agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Başlangıç Aşamasındaki Çalışmalar
(https)

Beğeni Düzeni73Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-02-2013, 21:32   #1
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sagol Mesajı Göster
Evet çekirdekten zor olur. Kalın çelikte işime yaramaz. Bonsai adaylarımdan budadığım yarım cm lik dallardan çelik deniyorum bakalım kaç tanesi başarılı olacak.

Japon ayvasıyla da güzel olacağını düşünüyorum aslında. Hem de çiçekli bir bonsai olur. Gerçi japon ayvası da çok yavaş gelişiyor. İnternette hiç deneyene rastlamadım ama en kolayı söğüt olabilir. Akçaağaçlar olabilir.

Zeytin olmazsa başka alternatiflere bakacağım.

İyi çalışmalar dilerim...

Zeytin çeliği olarak yakınlarda zeytinlik ve zeytincilik yapan varsa, arazi sahibini bulup, budama yaptıklarında onlardan budanmış çokça dal alabilirsiniz.Bunları köklendirirseniz yanaştırma için bolca çeliğiniz olur.

Söğütle çalışmam var, kaynaştırmadan çok yeni sürgünlerin sıklığı ön plana çıkıyor.Yaklaşık 3 yıl önce yapmıştım 4-5 saksıda, dediğim gibi kaynaşmadan çok yeni sürgün bolluğu oluyor.

Geniş çalışma saham olsa kesinlikle denemek istediğim çok tür var.Söğüt, benjamin, taflan, ateş dikeni, dut gibi.Japon ayvasını düşünmemiştim, bol çiçekli güzel olur.

sagol beğendi.
merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2013, 21:49   #2
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Yeni sürgün çıkıp kaynaşma zorlaşıyorsa çıkacak sürgünleri azaltmak için aklıma bir yol geliyor. Bir bant veya rafya ile fidanlar helezon şeklinde dipten tepeye doğru arada sadece bazı yerlerde boşluk bırakarak sararsak fazla yeni sürgün çıkaramayacağından kaynaşmaya zorlayabiliriz.

Zeytindense yaprakları küçük olsun diye şimdilik ince çelikten delice filizlendirmeye çalışıyorum. Bakalım kaç tanesi filizlenecek.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi merlict Mesajı Göster
Zeytin çeliği olarak yakınlarda zeytinlik ve zeytincilik yapan varsa, arazi sahibini bulup, budama yaptıklarında onlardan budanmış çokça dal alabilirsiniz.Bunları köklendirirseniz yanaştırma için bolca çeliğiniz olur.

Söğütle çalışmam var, kaynaştırmadan çok yeni sürgünlerin sıklığı ön plana çıkıyor.Yaklaşık 3 yıl önce yapmıştım 4-5 saksıda, dediğim gibi kaynaşmadan çok yeni sürgün bolluğu oluyor.

Geniş çalışma saham olsa kesinlikle denemek istediğim çok tür var.Söğüt, benjamin, taflan, ateş dikeni, dut gibi.Japon ayvasını düşünmemiştim, bol çiçekli güzel olur.

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2013, 00:29   #3
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sagol Mesajı Göster
Yeni sürgün çıkıp kaynaşma zorlaşıyorsa çıkacak sürgünleri azaltmak için aklıma bir yol geliyor. Bir bant veya rafya ile fidanlar helezon şeklinde dipten tepeye doğru arada sadece bazı yerlerde boşluk bırakarak sararsak fazla yeni sürgün çıkaramayacağından kaynaşmaya zorlayabiliriz.

Zeytindense yaprakları küçük olsun diye şimdilik ince çelikten delice filizlendirmeye çalışıyorum. Bakalım kaç tanesi filizlenecek.

Sayın sagol merhaba

Söğüt için derseniz rafya konusunda aynı düşüncede gidiyoruz sizinle Rafyayı kullandım.Daha doğrusu ilerleme yolum şu şekilde oldu;
Önce köklendirmek istediğim çelikleri toparladım ve bir kovaya doldurdum.Kısa süre sonra kılcal kökler çıkmaya başladı. (suyu çok kötü kokuyor) Önce tüm kaynaştırmak istediğim çelikleri rafya ile sardım (nerede okudum hatırlamıyorum tarif edilmişti).Sarma işleminde kaynaştırma yapacağım noktalar boş kaldı.Kaynaştırma sonrasını yine rafya ile bağladım.Çeliklerin sadece kaynaşma ve kök kısımları boş kaldı.(çeliklerim 1-1,5-2,5 cm. kalınlığında olduğundan birleştirme yerlerinde boşluk kalmaması için köklendirme öncesi düzeltme yapmıştım.) Denemelerimde 3 veya 4 çeliği birbirine bağladım.Söğütün suda köklenmesi çok fazla ve kolay olduğundan çokça kök vardı.Saksılama işlemi sonrası dinlenmeye aldım.İlk başlarda herşey yolunda giderken bazı çeliklerde üst kısımda kabuk kurumaları, filizlerin kurumasını gördüm.Rafya sarmadığım çeliklerde ise bu çürüme çok önce olmuştu, rafya bir süre daha korudu.İlerleyen sürelerde ne kaynaşma oldu nede çeliklerin üst gövdesinde iyileşme.Yaklaşık 10 ayrı çalışmamda hepsi aynı yolu seçtiler.Çeliklerin üst kısımlarını kuru dal uygulaması yaparım diye bekletiyordum.Sonrasında yer sıkıntımdan dolayı biri haricindekileri elden çıkarttım.Onda da alttan gelen yeni, taze sürgünler ise istediğim yönde olmadığından şuan atıl durumda bekliyor.

Zeytin konusunda merakla bekliyor olacağım.

İyi çalışmalar...

Mehmet

sagol beğendi.
merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025