![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Sayın reguler, Perlit de torf da çok su tutuyor o nedenle umarım çakılı çok bol katmışsınızdır aksi halde aşırı su tuttan ortamda kök çürümesi olabilir. İyi çalışmalar dilerim.... Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
su tutuculuğu fazla oldu diye saksıların toprağından biraz alıp yıkadığım iri tanecikli ponza madeninden ve çam fidanının dibindeki sert kuru topraktan ekledim. Bitkiyi daha fazla sarsmamak için tüm toprağı değişmedim ama yüzeyden 4-5 cm derinlikte olan kısımın topragını değiştirdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-07-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bende mudahele etmek istemiyorum ama eve girer girmez ilk fidanlara ugruyorum napiyolar diye. Sonra baslarina oturunca kendimi tutamiyorum orasiyla burasiyla felan oynuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sayın reguler, Bonsaiye başlarken hepimizin geçtiği bir yol. Başlangıçta fidanları her gün budama, uç alma, şekil verme isteği çok yoğun oluyor çünkü fidanın hemen bir bonsai haline gelmesi isteniyor, bu durum ise ağaçların yorulmasına, ölmesine neden oluyor. Bonsaide sabır çok önemli, her gün yine kontrol edin ama işlem yapmadan çok düşünmek gerekiyor. iyi çalışmalar dilerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-08-2014
|
Alıntı:
ilgilenmemiştim, bütün hobilerime zaman ayırdığım kadar deva mediyorum. Lakin bitkilerde zaman ayırmayla olmuyomuş. elimde makasla 3-5 saat uğraşsam bitki kesin ölür ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bitkinin kök sistemi gelişmişse, sağlığı yerindeyse, zamanlama uygunsa yapılan müdahalelerin zararı olmuyor, tecrübeniz arttıkça daha kolay karar verip uygulayabileceksiniz. iyi çalışmalar dilerim,... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-07-2013
|
[QUOTE=sagol;1326054]Bitkinin kök sistemi gelişmişse, sağlığı yerindeyse, zamanlama uygunsa yapılan müdahalelerin zararı olmuyor, tecrübeniz arttıkça daha kolay karar verip uygulayabileceksiniz. iyi çalışmalar dilerim,... Özellikle ficus nitidayı kalın gövdeli bulmanız oldukça kolay. Benjaminler salon bitkisi olarak satıldığından pahalı ama nitidaları çok rahat bulursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|