![]() |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Açınca böyle olacak gibi:
Eğer bu çıkarsa bunun adı listede yok maalesef.. |
Eee, kim bildi merak ediyorum.
|
Alıntı:
İsmini cevaplarda belirten olmuşsa kazanabilir.. :) |
Dutch master işte, ismi var listede :)
|
Alıntı:
Listede olmayan bir çeşit ise en çok benzeyeni bilmiş sayalabilir miyiz? Sn Pria'nın gösterdiği fotoğraftaki Nergis Narcissus 'King Alfred' miş sanırım:) |
Nergis hala tam açmamış.sabırlı olmalıyız:):)
|
Trumpet türü nergis olduğu büyük olasılık..''Trumpet'' nergislerin çiçekleri kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, beyaz ve pembe gibi tonları olan geniş bir yelpazedir.Dutch master da olabilir veya benim fotodaki kastettiğim nergis te olabilir..Belki başka bir sarı ''trumpet'' te olabilir..Tam açsın bakalım..
Bunlar bir varsayımdır; sayfada hareket olsun, canlansın, heyecan olsun diye yazıyorum.. |
Bu bilirkişilikten sağ salim, karizmayı çizdirmeden çıkabilmem için duanızı eksik etmeyin ütfen :(
|
Alıntı:
Bence karizmanız sağlam kalacaktır, tedirgin olmayın :rolleyes: |
Bence de :D
|
Bunun üzerine bir mezdeke daha gider ya! hadi neyse bu günlük herkes kendi çalsın kendi oynasın. :)
|
Alıntı:
Siz bu listeyi hazırlarken bu nergisin adını biliyor muydunuz ? Hani, satın almışsınızdır, paketinde adı yazar veya biri adını söyleyerek vermiştir size.. |
Nergisin asıl geliş yeri ''holland bulb market'' listeyi buranın sitesine bakarak hazırladım, eğer yarışmaya biraz daha talep olsaydı belkide listeyi 50-60 çıkartacaktım. Türkiyede satılmayan elde kalan nergis paketi küçük saksılara koyularak hangi tür olduğuna bakılmaksızın satılıyor, ne çıkarsa bahtına...
|
Alıntı:
|
Az çok ipucu oluştu bu konuda, sizler çözersiniz mutlaka bu bilmeceyi..
Ben yarın bu görevden kaytarmak zorundayım; çünkü, sabah Biga'ya, ordaki işlerimi gördükten sonra da köye gideceğim..Sanırım salı akşamı dönerim.. Kolay gele.. |
Alıntı:
''Fl. 105 mm wide; facing up, corona funnel-shaped, mouth narrowly ribbed, wavy, lobed, with rim flanged; sweetly scented.'' http://daffseek.org/detail-page/?cul...lastpage=1& |
Eğer ''trumpet'' türü nergis olsa bile renk, çiçek yapısının özelliklerini görebilmek için değişik açılardan çekilmiş doğal rengiyle uyumlu fotolar gerek..
Karar vermek kolay değil gibi..Unutmayın, karşıdan bakınca tüm Çin'liler aşağı yukarı birbirine benzer :) |
2 Eklenti(ler)
|
Bana göre ben bildim :D
|
Nasıl bir şey çıktı bu böyle, ben zaten sallamıştım .. :D
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Birde ben benim nergisi erlicher diye atmıştım :D demekki sn telatonun nergisinden etkilenip bir değişim yapmış :p:D |
Listeyi inceleyen var mı?
Kendiki dışındakilere bakan var mı? Sn Muda'nın tahmini nedir? |
1 Eklenti(ler)
|
Ama bende bildim mis kokulu nergis demiştim, sonuçta eğlenceli bir soruydu sn telato hepimizin yüreğine dokundun neşelendik.
|
Herkes bilmiş ya,bir tek ben bilememişim.:p
|
Alıntı:
|
Evet bence de haklı olabilirsiniz, Size amorti var Sayın Yenigine;)
|
Sanırım iki tane finalistimiz var.
Sayın A_NOMAD-Dutch Master ve Sayın Muda-Park Sun Evet arkadaşlar; birinciyi seçmemiz gerekiyor... |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025