agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Süs Biberleri (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/1293.htm)

Nurcan Özgür 26-10-2008 10:43

SEVGİLİ GURBİK67

Süs biberi tohumlarınızdan bende isterim mümkün olursa.

C.Mustafa 09-12-2008 10:39

1 Eklenti(ler)
Bugün süs biberlerimi nihai mekanları olacak olan büyük bir yoğurt kabına aktardım/şaşırttım.

Erken mi ya da geç mi davrandığımı,yanlış bir şeyler yapıp yapmadığımı çok yakında anlarım sanırım.

Nurcan Özgür 23-12-2008 13:40

Artık havalar iyice soğuyacağı için terasta olan biberlerimden 1 saksı acı 1 de tatlı sivribiber saksısını içeri aldım. Diğerlerini merdiven çıkışına dizi verdim umarım donmazlar hala üzerlerinde biberleri var.

osmann 23-12-2008 16:48

Yolda giderken bir bahçenin çitinden, ne zamandan beri aradığım top şeklinde biberlerin sarktığını gördüm. Tabi fırsat bu fırsat deyip bi tane kopardım hemen ve attım cebe. Eve gelince hemen dikmedim,kurusun istedim ama bir hafta sonra bile kurumadı. Ben de toprağa diktim.Sizce filizlenir mi? Ayrıca buralarda pek olmayan gül biberlerden buldum pazarda. Aldım ve ipe dizip kurutacağım. Acaba kuruttuğum biberlerin tohumlarını çimlendirebilir miyim? Yoksa iki biber için de boşuna mı umutlanıyorum?

malbman 23-12-2008 17:27

Ben her yıl tohumluk olarak ayırdığım biberleri kurutuyorum. Şimdiye kadar çimlenme sorunu yaşamadım.

bahtiyar02 26-12-2008 21:41

benim süs biberlerim

5 Eklenti(ler)
halen üstünde süs biberleri var.yemeklerde kıyamadığımdan sanırım 4-5 adet koparıp yiğiyorum.

denizakvaryumu 26-12-2008 22:34

Biberler çok sağlıklı gözüküyor.

Yaprak biti ve kırmızı örümcek için hangi ilacı kullandınız?

bahtiyar02 27-12-2008 12:27

şuana kadar 1 adet zirai ilaç satan bir yerden beyaz sinek için ilaç istedim.uyguladım ama bir faydasını görmedim.kullandığım her hangi bir ilaç türü yok sayılır.Beyaz sinekler süs biberlerim hariç tüm bitkilerimde var.onun için beyaz sinek mücadelesi için acı biber ve pelin yaprağını bu gün hazırladım kullanacağım.sonuçları inşallah iyi olur. saygılar

http://www.agaclar.net/forum/showthr...ht=beyaz+sinek

adincer 14-04-2009 08:58

2 Eklenti(ler)
bu konu çok pasif kalmış biraz canlandıralım :)
Bende başlayan bu süs biberi yetiştirme fantazisi anneme benzediğimin apaçık belirtisi diye düşünmeye başladım. Canım annecim benim çiçeklerimin kurumasını sabırsızlıkla bekler boşalan yerlere hemen süsbiberi eker ondanda turşu kurar. Bende ona sürpriz yapıp kendi evime güzel güzel türlerde süs biberi oladım. Tohumunu çoğaltıp anneciğime vereceğim. Seneye bol bol eksin. Çok seviyorum Anneler BİTANE...;)

Biberlerin Türleri;
Gül biber, çikolata renkli biber, renk renk biber - sarı,mor,kırmızı ( tam ismini unuttum ) , beyaz süs biberi

habibe 14-04-2009 11:13

süs biberlerim

2 Eklenti(ler)
Karışık süs biberleri

adincer 15-04-2009 14:49

ooo Sizinkiler cok güzel duruyor habibe hanım. Ne zaman ekmiştiniz acaba? Benimkilere 3 hafta oldu.

Milka 20-04-2009 19:18

Süper

Arkadaşlar ,

Biberleriniz süper gözüküyorlar nazar değmesin:)
Benimkiler 1.5 ay oldu ama hala çimlenmediler :( ne yapacağımı bilmiyorum....
Tavsiyeleriniz varmı?

adincer 21-04-2009 07:44

Ne gibi bir işleme tabi tutmuştunuz? Ona göre birşeyler söyleyebilirim.
Öncelikle ben ekip üzerini seffaf bir poşetle kapatmıştım. Ve sıcaklık 25-30 civarında olsun diye kalorifer peteğinin üzerine koymuştum. Bir haftaya varmadan çimlendiler.

habibe 21-04-2009 10:35

Sn.adinçer yazınızı şimdi okudum. Süs biberlerimi 09.03.2009 tarihinde ektim. Teşekkür ederim. :)
Sn.Milka ektiğiniz kabın ağzını, streç ile kapatın ve günde 1 kez havalandırın.
Fazla sulamayın.Çimlendiğini görene dek güneşi direk görmesin. (ben strecin üzerine bir de beyaz kağıt koymuştum ışık görmesin hemen çıksın diye ) Baktınız ki 3-5 günde yine çıkmadılar..elinizde tohumunuz varsa, yeniden ekin. Çimlenir çimlenmez örtüsünü kaldırın. Sulamayı her gün yapraklarına püskürtme olarak. Toprak kurumaya yüz tuttukca da toprağını az az sulayarak. Mayıs ayında da dışarıya kalıcı yerine dikicem.

adincer 21-04-2009 16:36

Habibe Hnm,
Sizin biberler çeşitli boylarda neden acaba?

memet58 21-04-2009 22:39

1 Eklenti(ler)
Bu yıl nedense diğer tüm biber tohumlarım yeşerdi ama ,süs biberlerimin -bizim oralarda fino biber de deniyor- tohumları 3 haftadır hala yeşermedi. Yeni tohum aldım, aspirinli sulu peçete arasında Habibe'nin bahsettiği şekilde yeniden deniyorum. Umarım yaz bitmeden çimlenirler de acı fino biber zevkini yaşayabiliriz.
Eklenti 73938
Bildiğim kadarı ile biberlerin kapalı ortamda tozlaşma sorunu oluyor. Geçen yıl suluboya fırçası ile denemelerle döllenmeye yardımcı olmaya çalıştım, biraz işe yaramıştı..Fazla sulanırsa , acı biberin acılığı olmuyor, tecrübe ile sabittir. Ayrıca okuduğum bir yayında , biber bitkisi böcek saldırısına maruz kalırsa savunma mekanizmasını çalıştırıp meyvelerini acılaştırıyormuş. Acı biber tiryakilerine duyurulur. Geçen yıl bahçede ektiğim fino biberler özellikle yeşilken hiç acı değildi.. Acıları sadece biberlerde tatmak dileğiyle...

habibe 22-04-2009 09:42

Sn.adincer, biber tohumlarını aynı gün ektim. Değişik ebatta olmaları, sanırım çeşitli cins olmalarındandır. Tek tür olsaydı ben de "acaba neden farklı geliştiler" diye düşünürdüm.

adincer 22-04-2009 12:46

Habibe Hnm,
Vallahi benim 5-6 çeşit önceki resimdeki biberciklerim ama hepside aynı boyda gibi :)
daha küçüklerdi onda şimdi birkaç yaprak daha verdiler ama aynılar nedendir bilinmez:)
fotoların devamını bekliyorum.

sn memet58, güzel dilekler:) Aynısı sizlere de ***.

fatihkekilli 22-04-2009 14:02

benim biberlerim çiçek döküyor. mutfakta pencere kenarındalar. bu mevsimde bu normal mi...

adincer 22-04-2009 16:09

Çok sulamaktan olabilir mi?

C.Mustafa 13-05-2009 19:14

2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim 246 no lu mesajımdaki iki kök biberim.Büyüdüler de ,çiçek açmaya başladılar.

bahtiyar02 13-05-2009 23:14

sevgili C.Mustafadostum maşallahları var. ellerinize sağlık.arkada görünen domates red robin türmü acaba?
saygılar

bahtiyar02 13-05-2009 23:25

sevgili adincer çiçek dökme havaların henüz ısınmaması ve mutfağında serin ortam olması nedeniyle etkiliyebilir.aşırı sulama bu dönemde fidelerin boyuna büyümesini etkilediği için çiçekler zayıf düşer. birde özellikle döllenme olmayışıda çiçeklerin dökülme sebeplerindendir.benze su vermeyin biberler tutana kadar+döllenmeyi sağlamak için güneşli günlerde balkona alıp ruzgar sayesinde döllenmeyi sağlıyabilirsiniz. güneydoğu bölgesi sıcak olmasına rağmen henüz biberler yeni yeni toprağa dikilmektedir.
saygılar

C.Mustafa 14-05-2009 08:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 421136)
sevgili C.Mustafadostum maşallahları var. ellerinize sağlık.arkada görünen domates red robin türmü acaba?
saygılar

Teşekkür ederim.Haklısınız, arkadaki domates red robin türü.Red robin başlığı altında resimlerini ekledim dün.

ılgım 17-05-2009 14:09

Merhaba arkadaşlar ben'de bahçeme 8 adet süs biberi ektim. Balkonada 4 adet diktim. Her akşam güneş batımından sonra biberleri suluyorum gübre kullanmıyorum şuan. Ek olarak yapılması gerek birşey varmıdır ?

ootkn 17-05-2009 19:04

konuyu görünce benim biberlerim aklıma geldi :D

fotoğraflarını eklemek istedim şu an tohumları duruyor baharda ekecektim unuttum bu konuyu görünce aklıma geldi ekeyim bari:p

İlginç olan kısım çiçekleri mor açıyor güneş görünce ince uzun ve kırmızı oluyorlar ama etli değil pul biber olarak tüketiyoruz. Bahçeye ekince (bodrum iklimi) 2yıldan fazla yaşadı

http://img196.imageshack.us/img196/3159/dscf1475.jpg

http://img196.imageshack.us/img196/5339/dscf1465.jpg

bahtiyar02 17-05-2009 20:08

sevgili ootkn çok güzel maşallah.bende aynı çiçekli ancak daha küçük türü var.umarım tohumlarınız çimlenir saygılar.

ootkn 18-05-2009 18:47

Mehaba,
Bahtiyar bey haftasonu pazar günü ekeceğim inşallah fırsat bulabilirsem

zaman olarak biraz geç kaldım ya umarım çok geç kalmamışımdır :rolleyes:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 423802)
sevgili ootkn çok güzel maşallah.bende aynı çiçekli ancak daha küçük türü var.umarım tohumlarınız çimlenir saygılar.

ılgım 23-05-2009 16:15

1 Eklenti(ler)
Yaklaşık bir ay önce tohum olarak ektiğimiz biberler bir türlü çıkmayınca ekili bulunduğu paketi poşetin içine geçirdik 2-3 gün sonra tohumlar çimlendi yavaş yavaş büyüyor hınzırlar. :D

bahtiyar02 25-05-2009 13:10

sevgili ılgım dostum hayırlı olsun.ancak kullandığınız toprak türü ne? çok kumlu ve sert görünüyor.bitki saçakları ve kökler görünüyor.acaba daha önce kullandığınız bir saksının toprağımı? bir ay uzun bir süre.bendeki çan biberleri(Gül biber)fidanları 20 günlük sizinkilere oranan daha canlı.çimlendirme için torf kullanmanızı öneririm.umarım sağlıkla büyürler. saygılar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025