agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)




Beğeni Düzeni386Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-10-2008, 20:43   #1
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Tohum konusunda önceki mesajlarda yazmıştım gittigidiyor.com da satılmak üzere söz verdim bir arkadaşa oradan bulabilirsiniz. Bunun dışında bu hafta sanırım ilk meyveleri hasat edeceğim. Tohumlarını ayırdıktan sonra meyve kısmından az bir miktar kendime sos için ayıracağım kalanları isteyenlere gönderebilirim yani acı biber olarak tadına bakma fırsatını sizlere verebilriim.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2008, 08:33   #2
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-03-2008
Şehir: IZMIR
Mesajlar: 42
Gittigidiyor.com'da aradım ancak bulamadım, buradan linkini paylaşırmısınız?
Teşekkürler...

hsoydam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2008, 11:31   #3
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Henüz tohumları dün hasat ettim o nedenle bir iktar daha yerine ulaşması sürecek. Taze taze satılacak tohumlar. Şimdi resimdekileri biraz bekleteceğimki tohumlar olgunlaşsın ve tohumlarını alayım.

Name:  DSCF0168 (Custom).JPG
Views: 1595
Size:  35.0 KB

Name:  DSCF0169 (Custom).JPG
Views: 1716
Size:  40.0 KB

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2008, 11:16   #4
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Tohum için söz verdiğim arkadaşlar iletişim bilgilerini özel mesajla atsınlar biberlerini içinde tohumlu olarak göndereceğim.

Ayrıca sadece biberinden tatmak denemek için isteyenlerde iletişim bilgilerini söylesinler onlara da göndereyim. Aras kargo ile ödemeli olarak göndereceğimin bilinmesini isterim.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2008, 11:23   #5
Ağaç Dostu
 
m ü g e's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 551
Biberin tadına bakmak isteyen arkadaşların, biberi yedikten sonra yazacakları yorumları merakla bekliyorum

m ü g e Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2008, 12:42   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Selahattin Bey,
siz tadına baktınız mı ? Gerçekten dayanılmayacak bir acılığı var mı?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2008, 13:45   #7
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Az önce neşter ve laboratuvar eldiveniyle ayıkladım tohumları. Eldivenle işim bitti çıkarttım attım. Berdurayın defterden adresine bakıyordum sayfa çevirmek için gayrı ihtiyarı elim ıslansın diye dilime gitti tatlı bir acılık bulaşmış. Yine de bir ara böceklerle yabancı döllenmesin diye bitkinin üzerine tül perde germiştim acılığı biraz azalmış olabilir ancak bayramdan önce üstünü açtımki acılaşsın diye. Ne diyeyim yiyenler söylesin.

Name:  2.jpg
Views: 1679
Size:  40.1 KB

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2008, 15:20   #8
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Hocam emekleriniz için sonsuz teşekkür, bugün aldığım tek güzel haber.

Eldivenden bile geçmiş diyorsunuz yani acılık, valla merakla bekliyorum.

Tuttuğunuz yeşil olsun...

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2008, 20:23   #9
Ağaç Dostu
 
suzan7's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2008
Şehir: konya
Mesajlar: 289
Sayın Selahattin Yılmaz,
banada biber tohumu gönderebilir misiniz?

suzan7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2008, 14:15   #10
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Valla ben hangi guruba girdiğimi anlayamadım ama, değişik açıklamalar var çünki



ben alacağımı aldım neyse ki...

O büyük anı yaşadım, meraktan geberiyordum bu acı nasıl diye o videoyu da izledikten sonra.

Bu satırları yazabildiğime göre zehirlenip hastanelik olmadım.

Bünyem sağlammış demek.

Hocam'ın yarım yarım ayırıp gönderdiklerinden sağlam bulabildiğim birini (poşette bana ulaşana dek erimiş, kokmuştu) ama meraktan o kokmuş biberi tatmak zorundaydım.

2 dilim arasına 1 tam biberi koyarak yedim, harika, tailerden daha acı olduğunu belirtmeliyim.

Artık kurtarabildiğim tohumlardan üretmeye çalışacağım, tekrar teşekkür ediyorum kendisine, ölmeden önce yapılacak işler listemde bu biberi tatmak vardı, onu hallettim sırada yine onun sayesinde sellucam olacak nasipse.

Allah başımızdan eksik etmesin Hocamızı...

Hoşçakalın, "AĞAÇLAR"la kalın!

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2008, 19:35   #11
Ağaçsever
 
member şip's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 99
Selehattin bey gittigidiyor.com'da bulamadım, burada linkini paylaşırmısınız?

member şip Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2008, 22:20   #12
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Satışa sunulduğunda ki şu an tohumlar kuruyor (elim ayağım yanmadık yerim kalmadı linki açıklayacağım.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2008, 11:42   #13
Ağaç Dostu
 
vayvayvay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-06-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 196
Galeri: 1
Hadi limon görünce insanın ağzı sulanır Sayın Selahattin Bey'in yüklediği güzelim renkli bİberleri görünce niye ağzım sulandı Elinize sağlık

vayvayvay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2008, 02:06   #14
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Adı geçen biberi tatmak sonunda nasip oldu. Selahattin hocamız sağolsun Yalova' ya bir miktar getirmişler

Acıya alışkın olduğum için, öyle aman aman bir tat alamadım. ****, yazılanlardan etkilenerek beklentim yüksek oldu

Değişik ve farklı bir aroması, kokusu var. Biraz da şekerli gibi.

Ağızda bıraktığı tat, diğer biberlere göre daha yoğun ve kalıcı.

Yazılan acılığı alabilmek için biraz fazla kaçırdım sanırım, hafif mide ağrısı oldu

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2008, 07:42   #15
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Ramazan ayında biberin üzeri açıktı ve here türlü doğal şartlarla mücadele ediyordu. Fidanlığa bir misaifirm geldi eşiyle ve iki adet biber verdim (bayan olan acıyı çok seviyormuş). Sonrasında bu biberin şöyle böyle bir acılığa sahip olmadığını söylediler yemişler ancak yana yana hatta acıyı iki gün sonra bile hissettiklerini söylediler. Bende o günlerde dışarıdan yabancı döllenip bozulmasın diye tül perde gerdim ve üzerini örttüm. Örttükten bir hafta sonra aynı kişi o biberden tekrar verdim ancak bu defa biberin hiç acı olmdığını dile getirdi. Bende hemen biberin üzerini açtım doğal şartlara bıraktım. O nedenle acılığı biraz düştü doğrusu. Şimdi üzerini açtıktan sonraki meyveler yavaş yavaş olgunlaşıyor onlara bakacağım acılığı yerine gelmiş mi.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2008, 11:32   #16
Ağaç Dostu
 
Musti's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2008
Şehir: ADAPAZARI
Mesajlar: 175
Arkadaşlar!
Bu acı biber konusuna bayıldım, yani gülmekten bayıldım!!
Koptum vallahi.
Siz çok yaşayın emi.

Musti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2008, 11:45   #17
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Satıcı arkadaşım biberi satışa sunmuştur.


Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 19-12-2008 saat 15:27
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2009, 10:41   #18
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Biberin acılık derecesi nasıl ölçülür?

Bizde en popüler acı biberler Urfa'nın isotuyla Maraş'ın mercan renkli kırmızıbiberi.

Oysa dünyada aleppo, anaheim, ancho, bell pepper, cascabel, cayenne, chilaca, chiltepin, cubanelle, de arbol, dundicut, fresno, guajillo, habanero, jalapeno, hungarian wax, red chilli, hot chilli, japanese, mirasol, macho, mulato, pasilla, pepperoncini, piquin, tien sin ve daha nice çeşitleri var.

Acıya dayanıklılarla dayanıksızların bir biberin acılık düzeyi konusunda aynı yorumda birleşmeleri zor.

Birinin "Korkunç acı," dediğine, bir başkası "Bundan bir kilosunu bir oturuşta yerim," diyebilir.


*** Allahtan 1865-1942 yılları arasında yaşamış Wilbur L. Scoville adlı Amerikalı bir farmakolog, biber acılığını ölçme yöntemini bulmuş, bibere acılığını veren maddeyi de 'kapsaisin' diye adlandırmış.

***Onun sayesinde bugün hangi biberin ne kadar acı olduğunu objektif kriterlerle belirleyebiliyoruz.

***Scoville'in ilk deneylerinde değerlendirmeyi insan damağı yapıyordu. Bunun için çeşitli biber türleri püre haline getirilip bir gece alkolde bekletiliyordu. Kapsaisin alkolde ve yağda eridiği için alkol kullanılmıştı.

Bilirsiniz, biberden ağzı yananlar hemen sudan medet umarlar, kapsaisin sudan etkilenmediği için de bunun bir yararı olmaz. Oysa su yerine süt, ayran, bira ya da birkaç yudum şarap içilse yanma hissi çok daha çabuk giderilebilir.

***Biz deneye dönelim; kapsaisin eriyiği şekerli su ile tadımcıların dilleri acılığı hissedemeyeceği oranlarda inceltiliyordu.

*** Sözgelimi eriyik, 30 bin-50 bin kat inceltildikten sonra artık damakta algılanamıyorsa, o biberin kapsaisin değeri 30 bin-50 bin Scoville birimi olarak belirleniyordu.

Günümüzde tadımcılar bu azaptan kurtarılmış durumdalar.

*** Artık Scoville birimini insan damağı yerine modern kromatografi cihazları belirliyor.

*** Bugün artık belli başlı biberlerin acılık skalası var.

*** En altta 0-10 Scoville birimiyle toz kırmızı biber yer alıyor.

***Jalapeno serrano 2 bin-15 bin birimle ortalarda.

*** Habanero 'Red Savina' biberi ise 570 bin birimle rekoru elinde tutmaktayken, 2000'de bu süper biber de tahtını bırakmak zorunda kaldı.

*** Hindistan'ın Tezpur kentinde keşfedilen Naga Jolokia biberinin 850 bin Scoville birimiyle yeni bir rekora imza atması gurmeleri sevindirmesin. Zira bu biberin yenmesi olanaksız. O ancak savunma silahı olarak kullanılan biber gazı üretiminde işe yarıyor.

Acı biber tutkunlarının giderek daha acı olanını aramasının nedeni bilim dünyasınca çözülmüş.

*** Biberdeki kapsaisin maddesi ağızdaki acı reseptörlerini öylesine şiddetli uyarıyor ki, vücut, acıyı yenmek için, aynı zamanda insanda mutluluk duygusu uyandıran endorfin hormonu salgılamaya başlıyor. Cehennem ziyafetini andıran acı yemeklerin ardından insanın kendini cennetteymiş gibi mutlu hissetmesinin nedeni meğer buymuş.

*** Biber acılığının mideye, bağırsaklara zararı yok. Tersine, sindirim sistemini harekete geçiriyor. Hatta ülser yapan helicobakter pylori bakterilerini öldürüyor.

***C vitamini düzeyi limondakinin iki katı, bilumum diğer vitaminler ve mineraller de cabası. İşin ilginç yanı sürekli acı yemekle tat alma duyusu da körelmiyor. Dolayısıyla sağlık yönünden acının bir sakıncası yok.


Sabah Gazetesi 28/06/2009
pazar eki gurme yazar, Ahmet Örs

kaynak

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2009, 11:07   #19
Ağaç Dostu
 
Acarextt03's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2009
Şehir: İstanbul & 57
Mesajlar: 502
Galeri: 7
Süper bir çalışma gibi görünüyor... bizlerde elimizden geldiğince yemeye çalışıyoruz...

Acarextt03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2009, 21:11   #20
Ağaç Dostu
 
isolet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 678
Ben o biberin en acı olduğunu düşünmüyorum çünkü araştırdım acılık dderecesi var. Bunun ismi "Scoville Acılık Ölçeği" bu ölçek altındaki değerleri ekliyorum.

Scoville derecesi Biber türü
15,000,000–16,000,000 Saf Kapsaisin (n-vanillil-8-metil-6-(e)-noneamid)
9,100,000 Nordihidrokapsaisin
2,000,000–5,300,000 Birleşik Devletler standartlarına uygun biber gazı
855,000–1,041,427 Naga Jolokia - Capsicum chinense (Dünyanın en acı biber meyvesi)
876,000–970,000 Dorset Naga - Capsicum chinense
350,000–577,000 Red Savina™ - Capsicum chinense
100,000–350,000 Habanero biberi - Capsicum chinense
100,000–350,000 Scotch Bonnet - Capsicum chinense
100,000–200,000 Jamaika Acı Biberi
50,000–100,000 Thai biberi, Malagueta biberi - Capsicum frutescens, Chiltepin biberi - Capsicum annuum
30,000–50,000 Cayenne biberi - Capsicum annuum, Ají Peru biberi - Capsicum baccatum, Tabasco biberi - Capsicum frutescens
10,000–23,000 Serrano biberi
7,000–8,000 Tabasco sosu (Habanerolu)
5,000–10,000 Wax biberi
2,500–8,000 Jalapeño biberi - Capsicum annuum
2,500–5,000 Tabasco sosu (Tabascolu)
1,500–2,500 Rocotillo biberi
1,000–1,500 Poblano biberi - Capsicum annuum
600–800 Tabasco sosu (Yeşil biberli)
500–1000 New Mexico Anaheim biberi
100–500 Pimento biberi (Tatlı kırmızı biber) - Capsicum annuum, Pepperoncini - Capsicum annuum
0 Acısız, Dolmalık biber - Capsicum annuum.

Derecelendirme böle. Ben baktım araştırdım yenilebilen en acı Habanero olarak öğrendim ve onun tohumunu aldım gittigidiyordan. Yetiştirdim epey büyüdüler ama onlara bakamıyorum. Çünkü tarlamızda ekili. İnşallah mutlu haberlerini size yazabilirim. Bu biberlerin hepsinin videosu var sitelerde. Habanero biberi yenildiğinde sadece acı veriyo ve biraz hoplatıyor. Sakın ve sakın Naga Jolokia - Capsicum chinense (Dünyanın en acı biber meyvesi) bu türü asla yetiştirmeye çalışmayın. Çünkü bir izlediğim video da adam nerde ise ölüyordu. Her yanı yara bere içinde oldu 2 saat içinde. Denemenizi tavsiye etmem. Denildiğine göre kalbi olan insanları öldürüyormuş. Habanero'da da bu tehlike var. Kalbiniz sağlam olması lazım epey.

isolet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2009, 01:51   #21
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Turuncu ve kırmızı habanero, jelapano, tabasco ve de kiraz biberlerim var ama ihtiyaç arnavut biberineymiş. Bir yakınımın (kilo değil) sağlık sorunu için bu biberin tohumunu nerden bulabilirim? Ücretli, ücretsiz. Başka bir adı var mı arnavut biberinin?
Habaneronun bu kadar beter acı olduğunu bilmiyordum. Bilsem kesinlikle ekmezdim. Yenmez bu biber.

Müge beğendi.

Düzenleyen maki01 : 10-07-2009 saat 01:55 Neden: ek
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2009, 10:34   #22
Ağaç Dostu
 
isolet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 678
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Turuncu ve kırmızı habanero, jelapano, tabasco ve de kiraz biberlerim var ama ihtiyaç arnavut biberineymiş. Bir yakınımın (kilo değil) sağlık sorunu için bu biberin tohumunu nerden bulabilirim? Ücretli, ücretsiz. Başka bir adı var mı arnavut biberinin?
Habaneronun bu kadar beter acı olduğunu bilmiyordum. Bilsem kesinlikle ekmezdim. Yenmez bu biber.
Gittigidiyor a bir bakarsanız orada oluyor. Orada sanki osmanlı biberi vardı en son. O çok benziyordu arnavut biberine.

isolet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2009, 11:37   #23
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Baktım. Arnavut biberi ismi ile yok. Bir kremin reçetesinde yer alacağı için arnavut biberi olduğundan emin olmam lazım. Ayaklarında "nöropati" ( His kaybı gibi bir durum) gelişen yakınıma önerilmiş.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2009, 12:22   #24
Ağaç Dostu
 
isolet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 678
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Baktım. Arnavut biberi ismi ile yok. Bir kremin reçetesinde yer alacağı için arnavut biberi olduğundan emin olmam lazım. Ayaklarında "nöropati" ( His kaybı gibi bir durum) gelişen yakınıma önerilmiş.
Her hangi bir tohumcuya gidin sorun onlar verir aslında. Mesela pazardaki tohumcular.

isolet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2009, 14:40   #25
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Adana'da pazarda tohuma hiç rastlamadım. İlginiz için teşekkürler. Net dışında bir kaç yere haber verdim bakalım bir şekilde bulacağım.
Sevgiler...

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2009, 21:45   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-07-2009
Şehir: Adana
Mesajlar: 173
Arkadaşlar dünyanın en acı biberi en son verilere göre -google verileri- bhut jolokia -ruh biber-Hindistan kökenli- acılık değeri scoville ölçeğine göre 1.001.304 scoville birimi. Şov yapıp fazla yemeyin son pişmanlık fayda etmez... Benden söylemesi. Hoşçakalın...

güvercin01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2009, 11:58   #27
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Bu adamın yerinde olmak istemezdim doğrusu. Ayrıca orada diğer biber çeşitlerini de deniyor...

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2009, 13:17   #28
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Tadına bakayım habaneronun diyordum ama vazgeçtim. İyi ki link verdiniz Selahattin Bey.
Teşekkürler

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2009, 14:11   #29
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Galeri: 167
Arnavut biberi küçük acı biberler değil mi? Pazarlarda desteleyip satarlar.. Ondan arıyorsanız bende tohumu olacak sevgili Maki01. Ben araştırıp bakayım. Size haber veririm.

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2009, 15:11   #30
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,459
Galeri: 3
Selhattin hocam acı biberi yemek ekmeksiz veya yemeksiz yemek her babağidin işi değil.Bende acı biberi severek yerim ancak süs biberi tercihimdir.
sevgili maki01 habaneron tohumlarına talibim Denemekte yarar var saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025