agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Carolina reaper acı biberi (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/33577.htm)

erkanbey 28-08-2015 17:32

Bence arada google'ı kullanmalısın biber saksısı ne kadar olmalı diye yazsan seni istediğin cevapları bulacağın yere götürür bulamazsan biz gene yardımcı oluruz tabi.

Normalde 15-20 lt olmalı diyorlar hesabını sen yap bu konu ile alakalı forumda konuşmalar olmalı.Fideler 3-4 yaprak olunca viyollerin altı deliktir parmağınızla alttan itiklersiniz kalıp olarak çıkar her saksıya 1 fide dikin.

Hava sıcaklığı müsaitse balkonda besleyin soğumaya başlarsa içeri cam kenarına alın şu anda havalar iyi ama birden soğuyabilir.Bunu havaya göre siz ayarlıcaksınız bu saatten sonra bahçede olacağını sanmam.

drclnie 28-08-2015 22:50

Tohumda yetistirecek olanlara tavsiyem su anda ekmemeleri onumuz kis ufacik bitki kisi geciricek ilk baharin basinda ekseniz daha hizli gelisicek yaz ortasi meyve vericek bence sabredin.
Ama ben evde isi ve isik sartlarini sagladim diyorsaniz ki ben yaptim biraz pahaliya mal oldu 95 watt 10 adet t5 florasan la ekebilirsiniz :)
Herkez bir an once yetistirmek istiyor ama zamaninda eken kisilerin biberleri daha hizli gelisicek :)

redchili 30-08-2015 22:23

dostlar benim bitkinin çiçekleri dökülüyor neden dökülür bilen var mı

drclnie 31-08-2015 23:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redchili (Mesaj 1405103)
dostlar benim bitkinin çiçekleri dökülüyor neden dökülür bilen var mı

Bende de dokulenler var ama uzeride 10 cicek varsa 1-2 si dokuluo sanirim bir sikinti var redchli isik isi ya da toprak ta

kolcay 01-09-2015 08:08

benimkide dökülüyor. biberleri henüz fidanken budamıştım kök kısmı kalınlaştı sonra bitki açıldıkça açıldı çapı 70 cm . yaprakları önce iriydi şimdi küçük küçük ama çok gür ve canlı. üzerinde sayısız çiçek var ve heryeri tomurcuk. günlük enaz 20 çiçek döküyor.

erkanbey 01-09-2015 16:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kmesne (Mesaj 1404466)
Öncelikle merhabalar ben sadece dünyanın en acı biberini denemek için bu biberleri yetiştirmek istiyorum yani öyle bir yetiştirmecilik bitkicilik fidancılık bilgim yok çok bir bütçem de yok ekstra malzemeler alacak kadar

Biliyorum biraz bana karşı çıkacaksınız kötüleyeceksiniz ama yardımlarınızı bekliyorum

20 Carolina Reaper Seeds HP22B Hottest Pepper on Earth World Record Extreme Hot | eBay

Burdan 20 adet tohum alacağım

Mersin'de bahçeli bir sitede 7. katta yaşıyorum yani bahçede yetiştirebilme imkanım da var balkonda yetiştirebilme imkanım da şimdi saksı ve toprak için ne gerekiyorsa harcayabilirim ama diğer ekstra şeyleri alamam

Birde dediğim gibi tamamen acemiyim hatta sıfırım bu konuda
-nasıl yetiştirilir
-nerede yetiştirilir
-bakımı nasıl yapılır
-önemli her türlü bilgiye ihtiyacım var çünkü hiç bir şey bilmiyorum

kısacası hiç bir bilgim yok ve düzgün bir şekilde carolina reaper yetiştirmek istiyorum

Yardımlarınıza çok ihtiyacım var şimdiden çok teşekkür ederim

Bu yazı sizin siteye ilk yazındığınız yazı üstünden daha 3 gün geçmiş ve buna istinaden bir sürü cevap verdik neden aynı soruyu vede aynı sayfada tekrar soruyorsunuz anlamış değilim.Verdiğimiz cevaplar ikna edici olmadıysa forumda tohum ekme ile alakalı bölümler var bence biraz incelemelisiniz.

redchili 01-09-2015 17:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kolcay (Mesaj 1405381)
benimkide dökülüyor. biberleri henüz fidanken budamıştım kök kısmı kalınlaştı sonra bitki açıldıkça açıldı çapı 70 cm . yaprakları önce iriydi şimdi küçük küçük ama çok gür ve canlı. üzerinde sayısız çiçek var ve heryeri tomurcuk. günlük enaz 20 çiçek döküyor.

çiçekler döküldükten sonra tekrar çıkıyo demi yani bu sene içinde

erkanbey 01-09-2015 17:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redchili (Mesaj 1405514)

Bu ne bibermiş yahu kimisi alınır sahte çıkar(ben) kimsi alır 5 aydır bir biber alamaz valla ben sizinkilerin sonucunu sizden fazla merak ediyorum.Sayın Redchili sizin biberler balkonda mı içeride mi acaba?

drclnie 01-09-2015 20:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kmesne (Mesaj 1405485)
Hocam yardımcı olurmusunuz biraz ekim fidan dikim işinde hiç bir bilgim yok

tohumları burdan 10 Carolina Reaper Pepper Seeds World's Hottest Pepper | eBay

veya burdan alacağım https://www.crazyhotseeds.com/shop/c...-reaper-hp22b/

Nasıl ne zaman nerede dikmeliyim

bahçeli bir sitede 7. katta oturuyorum mersinde yaşıyorum Tohum harici ayırabileceğim bütçe maksimum 40-50 tl

Mart ta ic mekan da ek tohumlari toprak karisimi ilk sayfada yazio okursan gorursun .

redchili 01-09-2015 22:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1405515)
Bu ne bibermiş yahu kimisi alınır sahte çıkar(ben) kimsi alır 5 aydır bir biber alamaz valla ben sizinkilerin sonucunu sizden fazla merak ediyorum.Sayın Redchili sizin biberler balkonda mı içeride mi acaba?

her yerde var :D

erkanbey 01-09-2015 22:55

Bu kadar zamanda hiç meyve vermemiş olması garip ve üzücü.

kolcay 02-09-2015 08:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redchili (Mesaj 1405514)

biberlerin çapını ölçtüm tam 70 cm çap var. şuan üzerinde belki 100 tane çiçek var ve bunun enaz 2 katı tomurcuk var. sürekli çiçek döküyor ve yerine yenisi geliyor. benim biberlerin yaprakları yukarıdaki resimlerde olduğu gibi iri değil mektup pulundan az irice. bitkinin yapraklarında sararma veya buna benzer şeyler yok genel görünümü çok sağlıklı.

erkanbey 02-09-2015 09:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kolcay (Mesaj 1405608)
biberlerin çapını ölçtüm tam 70 cm çap var. şuan üzerinde belki 100 tane çiçek var ve bunun enaz 2 katı tomurcuk var. sürekli çiçek döküyor ve yerine yenisi geliyor. benim biberlerin yaprakları yukarıdaki resimlerde olduğu gibi iri değil mektup pulundan az irice. bitkinin yapraklarında sararma veya buna benzer şeyler yok genel görünümü çok sağlıklı.

İmkanınız varsa resim koysanız aslında yardımcı olmak isteyebilecekler için çok faydalı olur bence.

redchili 02-09-2015 21:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kolcay (Mesaj 1405608)

ooo valla maşallah diyelim bende budadım da zamanında fazla büymediler ama yaprakları kocaman onlarında fideyken 5 6 yaprak sonra tepesinden kesmiştim

redchili 02-09-2015 22:42

3 Eklenti(ler)
benim koca yaprak 15 cm oldu :D kolcay bende her çeşit var büyük küçük ince şişman ama gerçekten de küçük yapraklılarda daha çok meyve oluyor ilginç :D

erkanbey 02-09-2015 23:03

Alttaki resimi bir tanede yakından çekseydin keşke meyve var gibi onda benmi yanlış görüyorum ki?Birde neden yapraklar o kadar hırpalanmış kenarlar yanmış.

redchili 03-09-2015 00:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1405767)
Alttaki resimi bir tanede yakından çekseydin keşke meyve var gibi onda benmi yanlış görüyorum ki?Birde neden yapraklar o kadar hırpalanmış kenarlar yanmış.

yaprakların bazıları toprağa deyiyodu küçükken toprağa değen yerler öyle oldu ben de makasla kesmiştim yaprağın ucuzndan kese kese öyle oldu en sonunda komple yaprağı kestim resmi de sabah atarım meyve yok ta tomurcuk var

esclamazione 07-09-2015 07:47

Arkadaşlar benim carolinalarda çiçekler çıkmaya başladı ama fotoğrafta da gorulsufu gibi çiçekler sararıyor, bunun nedeni ve çözümü nedir acaba?

http://i.hizliresim.com/WZyDZm.jpg

esclamazione 07-09-2015 07:50

Hocam yardım lütfen son attığım resim ile ilgili ��

esclamazione 08-09-2015 19:33

Arkadaşlar çıkan bibere bakinca sanırım carolina reaper değil :( bu yıl geçti artık ama seneye tekrar denemek istiyorum güvenilir bir satıcı biliyor musunuz ebay ya da başka bir sitede?

http://i.hizliresim.com/j2MGPj.jpg

redchili 08-09-2015 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esclamazione (Mesaj 1406685)
Arkadaşlar çıkan bibere bakinca sanırım carolina reaper değil :( bu yıl geçti artık ama seneye tekrar denemek istiyorum güvenilir bir satıcı biliyor musunuz ebay ya da başka bir sitede?

http://i.hizliresim.com/j2MGPj.jpg

her zamanki gibi bi thai biberi vakkası daha

redchili 09-09-2015 01:59

dostlar benim biberlerin çiçeklerinde toz yok hiç tozlaşmıyor ve çiçekler düşüyor çiçeklerden toz çıkmamasının sebebi nedir

aydemiraydın 09-09-2015 12:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redchili (Mesaj 1406741)
dostlar benim biberlerin çiçeklerinde toz yok hiç tozlaşmıyor ve çiçekler düşüyor çiçeklerden toz çıkmamasının sebebi nedir

kalsiyum , bor ihtiva eden gübre ile besleyin.

esclamazione 09-09-2015 13:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redchili (Mesaj 1406710)
her zamanki gibi bi thai biberi vakkası daha

Thai biberi diye Google'da arattım böyle bir biber çıktı, bu çalı gibi bir şey, benimkisinin boyu yaklaşık 50-60cm falan uzadı.

Googl'da çıkan thai biberi: http://img.photobucket.com/albums/v2...12ThaiSun1.jpg

Bunun gerçekten ne biberi olduğunu anlamanın bir imkanı var mı acaba, ve carolina tohumu alabileceğim güvenilir bir yer var mıdır?

erkanbey 09-09-2015 13:24

Redchili benim hıyarda sürekli çiçek açıp döküyor ben dün az bişi denedim sende dene bakalım.Bir avuç odun külü ile 3 avuç kükürt karıştır bir saksına karıştır bakalım öylede yok böylede belki fayda elde ederiz.Odun külü hem potasyum hem kalsiyumca zengin toprağın ph ayarını kaçırmasın diye kükürtle kullanılmalı.

redchili 09-09-2015 17:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esclamazione (Mesaj 1406779)
Thai biberi diye Google'da arattım böyle bir biber çıktı, bu çalı gibi bir şey, benimkisinin boyu yaklaşık 50-60cm falan uzadı.

Googl'da çıkan thai biberi: http://img.photobucket.com/albums/v2...12ThaiSun1.jpg

Bunun gerçekten ne biberi olduğunu anlamanın bir imkanı var mı acaba, ve carolina tohumu alabileceğim güvenilir bir yer var mıdır?

o biberin adı thai her carolina yetişrirmek isteyen 1 kere kazıklanır ve bu tohumdan göönderirler herkeste var bundan bendeki biberler de aynı hatta 3 senedir kurumadan duruyor

redchili 09-09-2015 17:10

erkanbey ben de deneyim bir şekilde kurtarmak lazım bu seferde orjinal malı buldu üretemiyo demesinler

erkanbey 09-09-2015 17:45

Valla derler,hatta önce ben derim dört gözle bekliyoruz biberlerini.Kış geliyo bak :)

aydemiraydın 10-09-2015 09:47

ilaç ve tohum bayilerine uğrayın süs biberi , fındık biberi isteyin paketi 3-5 liraya mahalleye yetecek kadar tohum alırsınız. eskiden her çeşidini getirirdim satamayınca günleri geçti. imha ettim.

redchili 14-09-2015 00:05

1 Eklenti(ler)
ilk meyve çıktı ;)

erkanbey 14-09-2015 01:11

Çok şükür sonunda he :)

redchili 14-09-2015 23:04

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1406778)
kalsiyum , bor ihtiva eden gübre ile besleyin.

o dediğiniz gübreyi nereden bulacağım her yere baktım da kimse bilmiyor şu koçtaşta felan satılan gübreler var onlar olmaz mı ayrıca ben bundan kullanıyorum
Gentafol Sebzeler İçin Sıvı Bitki Besini 500 Cc Fiyatı
benim biber de büyük ihtimal carolina değil jolokia çıkacak :p

redchili 16-09-2015 13:05

2 Eklenti(ler)
İşte Gercek Carolinalar

erkanbey 16-09-2015 13:59

Sonunda malzemeyi gördük yani he şükür :) hadi hayırlısı.

redchili 22-09-2015 23:01

3 Eklenti(ler)
4 günde nasıl büyümüşler

kolcay 30-09-2015 08:10

1 Eklenti(ler)
benim biberlerden bitanesi bu. diğeride bu şekilde. saksım 30 lt. bitki oldukça sağlıklı ama sürekli çiçek döküyor.

kolcay 02-10-2015 08:52

benim biberlerde sonunda biber olmaya başladı. üst resimdeki saksıda 10 kadar diğer saksıda da 5-6 kadar biber göründü.

kolcay 05-10-2015 09:26

1 Eklenti(ler)
bugün test edeceğiz

kolcay 12-10-2015 08:33

2 Eklenti(ler)
benim biberler çınar ağacı gibi :)

kolcay 26-10-2015 21:02

3 Eklenti(ler)
yeni resimler biberler hala büyüyor ama bol bol çiçek dökmeye devam

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025