agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Carolina reaper acı biberi (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/33577.htm)

drclnie 12-04-2015 13:49

Cok guzel buyuyorlar

http://imageshack.us/a/img909/4167/hQLu6l.jpg
http://imageshack.us/a/img911/6647/1ens6F.jpg

drclnie 17-04-2015 21:21

Hepsi mi cikmaz diye bekliyordum fire yok gibi :D

http://imageshack.us/a/img537/2315/WOcncU.jpg
http://imageshack.us/a/img673/6051/wVycAR.jpg
http://imageshack.us/a/img540/4851/QsrLmM.jpg

capsaicin 18-04-2015 10:43

Bu arada sedail komşum senin yolladığın tohumlardan piskopos tacı, red savina ve bhutlar çok verimli çıktı onlarca fide aldım. Datil'lerden sonuç alamadım. Okulda arkadaşlara, öğrencilere, eşe dosta belki 60-70 tane biber fidesi dağıttım. Eskişehir çapında chilli biber patlaması yaşattın. Teşekkürler. :)

sedail 18-04-2015 13:14

Datil biberi geç ektiğim için tohumları olgunlaştıracak zamanı olmadı sanırım biberleri yeşilken toplamıştım mecburen, yerken dikkat edin.

drclnie 18-04-2015 18:20

Sedail in tohumlari cok iyi valla hepsi cikti :D

sedail 18-04-2015 18:55

Kışlayan Bhut jolokialar ne yazık ki mevta oldular. bu sene tekrar sıfırdan başlıyoruz. mart ayında gayet sağlıklı idiler ne olduğunu anlayamadan birden kurudular.

Ali Asım 18-04-2015 20:11

Bana arkadaş getirdi afrika dan siyah ve sarı renk biber çok acı demişti tohumlarını ektim saolsun salyangozlar yedi hepsini yine ekip ekmemek de kararsız kaldım.

drclnie 18-04-2015 23:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sedail (Mesaj 1371795)
Kışlayan Bhut jolokialar ne yazık ki mevta oldular. bu sene tekrar sıfırdan başlıyoruz. mart ayında gayet sağlıklı idiler ne olduğunu anlayamadan birden kurudular.

Disardami duruyolardi benim icerdeki duran biberlerimin hepsi yasio disardakiler birden kurudu

sedail 19-04-2015 00:32

Diğer biberler yaşıyor ama bhutlar hayata küstü hepsi içerdeydiler.

erkanbey 19-04-2015 19:46

Selam dostlar şu meşhur Carolina Reaper biberinden bende edinmek istiyorum elinde olup gönderebilecek veya satılan bi yer önerebilecek varmı?

drclnie 19-04-2015 21:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sedail (Mesaj 1371868)
Diğer biberler yaşıyor ama bhutlar hayata küstü hepsi içerdeydiler.

Cok enteresan valla merak ettim bende

drclnie 19-04-2015 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1372040)
Selam dostlar şu meşhur Carolina Reaper biberinden bende edinmek istiyorum elinde olup gönderebilecek veya satılan bi yer önerebilecek varmı?

Turkiyede tohum satisi 1 yerde vardi sanirim artik yok bazen sahibinden de oluyor burdan tohum dagitimi yapmistim artik kalmadi elimde malesef

sedail 19-04-2015 23:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drclnie (Mesaj 1372067)
Cok enteresan valla merak ettim bende

Bir tanesi yeni yapraklarını çıkarmaya başlamıştı nasıl oldu bende anlayamadım.

erkanbey 20-04-2015 15:26

Şu an itibari ile en acı biber hangisi dünyada veya ilk 3 hangileri?

drclnie 20-04-2015 20:41

1-Carolina reaper
2-Morouga Scorpion
3-Trinidad Scorpion Buth T
4-Naga Viper
5-Bhut jolokia
6-Dorset naga
7-Red Savina
8-Scotch Bonnet

Siralama bu sekilde su anda yanlisim varsa duzeltin :)

drclnie 20-04-2015 20:42

Ayrica surekli yeni turler ortaya cikiyor mesela chocalate bhut bu siralamada nerde bilmiorum

erkanbey 20-04-2015 21:43

Bende balkonda biber, çilek yetiştiriyorum ama böyle acı türler değil aslında acıyı severim ama bugüne kadar böyle bir meraka düşmemiştim ama şu saatten sonra bu en acılardan edinmeye çalışacağım.Bu arada ben yollarım diyenede hayır demem.

drclnie 21-04-2015 00:06

Taze tohum bulmak onemli erkan bey yoksa cimlenme orani cok dusuo mesela carolinalardan once 3-4 kere bhut ektim cikmadi hicbiri bu sene massallah hepsi full

Birde ekmeden once suda bekletirseniz tohumlari daha cabuk cikiyorlar.

erkanbey 21-04-2015 00:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drclnie (Mesaj 1372503)
Taze tohum bulmak onemli erkan bey yoksa cimlenme orani cok dusuo mesela carolinalardan once 3-4 kere bhut ektim cikmadi hicbiri bu sene massallah hepsi full

Bir şekilde elimize geçsinde artık bayat taze seçme lüksümüz kalmadı bu saatten sonra, mayıs ayı geldi.Belki yazdıklarımızı okuyan elinde tohum olan biri çıkar nasip.Tohum satan sitelerde göremedim.

erkanbey 21-04-2015 22:33

Türkiyede var gibi görünmüyor Ebay dan alışverişi detaylı araştırıp ordan halledeceğim bu işi.

erkanbey 22-04-2015 12:03

Merak ettiğim bir konu var şimdi bu biber dünyanın en acı biberi carolina ABD de yetişiyor ordaki değeri 2.200 000 iken isveçde yetişen carolina nın acılık değeri çokmu düşük olur.Şu sebepten sordum birisi ebaydan satıyor altına not düşmüş isveçde yetişiyorsa her yerde yetişebilir diye.Şimdi buradan alacağımız tohumlar verimli olacakmıdır satan kişi her ortamda yetişebilecek bir ürün olduğunu kastdetmek için yazmıştır belki ama tohumların yapısında ortama bağlı olarak değişiklik oluşurmu acaba gerçi siparişini verdim elim titreyerekden bakalım hayırlısı.

drclnie 22-04-2015 20:21

Orjinalse tohumlar sikinti olmaz ama sicak ortamda tabi daha aci oluyor

erkanbey 25-04-2015 18:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drclnie (Mesaj 1372503)

Büyük ihtimalle 2-3 güne kadar tohumlarım gelecek.bi konuda denk geldim tohumları suda bekletmek biberlerin acılık oranını azaltıyor demişler bu ne derece doğrudur ki?Dediğiniz gibi tohum taze ve sağlam ise hepsi çıkıyor benim evde geçen seneden kalan tohumlarım %99-%100 oranında çimlendi zaten hızlı çimleniyor biberler ama cinsine göre farkediyomu bilemem suda bekletmemin dezavantajı olabilir mi sonuç olarak suda bekleteyim mi?

drclnie 26-04-2015 14:24

Bu konuda pek bi bilgim yok acilik oranini azalmaz bence ama denemek lazim bence yarisini bekletin yarisini normal ekin

redchili 27-04-2015 11:39

benim geçen senelerde ektiğim biberlerde gerçekten bu suda bekletme olayı fark ediyor suda bekletilen bir kaç gün daha erken çimleniyor ama tabi bu kadar acı biberlerden çimlendiremedim hiç suda beklettiklerim 2 haftadır çıkmadı bekletmediklerim de ilk haftalarındalar çıkmadılar

stok 29-04-2015 15:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1373520)
Büyük ihtimalle 2-3 güne kadar tohumlarım gelecek.bi konuda denk geldim tohumları suda bekletmek biberlerin acılık oranını azaltıyor demişler bu ne derece doğrudur ki?Dediğiniz gibi tohum taze ve sağlam ise hepsi çıkıyor benim evde geçen seneden kalan tohumlarım %99-%100 oranında çimlendi zaten hızlı çimleniyor biberler ama cinsine göre farkediyomu bilemem suda bekletmemin dezavantajı olabilir mi sonuç olarak suda bekleteyim mi?

Acı biber tohumlarını suda bekletmenin acılığa kesinlikle bir etkisi olmaz :) hatta ben geçen sene 24 saat bekletiyordum. Bu sene iki gün boyunca bekleteceğim. Fakat su ile ilgili şöyle bir gerçek var yetiştirdiğiniz biberin çok acı olmasını istiyorsanız, hayatta kalabileceği ölçüde su verin. Normal ölçüde su verirseniz yine acı olur fakat çoook çooook acı olmaz. Bazı yetiştiriciler yarışmalara katılmak ya da rekor denemesi için susuz bırakma yöntemini kullanır.

redchili 06-05-2015 23:02

tohumları 1 gün suda beklettim ve suya attıktan sonra tohumların hepsi su üstünde duruyordu bu da tohhumların çıkmayacağı anlamına gelmiyor tohum kuru olduğundan batmıyormuş.Ektiğim saksı üstüne streç film çektim ve üstüne bir kaç delik açtım ve 22 gün sonra yeşermeye başladılar. Benim gibi tuhumlar suyun üzerinde yüzüyor çıkmayacak diye üzülmeyin 28. günde bile yeşeren tohum var :D

redchili 06-05-2015 23:13

3 Eklenti(ler)
Bir sorum olacak toprakta çok küçük siyah böcekler oluşmaya başladı 2 yaprak oldu biberler 2 güne yaprağın yarısını yiyor böcekler ne yapmam lazım

erkanbey 08-05-2015 13:41

1 Eklenti(ler)
Benim biberler sonunda geldi biber konusunda paylaştım resimleri ama burayada atayım
Carolina Reaper,Trinidad Scorpion Red Butch,Trinidad Moruga Scorpion Chocolate,Ghost Pepper - Bhut Jolokia - Naga Jolokia,Ghost Pepper White - Bhut Jolokia White - Naga Jolokia White

drclnie 26-05-2015 22:35

Redchili bocekleri daha net cekersen eminim biri yardimci olacaktir

redchili 01-06-2015 03:02

halettim teşekkürler

kolcay 02-06-2015 08:49

3 Eklenti(ler)
biberlerin son hali bu. biberler kapalı ortamda iken sürekli güneş gördüğü halde bodur kaldılar. bol miktarda çiçeklenmelerine ve sürekli sulu boya fırçasıyla tozlaştırmama rağmen sadece 2 tane biber olmuştu. havalar biraz düzelince balkona aldım. biberlerin saksı kısmı güneş doğarken çok az güneş görüyor ama tepe tarafı güneşin doğumundan saat 15:00 e kadar direk güneş görüyor. saksıları ilk balkona aldığımda gece sıcaklık 3-4 derecelere kadar düşüyordu.sanırım soğuktan biberlerin yaprakları sararıp düştü tek yaprak dahi kalmadı. havalar ısındıkça biberler yeni yaprak çıkarmaya başladı. biberlerin boyu hala kısa ama yaprakları çok canlı heryerinden yeni sürgün veriyor. şuan çok sayıda minik minik biberler büyümeye başladı. daha önce oluşan 2 biberde kızarmaya başladı ama biberler çok küçük. türümü öyle benimkilermi küçük kaldı bilmiyorum ama zeytinden biraz iriler.

drclnie 09-06-2015 22:41

Kolcay cok guzel buyumus biberlerin kucuk olmasinin nedeni havanin yeteri kadar sicak olmamasi ani sicaklik degisimleri ve duzensiz sulama zamanla bitki kendine gelir artik havalar iyilesicek bunaltici sicaklarla beraber biberlerin de boyutu oldukca articak .

drclnie 09-06-2015 22:42

Ama o kucuk biber bile oldukca acidir bence :D

kolcay 10-06-2015 07:14

yeni büyümeye başlayan biberlerde yine zeytin kadar kalacakmı yoksa biraz daha büyüyecekmi

drclnie 15-06-2015 20:59

Kizarmaya basladiktan sonra boyutu degismiyo kolcay yesilken buyudu buyudu :D

kolcay 16-06-2015 11:35

1 Eklenti(ler)
az önce yemekte deneme yaptık. her türlü acıyı yiyen abi biberin uç kısmından biraz aldı gözlerinden ateş çıktı :) daha önce acı yediğini bilmediğim biri biberin büyük olan kısmını ağzına attı çiğnedi çiğnedi verdiği tepki baya acıymış yediğim en acı biber demek oldu :)
biberler balkonda havalar hala serin ve sürekli yağışlı. sanırım istediğim acılığı elde etmek için henüz gerekli ortam yok. 2 saksıda bol miktarda yeni biberler büyümeye başladı. bakalım onlar ne kadar acı olacak.

drclnie 16-06-2015 14:35

Bu haliyle bile dedigim gibi oldukca acilar :D
Normalde bunu 4-5 kati kadar buyuyor ortalama bazen daha buyukte olabiliyor nadir de olsa.
Havalar isindiktan sonra ve biberler kendini biraz toparladiktan sonraki hasadin cok guzel olucak :D

kolcay 16-06-2015 15:10

yukarıda erkanbeyin resimlerdeki biberler buruşmuş. hasat için bende buruşana kadar bekleyeyimmi yoksa kızarınca hasat edeyimmi

drclnie 17-06-2015 19:47

Burussun iyice ole al :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025