View Single Post
Eski 17-10-2012, 20:08   #31
Oğuz
Yeni Üye

Oğuz's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2007
Arkadaşlar, bu tip forumların en güzel yanlarından biri bilgi paylaşımı olması. En önemli sınırlılığı ise yaşanılan deneyimlerin aktarılamaması.Eğer insanlar deneyimlerini nesilden nesile aktarabilseydi sanıyorum hiç kimse hata yapmıyor olacaktı. Bu nedenle sizin de bunu yaşayıp görmeniz gerekiyor sanırım.Gövde birleştirirken amacımız hızlı gövde geliştirmektir.Sizin tüm fideciklerinizin çapı yarım santim bile etmiyor. Eğer gövde birleştirecekseniz biraz daha kalın fidecikler kullanmalısınız.Unutmayın Bonsai yapılırken insanı ençok yıldıran konu tohumla işe başlamaktır. Yıllardır bu forumu bonsaibaşlığı altında takip ediyorum henüz biraz bonsaiye benziyor diyebileceğim bir ağaca rastlamadım. İki ustamızın birkaç yıl emek verilmiş birkaç ağacı dışında. Bonsai yapımı tekniklerini iyi bilip kolaycılığa kaçmadan yani gövde geliştirmeden ancak satın alma yoluyla bonsai sahibi olabiliriz ki Türkiye'ye gelecek vaadeden hazır bonsailer gelmiyor. Üslubum biraz sert gibi gelebilir ama inanın öyle değil. Başarılar diliyorum.

Oğuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön