamlarının devamı için de yine insanoğluna ihtiyaçları vardır.
Su konusunda benim önerim az ve sık uygulama yerine bir defada yoğun ve seyrek sulama.Burada dozajı kullanıcı belirleyecektir.Böylece kök tembelliğinin de önüne geçmiş ve köklerin suyu veya nemi aramak için daha derin kısımlara yönelerek arzu edilen kuvvetli ve derin bir kök sistemini oluşturmasına yardımcı olmuş olursunuz.
|
|
|