![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
|
Evet, sizin resimler linkini verdiklerinize benziyor. Linkte hibrid olduğu yazılı. Dolayısıyla tohumlardan aynını alamazsınız. Fakat bir kaç yıl sabrederseniz açınım gösterecek tohumlardan orijinal çeşitlere ulaşabilirsiniz. Bhut Jolokia hairloom bir çeşit. İzole edilerek yetiştirilirse her yılın yeni tohumlarından aynı biber elde edilebiliyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 13
|
biberler dün kızarmaya başladı.meyve tutumundan yaklaşık 40 gün sonra olgunlaşmaya başlıyorlar.bütün süreç yaklaşık 100-105 gün sürüyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 13
|
henüz tadına bakmadım,8-10 gün daha dalında bırakacağım. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 13
|
rica ederim,afiyet olsun. ben dün bir tanesinin tadına baktım,ne yazık ki beklediğim kadar acı değil.süs biberi acılığında diyebilirim.2 sene önce ilk koparttığım habanerolar da beklediğim kadar acı değildi,tatlarını beğenmediğim için çoğunu kurutmuştum,kuruyunca bayağı acılaşmışlardı.bunları da biraz daha dalında bekletmek veya kurutmak lazım.lezzeti habanerodan daha iyi,ondaki gibi ağır koku yok. |
|
|
|
![]() |
|
|