![]() |
Normal toprak bahtiyar bey apartmanın bahçesinden almıştık. Sonradan bir saksının içinden az bir toprak ilave etmiştik.
|
Ilgım
orada gördüklerim biber fidesine benzemiyor,ya ben yanlış görüyorum,**** onlar yabani ot. Çünkü gün aşırı benim saksılardan topladığım yabani otlara çok ama çok benziyorlar.Benim bildiğim biber yapraklarının uç tarafları sivri olur.Bedenleride yeşil olur,onların bedenleri kırmızı,semiz otuna benzeyen yabani ot olma ihtimali çok yüksek.Yinede bu konuda daha bilgili arkadaşlardan bir fikir almak gerekir. |
Bak bir önceki sayfada minik biber fideleri açıkça görünmekte.İstersen karşılaştır.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=253 |
Merhabalar;
Tohumları bizzat teyzemlerin saksısındaki biber fidesinden almıştık biz. Yani biber tohumu olduğuna eminiz. Saygılar. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 81470 Sizin fideler semizotu fidesine benziyor. Biber tohumları biraz inatçıdır. Biraz daha bekleyebilirsiniz. |
sevgili ılgım ugurtelefon dostuma bende katılıyorum.iş yerinde baktığımda ilk aklıma gelen bunların biber bitkisi olmadığıydı.ama teredüt ettim.biber tohumları bu kadar geç yeşermeyeceği kanısındayım.örnek olarak yeni ektiğim biberlerin 20 günlük ve bayağı canlı.semiz otuda olabilir.üzülerek belirtmek isterim ******* kesinlikle biber değil.saygılarımla
|
bence de biber fidesi değiller..
|
Yorumlar için teşekkür ederim bakalım artık ne çıkacak biraz büyünce belli olacaktır.
|
Elinde bahsettiğin tohumlardan biraz daha vardır inşallah.
Bahçe toğrağını basit bir şekilde elekten geçir. Tohumları 24-48saat ıslak bez içinde beklet. Pet bardakların içine 1'er tane tohum koy. Tohumların üzerinde ortalama 2-4mm toprak olsun. Hafif fıs fıs ile nemlendir. Üzerine streç film ile kapat. 2-3 gün sonra bak,tohumlar çimlenmiş olacak.Hemen üzerine ufak 1-2 delik aç.Göreceksin ki çok hızlı çimlenip büyüyecekler. Bu yukarıda fotoğrafını verdiğin bitkiler dediğim gibi biber değil.Bahçedeki yabani ot tohumları.Yok illaki biber diyorsan sen bilirsin,benim dediğimi yaparsan hiç değilse zaman kaybetmezsin.Varsın 3-5 tane daha biber fiden olsun.****** biberse;) |
*** bilecik biberi ilgili bilgye ihtyacım var ban yardımcı olrmusunuz
|
süs biberleri
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
sevgili habibe biberlerinizin maşallahı var. umarım ürünlerinden yemek nasip olur size.saygılar
|
2 Eklenti(ler)
Süs biberlerimin son hali;
küçükler çok yavas ilerliyorlar:confused: |
1 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,
Bende saksıya 4-5 çeşit süs biberi ekmiştim çoğu ithal idi , 7 renkli çin biberi , tam mild jalepeno , muhat biberi gibi Çıktılar ama yavaş büyüyolar sanki hala çıkanlarda var ,resimlerini ekledim. Büyüdükten sonra seyreltirim sanırım. Şimdilik yerleri iyi gibi ufak oldukları için diyorum ama sizce gövdesi cılızmı duruyor biberlerin ?yorumlarınızı bekliyorum. Toprakta şu an torf , herhangi bir karışım yapmadım. Nane saplarıda ekmiştim hepsi tutmuşlar , mor renkli reyhan bitkisinide nane gibi tutar umudu ile saksıya ektim ama tutarmı bilmiyorum. Sevgiyle kalın |
Sayın Milka mor renkli reyhanı 1 haftada suda köklendirdim.
Eger saksıya diktiğiniz tutmazsa suda hemen kökleniyor. |
Sayın Radem ,sanırım tutmuş mor reyhanlar. Bu arada az önce biberleri seyreltme amacı ile şaşırtmalarını yaptım umarım kendilerini salmazlar.
|
2 Eklenti(ler)
:confused:
1-Çeşitli süs biberleri bir arada "sıkış tepiş" durdukları için, birbirlerinin cinsini bozabilirler mi?. Etkileşim olur mu?. Olursa ne gibi şeyler olabilir?. 2-(Resimde en arka başta ) sadece bir saksıda, tek bir yaprağının ortasında sararma oluştu. Diğerleri gayet iyi. Neden acaba?. |
Biberlerde tozlaşma sorunu olur , cinsleri birbirinden etkilenip değişik türde biberleriniz olabilir , yanlız ben bir şey sormak istiyorum bu kadar küçük saksılarda ne güzel büyütmüşsünüz bunun sırrı nedir? Ne tür toprak ve sulama şekli uyguladınız?
Teşekkürler |
Mor süs biberi
1 Eklenti(ler)
Annemden geçen yıl almıştım koyu mor rengi var.
|
sevgili habibe bence biberlerinizi çok sık suladığınızdan boylarına veriyor.fazla sulamayın.toprağı tam kurusun ki çiçek açsın.çiçek açtıktan sonrada sulamayı kısıtlı yapın ki çiçekleri dökmesin. biberler oluştuğu an sulamayı sıklaştırın. ayrıca biberin sararan yaprağına gelince diğerlerinde de sararma başlangıcı var.suyu sık vermeyin.sadece torf toprağı kullandığınızı sanıyorum.torf toprağını tek kullanmayın derim. neden derseniz torf aşırı gübreli.yarı yarıya normal toprakla karıştırmanız daha sağlıklı olacağı gibi ürünüde arttırır,su tutar.saygılar.
|
sevgili Milka biberleri aynı saksıya ektim ve hiç bir şekilde diğerlerinden etkilenme yani döllenme gibi bir problemle karşılaşmadım.sevgili habibe'ninde biberlerinde de bir problem olacağını sanmıyorum.saygılar
|
sevgili ayferaksit annenizden aldığınız mor biberler süs biberimi? çünkü biberlerin bazılarında ilk oluşum mor olabilir.örnek cin biberi.saygılar
|
merhabalar sevgili süs biberi yetiştiricileri ben bu yakınlarda şeker gübre satın aldım acaba bu gübreyi biberlerime ne miktarda vermelim cevaplarınızı bekliyorum.
|
Alıntı:
Sanırım Adıyamanlısınız avatarda yazan bilgiye göre konuşuyorum. Bende anne tarafından Adıyamanlıyım:) Tozlaşma konusunda hep ayrı şeyler söyleniyor , kimi tozlaşma olur kimi olmaz diyor. Benim bir tanıdığımın başına böyle bir durum geldiği için tozlaşma olur demiştim ama sizin tecrübeleriniz daha önemli tabi. Bu arada benim süs biberlerinin yaprakları çok büyük henüz biber **** çiçek açmadı ama fidecilerde görüyorum kısa boylu bodur sivri kalın yapraklı süs biberleri hep.Benimkilerin yapraklarıda maşallah çarşaf gibi normalmidir sizce:) ? Yoksa ben bişeyleri yanlışmı yapıyorum. Teşekkürler |
3 Eklenti(ler)
Selamlar ,
29 haziran itibari ile biberlerin son hali .. Ne zman çiçek verecekler acaba ? Bu arada mısır çarşısından hazır bir süs biberi aldım dayanamayıp .Onuda ekliyorum. Bu arada minik kalan biberler sizce nasıl olacak yani büyüyebileceklermi ? Neden bu kadar küçük kaldılar ve yavaş büyüyorlar fikir beyan etmek isteyenlerin fikirlerini memnuniyetle kabul ederim. Sevgiler |
Yardım Lütfen
Arkadaşlar aşağıda resimlerini eklediğim biberlerimin bir tanesinde yapraklar dökülmeye başladı. En alttaki iki canaktan sonra şimdi bir üst yaprağı daha düştü ne yapmalıyım acil yardım.
Yapraklarda herhangi bir şey yok sadece sararıp kopuyorlar. Dursban4 almıştım bitki zararlıları için ama üstünde gözle görülür zararlıda yok. Ne yapmalıyım..? |
Alıntı:
Biberleri 2 günde bir suluyorum. Bazıları çiçekte, bazılarında biber oluşumları başladı. Toprak olarak "torf+bahçe toprağı+yanmış gübre" üçlüsü kullandım. Biberler biraz büyüyünce yine fotoğraflarım. Teşekkür ederim. |
5 Eklenti(ler)
Evet. Biberler biraz daha geliştiler, büyüdüler..
|
Merhaba Bahtiyar bey,
Biberleri 2 günde bir suluyorum. Bazıları çiçekte, bazılarında biber oluşumları başladı. Toprak olarak "torf+bahçe toprağı+yanmış gübre" üçlüsü kullandım. Biberler biraz büyüyünce yine fotoğraflarım. Teşekkür ederim. sevgili habibe biberleriniz çok güzel yetişmiş.toprak karışımıda çok iyi. biberler tutukları için sulamayı haftada 2 veya 3 kez sulamanız yeterli. şayet biberlerinizden tohum almayı düşünüyorsanız şimdiden biberlerin şekli düz ve iri cins numuneyi koparmayın.tam kızardıktan sonra tohumluk olarak saklıya bilirsiniz. saygılar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025