![]() |
Bence arada google'ı kullanmalısın biber saksısı ne kadar olmalı diye yazsan seni istediğin cevapları bulacağın yere götürür bulamazsan biz gene yardımcı oluruz tabi.
Normalde 15-20 lt olmalı diyorlar hesabını sen yap bu konu ile alakalı forumda konuşmalar olmalı.Fideler 3-4 yaprak olunca viyollerin altı deliktir parmağınızla alttan itiklersiniz kalıp olarak çıkar her saksıya 1 fide dikin. Hava sıcaklığı müsaitse balkonda besleyin soğumaya başlarsa içeri cam kenarına alın şu anda havalar iyi ama birden soğuyabilir.Bunu havaya göre siz ayarlıcaksınız bu saatten sonra bahçede olacağını sanmam. |
Tohumda yetistirecek olanlara tavsiyem su anda ekmemeleri onumuz kis ufacik bitki kisi geciricek ilk baharin basinda ekseniz daha hizli gelisicek yaz ortasi meyve vericek bence sabredin.
Ama ben evde isi ve isik sartlarini sagladim diyorsaniz ki ben yaptim biraz pahaliya mal oldu 95 watt 10 adet t5 florasan la ekebilirsiniz :) Herkez bir an once yetistirmek istiyor ama zamaninda eken kisilerin biberleri daha hizli gelisicek :) |
dostlar benim bitkinin çiçekleri dökülüyor neden dökülür bilen var mı
|
Alıntı:
|
benimkide dökülüyor. biberleri henüz fidanken budamıştım kök kısmı kalınlaştı sonra bitki açıldıkça açıldı çapı 70 cm . yaprakları önce iriydi şimdi küçük küçük ama çok gür ve canlı. üzerinde sayısız çiçek var ve heryeri tomurcuk. günlük enaz 20 çiçek döküyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu kadar zamanda hiç meyve vermemiş olması garip ve üzücü.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
benim koca yaprak 15 cm oldu :D kolcay bende her çeşit var büyük küçük ince şişman ama gerçekten de küçük yapraklılarda daha çok meyve oluyor ilginç :D
|
Alttaki resimi bir tanede yakından çekseydin keşke meyve var gibi onda benmi yanlış görüyorum ki?Birde neden yapraklar o kadar hırpalanmış kenarlar yanmış.
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar benim carolinalarda çiçekler çıkmaya başladı ama fotoğrafta da gorulsufu gibi çiçekler sararıyor, bunun nedeni ve çözümü nedir acaba?
http://i.hizliresim.com/WZyDZm.jpg |
Hocam yardım lütfen son attığım resim ile ilgili
|
Arkadaşlar çıkan bibere bakinca sanırım carolina reaper değil :( bu yıl geçti artık ama seneye tekrar denemek istiyorum güvenilir bir satıcı biliyor musunuz ebay ya da başka bir sitede?
http://i.hizliresim.com/j2MGPj.jpg |
Alıntı:
|
dostlar benim biberlerin çiçeklerinde toz yok hiç tozlaşmıyor ve çiçekler düşüyor çiçeklerden toz çıkmamasının sebebi nedir
|
Alıntı:
kalsiyum , bor ihtiva eden gübre ile besleyin. |
Alıntı:
Googl'da çıkan thai biberi: http://img.photobucket.com/albums/v2...12ThaiSun1.jpg Bunun gerçekten ne biberi olduğunu anlamanın bir imkanı var mı acaba, ve carolina tohumu alabileceğim güvenilir bir yer var mıdır? |
Redchili benim hıyarda sürekli çiçek açıp döküyor ben dün az bişi denedim sende dene bakalım.Bir avuç odun külü ile 3 avuç kükürt karıştır bir saksına karıştır bakalım öylede yok böylede belki fayda elde ederiz.Odun külü hem potasyum hem kalsiyumca zengin toprağın ph ayarını kaçırmasın diye kükürtle kullanılmalı.
|
Alıntı:
|
erkanbey ben de deneyim bir şekilde kurtarmak lazım bu seferde orjinal malı buldu üretemiyo demesinler
|
Valla derler,hatta önce ben derim dört gözle bekliyoruz biberlerini.Kış geliyo bak :)
|
ilaç ve tohum bayilerine uğrayın süs biberi , fındık biberi isteyin paketi 3-5 liraya mahalleye yetecek kadar tohum alırsınız. eskiden her çeşidini getirirdim satamayınca günleri geçti. imha ettim.
|
1 Eklenti(ler)
ilk meyve çıktı ;)
|
Çok şükür sonunda he :)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Gentafol Sebzeler İçin Sıvı Bitki Besini 500 Cc Fiyatı benim biber de büyük ihtimal carolina değil jolokia çıkacak :p |
2 Eklenti(ler)
İşte Gercek Carolinalar
|
Sonunda malzemeyi gördük yani he şükür :) hadi hayırlısı.
|
3 Eklenti(ler)
4 günde nasıl büyümüşler
|
1 Eklenti(ler)
benim biberlerden bitanesi bu. diğeride bu şekilde. saksım 30 lt. bitki oldukça sağlıklı ama sürekli çiçek döküyor.
|
benim biberlerde sonunda biber olmaya başladı. üst resimdeki saksıda 10 kadar diğer saksıda da 5-6 kadar biber göründü.
|
1 Eklenti(ler)
bugün test edeceğiz
|
2 Eklenti(ler)
benim biberler çınar ağacı gibi :)
|
3 Eklenti(ler)
yeni resimler biberler hala büyüyor ama bol bol çiçek dökmeye devam
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025