![]() |
Sedail arkadaşım kışın peki arada bir sulama yapıyomuydun bitkinin kuru olmasına ragmen?
|
herkese merhaba
2 aydır balkondaki biberlerim çiçek açtığında onlarca bitin saldırısına uğruyor,sonra da çiçeği döküyordu.sirkeli su sıkıyodum ama hiçbi işe yaramıyordu.bi kaç haftadır sirke de sıkmayı bırakmıştım.bi kaç gün önce yapraklar yaralı kaldı ama bitler birden yok oldu ve biberlerim büyümeye başladı.bitki nasıl oldu da kendi kendine yendi tüm o bitleri bilemiyorum fotoğraf da koyacağım.çok mutlu oldum.bazen doğa kendi kendine başarıyor galiba herşeyi :D |
Siyah biberlerim:)
1 Eklenti(ler)
Siyah biberlerim:):)arkadaşlar torf toprak kullanmak biber için yeterli olurmu?:confused:
|
Siyah biberlerimin cinsi nedir arkadaşlar?:)
|
Alıntı:
|
:)
1 Eklenti(ler)
Siyah biberler:):pp
|
Biber tohumlarım çimlendi:):)
1 Eklenti(ler)
Biber tohumlarım çimlendi :) tayland sarı biberi,cherry kırmızı acı,renkli biber,limon biberi,siyah biber,kalp şeklinde biber,poinsetter,serrano;)
|
1 Eklenti(ler)
|
Benim süs biberlerim de bir sorunmu var acaba? Çiçeklenme var ama sonra sapından dökülüyor. Meyve yapmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
|
İlk sene benim de biberimde çoğu çiçekler dökülüyordu, sulama aralığını biraz uzattım(çok su istediğinde su verdim) dökülme durdu 3 yıldan beri de yaşıyor ve ürün veriyor. her yıl yaprakları döküldükten sonra çok kısa budama yapıyorum, kışın da aralıklarla su vermeye devam ediyorum. Bahar geldiğinde tekrar coşuyor.
Benim sorunum çok sulamadan kaynaklıymış, deneye yanıla buldum. Benim tecrübem bu fakat konuya vakıf olan arkadaşlar daha net bilgi verirler. |
Teşekkür ederim sn loveflower. Bende fazla suluyor olabilirim. Bir süre keseyim sulamayı denemekte fayda var. Tekrar teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bende balkonda süs biberi yetiştirmeye çalışıyorum. Geçen sen kuruttuğum süs biberinin tohumlarını ektim ve biberlerim büyüdü. Çiçek açıyor ancak kuruyup dökülüyor. Ayrıca alt taraftaki yapraklarda da sararma oluyor? Acaba benimde sorunum sulamadanmı kaynaklıdır? Ne yapmam gerekiyor? Bende sulamayı azalttım ancak hala dökmeye devam ediyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Saygılar |
arkadaşlar benimde komşumun hediye ettiği kudüs kirazı biberim var internetten araştırma yaptım biberi zehirliymiş görüntüsü aynı çeriy domatese benziyor büyütüp büyütmemekte kararsız kaldım bir kazaya sonuç vermemek için bu biber hakkında bilginizi almak isterim
|
Bugüne kadar zehirleneni hiç duymadım.
|
Alıntı:
|
Evet, bazı türlerin yenmemesi, sadece süs amaçlı kullanılması gerektiğini duymuştum. Bilgilendirmeniz iyi oldu. Geçmiş olsun:)
|
Alıntı:
Sevgili limon_sever'in de söylediği gibi biberlerinizin meyve tutmaması hem mevsimle hem de besinle alakalı. Saksıda ki biberler için en uygun doğal besleme yöntemi, gübre şerbeti. Bu durumda, size önerim; öncelikle bir litre suya normal boyutta bir tane limon tuzu eriterek biberlerinizi sulamanız. Çünkü; sebze fideleri, özellikle de biber ve domates biraz ph' sı düşük yani asidik topraklarda daha iyi gelişiyor ve verimli oluyorlar. Biber fidelerinizde azot eksikliği belirtileri var. Alt, yaşlı yapraklar sararıyor ve dökülüyor. Meyve tutumunu artırmak içinse bu dönemde fosfor ve potasyum oranı yüksek gübre vermek lazım. Meyve tutumu için azotu da fazla kaçırmamak gerekli. Siz bu durumda en iyisi limon tuzlu sulamayı yapın, toprakta var olan besin elementlerinden biberler yararlansın. Sonra duruma göre hep beraber karar veririz:) |
Merhaba limon_sever ve Emre İlhan,
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz limon tuzlu sulamayı tek sefer uyguladım. Ancak değişim gözlemedim. Hala çiçeklerini ve alt yapraklarını dökmeye devam ediyor. Acaba biber için azot içeren besin kullansam faydası olur mu? Önereceğiniz bir besin var mıdır? |
Herkese selam. Aranızda yeni sayılırım. Geçen yaz sonuna doğru Bursa'ya taşınmıştım ve beğendiğim acı birberlerden tohum ayırmaya çalıştım. Tohumların çoğu malesef küflenmişti ama yine de hepsini saksıya filizlenmesi için ektim. Sağlam olan tohumlar 2-3 haftada yeşerdi, küflüler ise 1-2 hafta sonra bir kaç filiz verdi. :) İşim gerği de şu an Bolu'dayım ve onlarla ilgilenemiyorum. Bu ilk tecrübem olacaktı ama hevesim yarım kaldı. etirebilirsem 2-3 kök yanıma almaya çalışacağım. :)
Yeşeren tohumlar dip dibe karışıklar. Onları ne zaman ayırmalıyım acaba? Çoğu daha 2. yaprağını çıkarmamıştır. Onları ayırıp apartmanın bahçesine ekecektim kısmet olursa yine de yapacağım. :) |
Merhaba arkadaşlar. Benimde bir sorum var. Ben biberlerimi iki ayrı saksıya ekmiştim. Biri sadece Torf diğeri ise Torf toprak karşımı. 2 sindinde ürün aldım. Biberleri Şubat'ta ekmiştim. Şimdi de ürünler 15 güne bitecek. Acaba beklersem bir ürün daha alabilirmiym? Yoksa biberleri söküp yeni nesil mi yetiştireyim?
|
biber dikme zamanı varmı şu zamanda diksek olurmu arkadaşlar
|
Alıntı:
Tarla Tarımı Düşünüldüğünde Bölgelere Göre Çeşit ve Hava Şartları Dikkate Alınarak Fide Dikim Zamanı Aralığı Marmara 15 Nisan-15 Mayıs Ege 10 Nisan-1 Mayıs Doğu Anadolu 10 Mayıs-1 Haziran Örtü altında koşullarında ise genelde tek ürün dönemi olarak ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde de üretim yapılabilmektedir. Aşağıdaki iletilerden de ayrıntılı inceleme yapabilirsiniz. Esen kalın. http://www.agaclar.net/forum/yapilac...vimi/25969.htm www.agaclar.net/forum/sebzeler/5367.htm |
benimde balkonuma biberlerim var kocaman kocaman yaprakları var ve çok sağlıklı görünüyorlar...aslında süs biberi kendileri....ama çiçek açmıyorlar...koyun gübresi de vermiştim aslında....neden böyle çiçeksiz bunlar:(:(
|
çok su veriyor olabilir misiniz?
|
süs biberleri
arkadaşlar süs biberi tohumu olan varsa bana gönderebilirmi rica etsem.
Adres:Şanlıurfa ağız ve diş sağlığı merkezi(ana bina) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025