![]() |
|
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2007
|
Sayın sağol ve sayın Murat doğan çok güzel açıklamış aslında. bendede 2 adet ficus microcarpa ticari bonsai mevcut (büyük boy 70-80 cm civarı) kışın cam önü kaloriferler sorun ,yazın klima sorun .. ficus türleri uyku ve yaprak dökme durumları olmadığı için herzaman saksi ve toprak değiştirilebilirmiş gibi görünsede, yaz sonu değiştirdiğim saksı ve toprak sonrası (köklerle oynamadım) 2 ay gibi bir sürede yeni toparlandılar.Yani yazılanlara itibar etmek gerekiyor. bir diğer nacizane tavsiyemde ,bentderesi ve karşıyaka mezarlığının ordaki fidancılarda bol miktarda (ve hesaplı ) adaylar bulabilirisiniz. taşıma bir sorun evet genelde gövdesi kalın ağaç veya fidanların plastik saksıları baya iri oluyor.ama kesinlikle tavsiye ederim.. bilhassa arka taraflarda kalmış bedeni bozuk(bize göre süper ama fidancı veya normal müşteriye göre bozuk), üst tarafı budanmış fidanları çok hesaplı fiyatlara alabilirsiniz. örnek olarak ben acele edip bauhause tan acer palmatum fidanına 140 lira civarında para vermiştim. sonrasında karşıyakada bir fidancıda satılamayacak durumda görünen,10-15 yaş civarında üstleri kırılmış, bir kısmı kurumuş ama yaşayan ağaçların 3 tanesini 90 tl ye almıştım. kolaylıklar dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
|
|