Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner
1. Aşıya hormon uygulamasını hiç dumadım ve kendim de yapmadım. Neden denemiyorsunuz? Bir çok şey merak ve denemeyle bulundu. Hücre bölünmesini çoğaltıyorsa doku oluşumu da hızlanabilir.
Aşılı çeliğin tutması konusuna gelince, çelik hem aşıyı tutması için hem kök atması için çok çalışacak, bu performansı gösterir mi bilmiyorum. Bunu da hiç denemedim. Bu konuda denemeleriniz olursa lütfen fotoğraflayın ve bizle paylaşın.
2. Kökleri henüz fazla uzamadan çeliği tavadan almak en doğrusu. Düşünceniz yerinde. Kontrollü salınımlı gübre ile birlikte viollare koyacağınız harca mikoriza katarsanız çelik tutumunuz çok artar.
|
Cevaplar için teşekkür ederim Mine Hanım.
Aşıya hormon, aşılama işleminin bir noktasından sonra aklımıza geldi, zaten bir miktar da denedik.Fotoğraf çekme şansım olmadı ama sonucunu forumda mutlaka paylaşırım.Makinayla omega aşı yapıldı, aşı bölgesi hormona batırıldı, sonra da üzeri mumlandı.
Aşılı çeliklere gelince, sanırım bu işe yarayacak, aşılı çeliklerde kallus dokusu oluşmaya başladı bile.Sizin dediğiniz gibi, muhtemelen enerji bölüşümü olacak ve gerek kök oluşmasında gerek aşı tutmasında kayıplar olacak ama bir denemek istedik.Köklenmede kayıptan ziyade sanırım tutmayan aşılarda kayıp daha çok olacak.
Mikorizayı araştıracağım, ilk defa duyuyorum.Öneri için teşekkür ederim.
Şu an en önemli konu ve yeni sorum da şu
Çelikleri ısısı, nemi kontrollü bir odada köklendiriyoruz.Çeliklerin hemen hepsi kallus dokusu oluşturdu.Çelikleri 10-15 adetlik gruplar halinde bağlayıp, perlitte köklendiriyoruz.Hemen hepsi kallus oluşturmasına rağmen, ancak bir kısmı kök oluşturma aşamasına geçti.Bu durumda kök oluşturanları viyollere almak istiyoruz ama bağları açtıktan sonra kök oluşturmamış olanları yeniden bağlayıp köklenmeye devam ettirmek çok zahmetli ve zaman alıcı bir iş olacak.
Kallus oluşturmuş olması yeterli, onları da viyollere alsak, kök aşamasına geçmesinde sorun olmaz diyebilir miyiz, yoksa mutlaka kök oluşana kadar odada kalmaya devam mı etmeli? Eğer kallus bir kere oluştuktan sonra köklenme garantilenmiş oluyorsa, bu durumda hepsini birden viyollere almak büyük kolaylık sağlayacak.
İki satırlık soruyu roman yaptım, kusuruma bakmayın, derdimi iyice anlatabilmek istedim
Tekrar teşekkürler.