agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Süs Biberleri (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/1293.htm)

combine 28-06-2014 09:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gultar (Mesaj 1298920)
çok su veriyor olabilir misiniz?

sanmıyorum.... çok su verdiğimi düşünmüyorum ama azaltayım bakalım....belki iişe yarar...yaprakları sörpene kadar mı bekleyeyim sizce?

combine 28-06-2014 09:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveflower (Mesaj 1181905)
Süs biberim 3. yılında da ürün verdi :)

Eklenti 427801

ne güzel biberler bunlar....benimkiler hiç çiçek açmıyor:( süs biberi ama yaprakları kocaman oldu....bir tane bile çiçek açmadı:(

_Cihan 22-08-2014 16:41

Süs biberi

3 Eklenti(ler)
Bunlarda benim evde yetiştirdiklerim.

Marco_Pasha 24-08-2014 19:32

Bu biberlerin tohumunu bulabileceğimiz satınalabileceğimiz bir yer var mı? Ticari paketlerin genetiği oynanmış olduğundan şüpheleniyorum.

limon_sever 24-08-2014 21:21

1 Eklenti(ler)
Salkım Süs Biberi
Geçen seneki etkinlikte paylaşmıştım. Komşumuzla bayramda görüşmüştük. Kısa bir sohbette biberin kökekinin Sille'ye ait olduğunu öğrendim. Biberin en az bin yaşında olduğundan bahsedermiş dedesi. Eski Rumlar tarafından yetiştirildiğini ve tohumun sadece kendilerinde olduğundan bahsetti. Başka kimsede bu tohum yokmuş. Komşumuzda bahçesini satmış ve şehir merkezine yerleşmiş. Yani neslini ben ve etkinlikte talep edenler tarafından devam ettirileceğini söyleyebilirim.

İkinci sefer çiçeklenme...
Eklenti 514715

birnefestoprak 24-08-2014 23:29

Turkiye'deki piyasayi kastediyorsaniz, pakette satilip genetigiyle oynanmis olan tohum yok. Hibrit diyorsaniz, o baska bir durum. Bildigim kadariyla, yurtdisinda da ev kullanicisina yonelik olarak kucuk paketlerde satilan GDOlu tohum yok.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Marco_Pasha (Mesaj 1314834)
Bu biberlerin tohumunu bulabileceğimiz satınalabileceğimiz bir yer var mı? Ticari paketlerin genetiği oynanmış olduğundan şüpheleniyorum.

Marco_Pasha 28-08-2014 17:54

Teşekkür ederim Sayın birnefestoprak,
Hybrid tohumda aslında rahatsız edici bir durum ama kaçış yok galiba :confused:

gk070 10-08-2015 12:10

Bende 7 adet biber fidanı yetistiriyorum antalyada ama bir turlu biber alamadım ki bu antalya çok sıcak olduğundan dolayı olabilir mi?

gk070 10-08-2015 12:17

Arkadaşlar antalyada yaşıyorum ve havalar malum her zamanki gibi çok sıcak biberlerim çiçek açıyor ama doluyor hiç biri bibere dönmedi aslında bunları fideciden alırken üstünde biberli bir şekilde aldım ama dediğim gibi çiçekler dökülüyor sıcaklardan olabilir mi? Son bahara doğru duzelirmi ? Acaba

isagnc 19-12-2016 14:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gk070 (Mesaj 1401044)
Arkadaşlar antalyada yaşıyorum ve havalar malum her zamanki gibi çok sıcak biberlerim çiçek açıyor ama doluyor hiç biri bibere dönmedi aslında bunları fideciden alırken üstünde biberli bir şekilde aldım ama dediğim gibi çiçekler dökülüyor sıcaklardan olabilir mi? Son bahara doğru duzelirmi ? Acaba

Biberleri çiçeklenme zamanında çok sularsanız çiçekler tutmaya biliyor. Örneğin ben de iş yerimde süs biberi yetiştiriyorum mor mor:) tohum almak için biraz az suladım şimdi ise biraz büyüsün diye sık sık suluyorum çiçek açıyor döküyor ama hızlı bir büyüme gerçekleştiriyor. isterseniz fotoğraflarını da atabilirim.

sahin 19-12-2016 20:52

Benim 3 yaşını dolduran biberim....

1 Eklenti(ler)
Eklenti 635768

adincer 24-02-2017 11:18

Merhaba,
Tecrübeli arkadaşlara bir sorum var. Biberlerin birbirine yakın ya da uzak olması büyümeyi etkilemiyor mu? Fotoğraflarda hep dipdibe biberler yetiştirilmiş, cok da güzel büyümüşler. Ben belli aralıklarla dikiyorum daha hızlı ve güzel büyüsünler diye. Bir etkisi yok ise balkonda yetiştirdiğim için yer sıkıntısı var bende dipdibe dikeyim.
Aynı soru cherry domatesler için de geçerli.
Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler

latif.07 26-02-2017 12:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adincer48 (Mesaj 1496600)
Merhaba,
Tecrübeli arkadaşlara bir sorum var. Biberlerin birbirine yakın ya da uzak olması büyümeyi etkilemiyor mu? Fotoğraflarda hep dipdibe biberler yetiştirilmiş, cok da güzel büyümüşler. Ben belli aralıklarla dikiyorum daha hızlı ve güzel büyüsünler diye. Bir etkisi yok ise balkonda yetiştirdiğim için yer sıkıntısı var bende dipdibe dikeyim.
Aynı soru cherry domatesler için de geçerli.
Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler

Süs biberlerini birbirine yakın dikebilirsiniz 15cm aralıklarla sorun olmaz ama sezonun sonunda kış geldiğinde sökmelisiniz, toprak dinlenmeli ve havlandırılmalı. Mevsimlik fideleriniz biraz daha büyük olsun isterseniz tohumlarınızı toprağa 1 ay daha erken ekebilirsiniz. Bir fideden 2-3 yıl verim almak istiyorsanız derin bir saksıya en az 30-40 cm aralıklarla dikmenizi tavsiye ederim. Biberlerinizde istediğiniz verimi alamıyorsanız likit gübre kullanabilirsiniz.

Cheryy domatesleri daha okulda görmedik sizi bu konuda yanlış yönlendirmek istemem :rolleyes:

adincer 28-02-2017 10:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi latif.07 (Mesaj 1496843)
Süs biberlerini birbirine yakın dikebilirsiniz 15cm aralıklarla sorun olmaz ama sezonun sonunda kış geldiğinde sökmelisiniz, toprak dinlenmeli ve havlandırılmalı. Mevsimlik fideleriniz biraz daha büyük olsun isterseniz tohumlarınızı toprağa 1 ay daha erken ekebilirsiniz. Bir fideden 2-3 yıl verim almak istiyorsanız derin bir saksıya en az 30-40 cm aralıklarla dikmenizi tavsiye ederim. Biberlerinizde istediğiniz verimi alamıyorsanız likit gübre kullanabilirsiniz.

Cheryy domatesleri daha okulda görmedik sizi bu konuda yanlış yönlendirmek istemem :rolleyes:

Latif.07 tam da merak ettiğim hususlara değinmişsiniz, ilginiz ve paylaşımınız için çok teşekkürler.

hcgo 07-03-2017 13:46

4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar ilk kez biber yetiştirmeye çalışıyorum. Afyonda yaşıyorum pencere önünde elimden geldiğince saksıda büyütmeye çalışıcam biberleri.Bir kısmını 1ay bir kısmınıda cuma günü ektim. Bhut ,Habanero, acı kıl biber ve süs biber olmak üzere 4 çeşit biber var. Bir kaç çeşit tohumda kargodalar inşallah ulaşır:) Saksı toprağında şuan hepsi şaşırtma zamanı koyun gübresi eklicem. Bunun haricinde yapmam gereken bişey varmı acaba... Eksik gördüğünüz şeyler olursa ya da yanlış yaptğımı düşündüğünüz belirtirseniz sevinirim.

hcgo 26-03-2017 17:20

arkadaşlar biberlerimin bazılarının yapraklarında nasıl tarif etsem çöküntü oluştu.Fotoğraflarını ekledim tam belli olmasa da anlaşılıyor.Sizce Bunun nedeni nedir.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1490541492

adincer 28-03-2017 09:24

bu bir sorun değil sanırım. Belki türü ile alakalıdır. Ben bazen biberlerde böyle şeyler olduğunu görürüm fakat sorunsuz büyümeye devam eder.

Resulgur 28-03-2017 23:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hcgo (Mesaj 1500379)
arkadaşlar biberlerimin bazılarının yapraklarında nasıl tarif etsem çöküntü oluştu.Fotoğraflarını ekledim tam belli olmasa da anlaşılıyor.Sizce Bunun nedeni nedir.

Gübrelemeyi nasıl yaptınız ve ne kullandınız ? Bakımı konusunda biraz bilgi verir misiniz.

hcgo 29-03-2017 07:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1500722)
Gübrelemeyi nasıl yaptınız ve ne kullandınız ? Bakımı konusunda biraz bilgi verir misiniz.

kudret beyden aldığım besin eriyiklerini kullanıyorum 2 3 günde bir duruma göre suluyorum

Resulgur 29-03-2017 08:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hcgo (Mesaj 1500732)
kudret beyden aldığım besin eriyiklerini kullanıyorum 2 3 günde bir duruma göre suluyorum

Gübreyi azaltın biraz ara verin ve gözlemleyin bence .. Geçen yıl başımıza aynı olay geldi, toprağı kendimiz hazırlamıştık kuş gübresi koyun gubresi koyduk toprak karışımına ölçüm yaptığımda toprağın asidik olduğunu ve ph değerinin diğer saksılardan daha düşük olduğunu gözlemledim. Toprak gübre karışımını ayarlayamamışız. Araştırma ya devam edip başka fikirler olursa buraya yazarsanız bizlerde faydalanabiliriz. Kolay gelsin

bergenia 06-07-2017 19:51

Merhabalar:) Bu ayda tohumdan yetişirmi bu biberler? Birde tozlaştırma falan gerekiyormu yoksa kendi meyve veriyormu?

latif.07 04-11-2017 22:28

5 Eklenti(ler)
Torfta yetiştirdiğim süs biberlerim ;)

Kerem Örenç 18-12-2017 21:20

Arkadaşlar size bir sorum olacak:
1-)Süs biberleri en fazla kaç yıl yaşar?
2-)Süs biberleri en fazla kaç metre boy yapar?

latif.07 19-12-2017 21:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kerem Örenç (Mesaj 1525638)
Arkadaşlar size bir sorum olacak:
1-)Süs biberleri en fazla kaç yıl yaşar?
2-)Süs biberleri en fazla kaç metre boy yapar?

1 sezondan sonra verimleri baya baya düşüyor. kışı yaşayan kökler büyük orada ölüyorlar fidenin üst kısmı saglam kalsada zarar görmüş kökler sezonda istenilen verimi vermiyor ama siz illa yaşatıcam verim önemli degil derseniz 3 yıl yaşaya bilir. Benim bildiğim bilgiler bu şekilde,

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025