![]() |
biber sorunum
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba
Bu sabah süs biberlerimin çiçeklerinin kuruduğunu gördüm. Kontrol edince resmen şok oldum. Resimlerde de görüleceği üzere yapraklar delik deşik olmuş. Yaprakları kontrol ettiğimde yaprak altlarında yeşil solucanlar olduğunu gördüm. Resimlerin birinde yaprak üzerinde görülüyor. Hemen arap sabunu+sarımsak+yağ+toz biberli karışımı hazırlayıp uyguladım. Yaprakların üzerlerinde ki tüm solucanlar sanki örümcek ağı gibi bir iple toprağa doğru kendilerini sallandırdılar. bende toplayıp attım. Sorum şu : Yapmış olduğum karışım ileriye dönük ne kadar zaman etkili olur ve ne sıklıkla kullanmalıyım veya başka önerebileceğiniz bir çözüm yolu varmıdır. Artık bu fidelerden bir hayır görmezsin de denilebilir mi? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 renkli süs biberi tohumu elinde olup bana gönderebilecek arkadaş varmı, forumda yeniyim, okudukça güzel bilgileniyoruz, senelerdir yaptığımız hataları bu sitede öğreniyoruz, herkese teşekkürler,
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Geçen yıl resimlerini paylaştığım Süs Biberim sağ sağlim kışı çıktı ve 1 yaşını doldurdu. Kışı bir iskelet şeklinde geçirdikten sonra son görünüm bu, üzerinde çiçek tomurcukları mevcut, hazır kök-dal olunca tohuma göre daha hızlı gelişiyor fakat asli biber görünümüne karşın gövdeden fışkırmış ayrı bitkilermiş gibi duruyor. Bakalım daha kaç yıl yaşayacak.
Eklenti 411737 Eklenti 411738 Eklenti 411739 Eklenti 411740 |
Merhaba,
Malum yaz tatili geldiği için yazın memlekette olacağım ve balkonda süs biberlerimi sulayamayacağım. Daha küçük fide halindeler. Ağustos sonunda geldiğimde kururlar mı? Biber ne kadar az sulanırsa o kadar acı olur diye bir şey duymuştum. Doğru mu acaba? |
Alıntı:
|
Biber o suda asla yaşayamaz ki o kadar zamanda o suda buharlaşabilir, en iyisimi siz o fideleri isteyen başka birilerine verin enazından ölmemiş olurlar. Gelecek yıl tekrar denersiniz.
|
Arkadaşlar balkondaki ekili olan biberleri kaç günde bir sulamak lazım? bilgi verirseniz sevinirim.
|
Bunun cevabını kimse tam olarak veremez, nasıl bir toprakta ekili olduğu, güneş görme durumu gibi birçok faktör topraktaki su kaybını etkiler.
Sulamadaki kıstas gerektikçedir, yani sulamada abartmadan toprak tavlı olacak şekilde kurumasınada fırsat vermeyecek sulamadır. |
Alıntı:
|
Benim biberlerim:)
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bende siteye yeni üye oldum biber yetiştirmeye bayılırım:D
|
Alıntı:
|
Biberlerimin cinsi nedir
1 Eklenti(ler)
Biberlerimin cinsi nedir:confused:
|
1 Eklenti(ler)
Tam tersi acıyı çok severim çokta yerim:)kırmzı olunca dahada acı oluyor öle yiyorum
|
Biberlerimin cinsi nedir:):)
|
Arkadaşlar cevap verirseniz sevinirim?
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar biberlerimin hepsini topladım...daha çok çiçek verir verimli olur demi biberleri toplasam
|
Alıntı:
|
Saol limon sever biberlerimi bu yıl kış gelince sökmüycem diger yılda yeşerirmi?kışın balkondan içerimi almam lazım
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bende ben en iyisi bekleyeyim belki yeşerir:)bide biberlerimin cinsi nedir limon sever?
|
aynen toz biber yapmak istiyorum. taze yemek benim haddimi asar :))
|
Alıntı:
|
Biberlerim:)
1 Eklenti(ler)
Bunlarda yazlıkta yetiştirdigim biberlerim:)
|
1 Eklenti(ler)
2 yillik biberim
|
Sedail arkadaşım biberiniz çok güzel bende sökmüycem biberimi ..size bişey sorucam kışın saksınızı nerde kaldı??kışın saksılarım balkonda kalsa sorun olurmu
|
Kapalı balkonda 8-10 derecede sorun olmaz ancak açık balkonda bu sıcaklıklardan aşağı düşüp 3-5 dereceleri gördüğünde sağ çıkamaz sanırım. benim biberler evin bir odasında beklediler Red savina ve scotch bonnet nisan ayında dışarı alındı ve sağlıklılar.
Bhut jolokia yı havalar ısındı zannıyla ve birazda gayet iyi durumda olmasından mart ayında dışarı almıştım maalesef jolokia artık yok. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025