agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Başlangıç Aşamasındaki Çalışmalar
(https)

Beğeni Düzeni68Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-10-2014, 13:57   #1
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Sayın reguler,

Perlit de torf da çok su tutuyor o nedenle umarım çakılı çok bol katmışsınızdır aksi halde aşırı su tuttan ortamda kök çürümesi olabilir.

İyi çalışmalar dilerim....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi reguler Mesajı Göster
Fidanlarin yerine alismasini beklemem lazimdi ama sabredemedim. Neyse cevabi bekleyemeden küçük cakil, büyük çakıl , perlit ve torf kullanarak saksilari buyulttum. Saksilari degişirken eski topragi ellerimle hafif doktum. koklerin oldugu gere biras fazladan perlit ekledim. Ayrinti ile anlatiyorum ki yanlis birsey yapmissam uyarmanizi bekliyorum.

caglarxx beğendi.
sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2014, 23:27   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2014
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sagol Mesajı Göster
Sayın reguler,

Perlit de torf da çok su tutuyor o nedenle umarım çakılı çok bol katmışsınızdır aksi halde aşırı su tuttan ortamda kök çürümesi olabilir.

İyi çalışmalar dilerim....
su tutuculuğu fazla oldu diye saksıların toprağından biraz alıp yıkadığım iri tanecikli ponza madeninden ve çam fidanının dibindeki sert kuru topraktan ekledim. Bitkiyi daha fazla sarsmamak için tüm toprağı değişmedim ama yüzeyden 4-5 cm derinlikte olan kısımın topragını değiştirdim.

reguler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2014, 08:39   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-07-2013
Alıntı:
su tutuculuğu fazla oldu diye saksıların toprağından biraz alıp yıkadığım iri tanecikli ponza madeninden ve çam fidanının dibindeki sert kuru topraktan ekledim. Bitkiyi daha fazla sarsmamak için tüm toprağı değişmedim ama yüzeyden 4-5 cm derinlikte olan kısımın topragını değiştirdim.
sayın reguler bence artık daha fazla müdahale etmeyin. mart ayı gibi iklim durumuna göre yapılacak toprak ve saksı değişimini yaparsınız.

regulerem beğendi.
murat doğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2014, 19:45   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2014
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi murat doğan Mesajı Göster
sayın reguler bence artık daha fazla müdahale etmeyin. mart ayı gibi iklim durumuna göre yapılacak toprak ve saksı değişimini yaparsınız.
Bende mudahele etmek istemiyorum ama eve girer girmez ilk fidanlara ugruyorum napiyolar diye. Sonra baslarina oturunca kendimi tutamiyorum orasiyla burasiyla felan oynuyorum.

modelci, a.a. ve burockko beğendi.
reguler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2014, 08:05   #5
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Sayın reguler,

Bonsaiye başlarken hepimizin geçtiği bir yol. Başlangıçta fidanları her gün budama, uç alma, şekil verme isteği çok yoğun oluyor çünkü fidanın hemen bir bonsai haline gelmesi isteniyor, bu durum ise ağaçların yorulmasına, ölmesine neden oluyor. Bonsaide sabır çok önemli, her gün yine kontrol edin ama işlem yapmadan çok düşünmek gerekiyor.

iyi çalışmalar dilerim...

Alıntı:
Bende mudahele etmek istemiyorum ama eve girer girmez ilk fidanlara ugruyorum napiyolar diye. Sonra baslarina oturunca kendimi tutamiyorum orasiyla burasiyla felan oynuyorum.

Eski 19-10-2014, 01:21   #6
Ağaçsever

modelci's Avatar

Giriş Tarihi: 15-08-2014
Alıntı:
imalat sektöründe siniz büyük ihtimalle, bugüne kadar toprakla ve ağaçla hiç
ilgilenmemiştim, bütün hobilerime zaman ayırdığım kadar deva mediyorum. Lakin bitkilerde zaman ayırmayla olmuyomuş. elimde makasla 3-5 saat uğraşsam bitki kesin ölür

modelci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2014, 08:18   #7
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Bitkinin kök sistemi gelişmişse, sağlığı yerindeyse, zamanlama uygunsa yapılan müdahalelerin zararı olmuyor, tecrübeniz arttıkça daha kolay karar verip uygulayabileceksiniz.

iyi çalışmalar dilerim,...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi modelci Mesajı Göster
imalat sektöründe siniz büyük ihtimalle, bugüne kadar toprakla ve ağaçla hiç
ilgilenmemiştim, bütün hobilerime zaman ayırdığım kadar deva mediyorum. Lakin bitkilerde zaman ayırmayla olmuyomuş. elimde makasla 3-5 saat uğraşsam bitki kesin ölür

Eski 29-11-2014, 01:04   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-07-2013
[QUOTE=sagol;1326054]Bitkinin kök sistemi gelişmişse, sağlığı yerindeyse, zamanlama uygunsa yapılan müdahalelerin zararı olmuyor, tecrübeniz arttıkça daha kolay karar verip uygulayabileceksiniz.

iyi çalışmalar dilerim,...

Özellikle ficus nitidayı kalın gövdeli bulmanız oldukça kolay. Benjaminler salon bitkisi olarak satıldığından pahalı ama nitidaları çok rahat bulursunuz.

Alıntı:
Yolumuz duserse şöyle en kalin govdelisinden alalim o zaman. Bayağı satiliyodur da sizin oralarda, ficusu cok seviyorum ama buralarda hiç yok.

murat doğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025