View Single Post
Eski 08-10-2014, 21:57   #12
reguler
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi murat doğan Mesajı Göster
şunuda eklemek gerekir sanırım. bu tür yer değişikiklerinden çabuk etkilenebiliyor. ilk tepkisi yaprak dökmek oluyor. her yer değişikliğinde dökecek değil tabii ki ama mesela içeriden balkona balkondan içeriye sık sık alınırsa ve bu esnada sarsılırsa **** rüzgarlı bir ortamda uzun kalırsa yaprak dökerek tepki verecektir. bu öldüğü anlamına gelmiyor, bir süre sonra tekrar yapraklanacaktır. köklerinede müdahalede bulunmuşsunuz. kökler hava aldığı için ağacınız strese girip yaprak dökebilir. yamadori yaparak edindiğim hayli gövdeli bir benjaminimin tepkisi tüm yapraklarını dökmek olmuştu. yapraksız hali ile sulamayı minimuma indirmek, sulama rejimine dikkat etmek gerekiyordu. çok sulamamama rağmen maalesef kökleri çürüdü ve ağacı kaybettim. şunu unutmamak lazım ağaçlarda canlı ve bizlerde olduğu gibi yaşam döngüleri var. nasıl ki bizler geceleri uyuyor ve metabolizmamız yavaşlıyor ve enerji ihtiyacımız azalıyorsa. bitkilerinde durumu farklı değil. öncelikle her türün özelliklerini ve bu döngülerini öğrenmekle işe başlamalıyız. çünkü amacımız yıllar boyu bakıp, bize eşlik edecek, bizimle yaşlanacak ağaçlara sahip olmak. iyi çalışmalar.
Ficus a yamadoriyi nereden yaptiniz ben hic cevremde gormedim turkiyede yetisiyor mu? Gerci benim cevremde gormemem mumkun iklim olarak[emoji4] .

reguler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön