![]() |
|
Hepsi mi cikmaz diye bekliyordum fire yok gibi :D
http://imageshack.us/a/img537/2315/WOcncU.jpg http://imageshack.us/a/img673/6051/wVycAR.jpg http://imageshack.us/a/img540/4851/QsrLmM.jpg |
Bu arada sedail komşum senin yolladığın tohumlardan piskopos tacı, red savina ve bhutlar çok verimli çıktı onlarca fide aldım. Datil'lerden sonuç alamadım. Okulda arkadaşlara, öğrencilere, eşe dosta belki 60-70 tane biber fidesi dağıttım. Eskişehir çapında chilli biber patlaması yaşattın. Teşekkürler. :)
|
Datil biberi geç ektiğim için tohumları olgunlaştıracak zamanı olmadı sanırım biberleri yeşilken toplamıştım mecburen, yerken dikkat edin.
|
Sedail in tohumlari cok iyi valla hepsi cikti :D
|
Kışlayan Bhut jolokialar ne yazık ki mevta oldular. bu sene tekrar sıfırdan başlıyoruz. mart ayında gayet sağlıklı idiler ne olduğunu anlayamadan birden kurudular.
|
Bana arkadaş getirdi afrika dan siyah ve sarı renk biber çok acı demişti tohumlarını ektim saolsun salyangozlar yedi hepsini yine ekip ekmemek de kararsız kaldım.
|
Alıntı:
|
Diğer biberler yaşıyor ama bhutlar hayata küstü hepsi içerdeydiler.
|
Selam dostlar şu meşhur Carolina Reaper biberinden bende edinmek istiyorum elinde olup gönderebilecek veya satılan bi yer önerebilecek varmı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Şu an itibari ile en acı biber hangisi dünyada veya ilk 3 hangileri?
|
1-Carolina reaper
2-Morouga Scorpion 3-Trinidad Scorpion Buth T 4-Naga Viper 5-Bhut jolokia 6-Dorset naga 7-Red Savina 8-Scotch Bonnet Siralama bu sekilde su anda yanlisim varsa duzeltin :) |
Ayrica surekli yeni turler ortaya cikiyor mesela chocalate bhut bu siralamada nerde bilmiorum
|
Bende balkonda biber, çilek yetiştiriyorum ama böyle acı türler değil aslında acıyı severim ama bugüne kadar böyle bir meraka düşmemiştim ama şu saatten sonra bu en acılardan edinmeye çalışacağım.Bu arada ben yollarım diyenede hayır demem.
|
Taze tohum bulmak onemli erkan bey yoksa cimlenme orani cok dusuo mesela carolinalardan once 3-4 kere bhut ektim cikmadi hicbiri bu sene massallah hepsi full
Birde ekmeden once suda bekletirseniz tohumlari daha cabuk cikiyorlar. |
Alıntı:
|
Türkiyede var gibi görünmüyor Ebay dan alışverişi detaylı araştırıp ordan halledeceğim bu işi.
|
Merak ettiğim bir konu var şimdi bu biber dünyanın en acı biberi carolina ABD de yetişiyor ordaki değeri 2.200 000 iken isveçde yetişen carolina nın acılık değeri çokmu düşük olur.Şu sebepten sordum birisi ebaydan satıyor altına not düşmüş isveçde yetişiyorsa her yerde yetişebilir diye.Şimdi buradan alacağımız tohumlar verimli olacakmıdır satan kişi her ortamda yetişebilecek bir ürün olduğunu kastdetmek için yazmıştır belki ama tohumların yapısında ortama bağlı olarak değişiklik oluşurmu acaba gerçi siparişini verdim elim titreyerekden bakalım hayırlısı.
|
Orjinalse tohumlar sikinti olmaz ama sicak ortamda tabi daha aci oluyor
|
Alıntı:
|
Bu konuda pek bi bilgim yok acilik oranini azalmaz bence ama denemek lazim bence yarisini bekletin yarisini normal ekin
|
benim geçen senelerde ektiğim biberlerde gerçekten bu suda bekletme olayı fark ediyor suda bekletilen bir kaç gün daha erken çimleniyor ama tabi bu kadar acı biberlerden çimlendiremedim hiç suda beklettiklerim 2 haftadır çıkmadı bekletmediklerim de ilk haftalarındalar çıkmadılar
|
Alıntı:
|
tohumları 1 gün suda beklettim ve suya attıktan sonra tohumların hepsi su üstünde duruyordu bu da tohhumların çıkmayacağı anlamına gelmiyor tohum kuru olduğundan batmıyormuş.Ektiğim saksı üstüne streç film çektim ve üstüne bir kaç delik açtım ve 22 gün sonra yeşermeye başladılar. Benim gibi tuhumlar suyun üzerinde yüzüyor çıkmayacak diye üzülmeyin 28. günde bile yeşeren tohum var :D
|
3 Eklenti(ler)
Bir sorum olacak toprakta çok küçük siyah böcekler oluşmaya başladı 2 yaprak oldu biberler 2 güne yaprağın yarısını yiyor böcekler ne yapmam lazım
|
1 Eklenti(ler)
Benim biberler sonunda geldi biber konusunda paylaştım resimleri ama burayada atayım
Carolina Reaper,Trinidad Scorpion Red Butch,Trinidad Moruga Scorpion Chocolate,Ghost Pepper - Bhut Jolokia - Naga Jolokia,Ghost Pepper White - Bhut Jolokia White - Naga Jolokia White |
Redchili bocekleri daha net cekersen eminim biri yardimci olacaktir
|
halettim teşekkürler
|
3 Eklenti(ler)
biberlerin son hali bu. biberler kapalı ortamda iken sürekli güneş gördüğü halde bodur kaldılar. bol miktarda çiçeklenmelerine ve sürekli sulu boya fırçasıyla tozlaştırmama rağmen sadece 2 tane biber olmuştu. havalar biraz düzelince balkona aldım. biberlerin saksı kısmı güneş doğarken çok az güneş görüyor ama tepe tarafı güneşin doğumundan saat 15:00 e kadar direk güneş görüyor. saksıları ilk balkona aldığımda gece sıcaklık 3-4 derecelere kadar düşüyordu.sanırım soğuktan biberlerin yaprakları sararıp düştü tek yaprak dahi kalmadı. havalar ısındıkça biberler yeni yaprak çıkarmaya başladı. biberlerin boyu hala kısa ama yaprakları çok canlı heryerinden yeni sürgün veriyor. şuan çok sayıda minik minik biberler büyümeye başladı. daha önce oluşan 2 biberde kızarmaya başladı ama biberler çok küçük. türümü öyle benimkilermi küçük kaldı bilmiyorum ama zeytinden biraz iriler.
|
Kolcay cok guzel buyumus biberlerin kucuk olmasinin nedeni havanin yeteri kadar sicak olmamasi ani sicaklik degisimleri ve duzensiz sulama zamanla bitki kendine gelir artik havalar iyilesicek bunaltici sicaklarla beraber biberlerin de boyutu oldukca articak .
|
Ama o kucuk biber bile oldukca acidir bence :D
|
yeni büyümeye başlayan biberlerde yine zeytin kadar kalacakmı yoksa biraz daha büyüyecekmi
|
Kizarmaya basladiktan sonra boyutu degismiyo kolcay yesilken buyudu buyudu :D
|
1 Eklenti(ler)
az önce yemekte deneme yaptık. her türlü acıyı yiyen abi biberin uç kısmından biraz aldı gözlerinden ateş çıktı :) daha önce acı yediğini bilmediğim biri biberin büyük olan kısmını ağzına attı çiğnedi çiğnedi verdiği tepki baya acıymış yediğim en acı biber demek oldu :)
biberler balkonda havalar hala serin ve sürekli yağışlı. sanırım istediğim acılığı elde etmek için henüz gerekli ortam yok. 2 saksıda bol miktarda yeni biberler büyümeye başladı. bakalım onlar ne kadar acı olacak. |
Bu haliyle bile dedigim gibi oldukca acilar :D
Normalde bunu 4-5 kati kadar buyuyor ortalama bazen daha buyukte olabiliyor nadir de olsa. Havalar isindiktan sonra ve biberler kendini biraz toparladiktan sonraki hasadin cok guzel olucak :D |
yukarıda erkanbeyin resimlerdeki biberler buruşmuş. hasat için bende buruşana kadar bekleyeyimmi yoksa kızarınca hasat edeyimmi
|
Burussun iyice ole al :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025