![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2007
|
Sayın Mine Pakkaner Zeytin fidanlarıma kükürt uygulamak istiyorum. Tarlanın ph çok yüksek ph 8 civarı. Ben zeytin fidanlığının önceki sahibi 1 yaşında 100 gr kireç uygulamış. Şimdi ikinci yaşında kaç gr kükürt uygulamalıyım. Kükürtün bitkilere yakıcı etkisi varmı. Şimdiden teşekürler mine hanım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-02-2008
|
soğuk vurgunumu verticillium mu anlamadık. arazim taban arazi.eskiden mısır yetiştiriyorduk.sulanabiliyor salma suyla. havuz havuz suladık yazın. 2006şubat ayında dikmiştik zeytinleri. gemlik tipi. içinde 250-300 kadar ayvalık var. 2400 kadarda gemlik.şu an 10-15 tam kuruma 100 eyakın dallarının birazını dökmüş birazı kurumuş birazı yeşil ağaç var. arazi bizim burda kalın kuvvetli toprak diye tabiredilen cnsten. bu tarla kolay susamaz derler.yani toprak kalın suyu tutuyor derler köyde. şimdi birileri dediki ağacın diplerinde çok su kalıyor.kökler hava alamıyor taban suyu yüksekmi acaba dedi. ama taban suyu yüksek mi diyende ziraat mühendisi. asla bu tarlada taban suyu problemi yok diyende ziraat mühendisi.kime inanacam şaşırdım.tabandaki su varsa gitsin diyen zeytin arasına patlatma çek 80 cm derinliğinden tekli patlatma vur 2 zeytinin ortaından dedi 5*5 dikim.yani tam ortadan patlatma vur dedi. bu zeytine zarar verirmi. yoksa faydası olur mu?şu an tarlalarda otlar çıktı. şekil budaması yapıyoruz.budama bitince sürecez.inşallah.nasıl toprak işleyelim,ortadan tekli patlatalımmı yoksa tacın dışını 7li liper derler burda çapadan daha derin batar onunlamı sürelim yoksa ot ölmesi için hafif çapamı çekelim. saygılarımla acil cevap bekliyorum. birde şekil budamasında çok önemli püf noktası nedir çok acil cevap bekliyorum. tacın içini nekadar açalım. osmaniye 80.vilayet deyiz. adana dan ayrılan osmaniye.iyi akşamlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
internette bir sitede bu yazıyor. Taban suyunun bir metreden daha yakın olduğu veya kışın zeytin köklerinin 3-4 haftadan fazla su altında kaldığı yerlerde zeytinlik tesis edilmemelidir. Bu gibi yerlerde ancak drenaj yapıldıktan sonra zeytinlik tesis etmelidir. bu ne demek anlayamadım. yani toprağı 1metre eşince sumu çıkacak.?birde zeytin köklerinin 3-4 haftadan fazla su altında kalması nasıl oluyor ki? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Mine hanım senecio rowleyanusta unlu bit varmış nihayet gördüm, senecio herreianus ta ise maalesef kırmızı örümcek var.( toplu iğne başının 1/4 ü kadar kahverengimsi yaratık)aspirinli olan tarifi koruyucu olarak kullanmadan önce ikisine de kükürtlü su mu püskürtsem acaba(aynı zamanda da bu su ile sulayacak mıyım)? Kafam o kadar karıştı ki çok tarif var hangisini nasıl uygulasam bilemedim. Uygulama aralarında da aspirinli karışımla sulasam çok mu yüklenmiş olurum? Unlu bit mücadelesinden bir türlü kurtaramadığım yeşim ağacını budaya budaya bonsaiye çevirdim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
|
bilenler lütfen yardım ediniz acil cevap bekliyorum.saygılarımla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
SORUM DRENAJ DEĞİL yani toprağı 1metre eşince sumu çıkacak.?birde zeytin köklerinin 3-4 haftadan fazla su altında kalması nasıl oluyor ki? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
|
Bu Arda Kuruyan Soğuk Vurgunu Ağaç Fotoğrafi Var Mi. Gittiniz Mi Bahçenize Sayin özcan |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ZEYTUNSEVER. Gerçi henüz "24 saat kesintisiz ve gönüllülük esasında nöbetçilik uygulaması"na geçilmedi forumumuzda; lakin yine de sabır edebilirseniz Mine Hn veya konusunda bilgili bir üyemiz ilk fırsat bulduklarında cevaplayacaklardır. Malum; sektör için bahar öncesi işlerin yoğunlaşmaya başladığı dönemlerdeyiz; ayrıca bunun hastalığı var, ailevi mesuliyetleri var ve burada farkında bile olamadığımız daha nice zaruretler var... Ayrıca, zeytin konusunun özel olarak işlendiği Olea (Zeytin) başlığında konu ile bizzat iştigal eden diğer üyelerimizle de buluşup görüş alışverişinde bulunabilirsiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
|
haklısınız. stresten galiba . kuruyunca zeytinler herkes bişe deyince insan şaşırıyor inanın.kusuruma bakmayın. mine hanımın cevabını sabırla bekleyeceğim. saygılarımla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
agaclar.net
|
Zeytunsever, budama sürme gibi konulardan önce acilen bahçenizdeki sorunun ne olduğunu teşhis ettirin. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'ne, tarım il müdürlüğüne veya il zirai mücadeleye başvurun. Bu şekilde benim veya bir başkasının uzaktan fikir yürütmesi yanlış olur. Dedikleriniz çok ciddi konular. Vertisilyum zeytinde hayati bir hastalık... Düzenleyen Mine Pakkaner : 04-03-2008 saat 18:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2008
|
Mine hanım,bahçemi düzenlemeye henüz başlayacağım.Bahçemde fazlaca yabani ot mevcut.Bu otlarla mücadelede hangi ilaçları kullanmalıyım?İlaçlama için doğru zaman nedir?Ayrıca yaz çiçekleri tohumlarımı kolayca nasıl çimlendirebilirim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım Ph yüksek topraklarda bor alınımı çok az oluyor ve bor uygulasan bile almıyor kökten. Bor alınımını arttırıcı ürün varmı mine hanım. Teşekürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Yaz çiçeklerinin tohumlarını bu mevsimde saksılara, kasalara ekerek çimlendirebilirsiniz. Bu konu ile ilgili yetiştiricilik başlıklarında pek çok bilgi bulacaksınız. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Son bir sorum daha var ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2008
|
Yardımınız için teşekkür ederim Mine hanım.Bahçemde zeytin,elma,erik ağaçlarım var.Yabani otlar özellikle çayırlar neredeyse ağaçlarımın büyümesini bile engelliyor diyebilirim.Bu seneye kadar otlarla çapalayarak ve sökerek mücadele ettim,fakato kadar çabuk büyüyor ve etrafı sarıyorlar ki başa çıkmak çok zor oluyor.Bu yüzden ot ilacı kullanmayı düşündüm.Ama ilaç diğer bitkilerime zarar verecekse elbette kullanmamayı yeğlerim.Ayrıca bir sorum daha olacak,bahçeme diktiğim yaz çiçeklerim yeterince büyümüyor gelişmiyor.Her sene büyük bir hevesle dikiyorum çiçeklerimi ama bir türlü istediğim gibi büyüyüp,gelişip açmıyorar.Buda beni çok üzüyor.toprağı çiçeklerime uygun verimli bir hale nasıl getirebilirim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-07-2007
|
Mine hanım, Şans bambusu için vermiş oldugunuz tavsiyeleri harfiyen uyguladım.. Şuan sorun yok gibi ![]() Saygılarımla, Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Hasta Menekşem
Merhaba Mine Hanım, Benim sorunum bir tane menekşem var.Kökten gelen yaprakları gayet sağlıklı, fakat yaprak büyürken bozulup formunu yitiriyor. Büyümüyor bile... Bu menekşenin bir ay önce toprağını değiştirdim. Durum yine aynı. Besinde vermiyorum. Sizce sebep ne. Kaybetmek istemiyorum. Yaprağı yeşil beyaz zor bulunan bir tür. ![]() Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Resimde ekliyorum. Düzenleyen özlem11 : 23-06-2008 saat 14:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
agaclar.net
|
Menekşenizde bir fungal hastalık olduğunu düşünüyorum. Bozuk bütün yaprakları uzaklaştırın. Sistemik bir fungusit ile kontakt etkili bir fungusiti ( Örneğin Captan+Benlate) birlikte uygulayınız. Bu arada tabakta asla su bırakmayıp iki sulama arası kurumaya izin veriniz. Fungusit alana kadar önce oksijenli su sonra da aspirinli su tedavisi uygulayınız. |
![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|