View Single Post
Eski 06-10-2014, 22:57   #3
Sakaki
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi reguler Mesajı Göster
Bu arada köklerine baktım tüm saksıyı sarmışlar. üzerindeki toprağa hiç dokunmadan 12 lt lik saksıya ekmeyi düşünüyorum bir sakıncası olur mu acaba? Çünki 1 gün oldu daha eve getireli. 20lt torf 10 lt de perlit aldım 2 X12 lt lik saksıda kullanacağım. Nasıl bir karışım kullanmamı tavsiye edersiniz.Tabi saksı büyütmemi tavsiye ederseniz.

Merhaba sn reguler, öncelikle aramıza hoş geldiniz.

Bu adayınızı ne kadar büyük saksıya ekerseniz o kadar iyi olur, çünkü üzerinde bonsai çalışmalarına başlamadan önce bayağı bir gelişmesi gerekiyor öncelikle ve bunun için de bolca kök gelişimi elbette...

Toprak karışımı için öneride bulunmadan önce, aldığınız bitkinin (muhtemelen ficus benjamin) tropik bir tür olmasından ötürü Ankara iklimine hiç uygun olmadığını ve sonbahar ile kış mevsimlerinde ev içerisinde, aydınlık, sıcak ve nemli bir koşulda bakmanız gerektiğini söylemem gerekiyor ki bu da henüz yeterince gelişmemiş bir aday için bonsai olma yolunda zoylayıcı koşullar elbette.

Dolayısıyla benim size ilk ve öncelikli tavsiyem, Ankara koşullarına/iklimine uygun ve biraz daha gelişmiş adaylara yönelmeniz olur.

Başarılar dilerim.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön