![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Topragıda yakmasın bu ![]() Görüntüsü bile ürkütücü, acaba kokusu nasıldır! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
sevgili arkadaşlar bir acı delisi olarak bu biberden almak istiyorum.Nerden bulabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bu süper acı biberleri alan ve diken arkadaşlarımız ne olur gerçekten dikkatli olsunlar. Şakası yok gerçekten bu işin. Bazısına elle temas etmek bile yeterli bir takım rahatsızlıklar için, hele hele onları yemek veya birilerine yedirtmek. Google'da ararken bir forumda zat-ı muhterem bir şahıs böyle bir biber yiyor. 2 gün hastanede solunum yetmezliği nedeniyle yattğını ifade ediyor. Kalp hastası, nefes darlığı olanlar vs. vs. Gerçekten sağlıklıysanız ve gençseniz deneyim olarak tadın , tattırın. Ama birilerine şaka olsun, **** senin gibi bir acı sever bile bunu yiyemez şeklindeki iddialara girmemekte fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Benimde sağ yaşatabildiklerimden son bir tane kaldı onunda durumu gayet iyi ancak henüz çiçek yok meyve verdiğinde karşılaştırırız ancak bendeki todorun yurt dışından getirdiklerinden 1.000.000 scowille olanlardan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Benim biber fos çıktı, o boyda kaldı ve kızardı, hiç te acı değil. Yaşasın dişime göre bir acı buldum derken hüsran, sanırım Sevgili Dostum İklimsiz'i de kandırmışlar. Yurtdışından getirtmişti sanırım... Başka biber tohumu bulmalı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Değerli arkadaşlar,ben Manisa Sarıgöl'de oturuyorum.Burada acı biberi ile meşhur olmuş bir köy var.Duydunuz mu bilmiyorum:Emcelli,dolayısıyla biberi de EMCELLİ BİBERİ, acısı da var,tatlısı da.Ancak acısı daha da ünlü..Tv kanallarına konu olmuştu(Hakan'la Geziyorum ve Şoray Yollarda).Yemenizi tavsiye ederim..Közlemesi harika oluyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1-2 tane tatlı, 1-2 tane acı biber gönderebilirseniz hem tadına bakabilir hem tohumlarını çıkartabilirim. Bhut Jolokia yı yemeyi şimdilik denemek istemem. Sizde de olurmu bilmem ancak çorba ile acı biber yediğimde midede kalp atışı gibi ani kasılmalar oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-09-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Gökhan Hamat
Giriş Tarihi: 20-07-2007
|
Galiba benim biberimde bu cinsten...Daha ne olduğunu çözemedim ama biberini yiyince öğreneceğim...Önce çiçek açıyor, daha sonra bu çiçekler düşüyor ve kalan çan kısmının içerisinde biber oluşmaya başlyor...Bu çan kısım biber ile beraber büyüyerek onu kapatıyor...Daha tam olgunlaşan biberim olmadığı için gösteremiyorum ama olunca buraya ekleyeceğim... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Gökhan Hamat
|
olabilir...ben yapraklarından çıkardım biber olduğunu ama artık olunca görücem...bu sene çok sayıda deneme amaçlı tohum ekmiştim...bazılarının üzerindeki yazılar silinmiş, bu da onlardan biriydi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Gökhan Hamat
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-01-2008
|
bu el ve dil yakan biberden edinme yolum var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Hocam tohum eğer Sayın İklimsiz'in yolladığı tohum ise hayalkırıklığı yaşayabilirsiniz. Benimki hiç acı değildi çünki. Eğer orjinal tohum ise birkaç tohum için şimdiden yalvaranlar listesine adımı yazdırayım. Tadına bakabildiniz mi? Gerçi henüz küçük görünüyorlar ama? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Orjinal, ABD'den geldi. Fidesini ben yetiştirmiştim. 1 adet de bende var, çapraz döllenmeyi engellemek için etrafı sineklikle çevrili bir bölmeye aldım. Stresten biraz çiçek döktü. Yakında meyve bağlar. Aynı firmadan bir kaç farklı tohum daha almıştım. Tadlar hiç tarf edildiği gibi değil. Çok lezzetli dediği domatesler hiç de lezzetli değil. Ayrıca İzmirde okurken, ABD'den Avustralya'dan arkadaşların evine gitmiştim. Yemeğe oturduk. Sofraya bir sos getirdiler. Aman çok acı, çok dikkatli ye dediler. Kendileri bir tabak makarnaya mercimek kadar koydular. Onlar öyle deyince bende korktum, onlar kadar koydum. Fakat acı falan değildi, tuzluydu sadece. Sonra bir tatlı kaşığı kattım. Onlar yüzüme hayretle bakarken, ben afiyetle makarnamı yedim. Yani diyeceğim, onların lezzet anlayışları bizlerden biraz farklı galiba. http://www.reimerseeds.com/habanero-...ld-record.aspx |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Doktor bir üye bana mail attı tadına bakmak istiyorum diye msn me ekledim ama sanırım msn kullanmıyor mailinede cevap yazmadım şimdi donör olarak mailini bulursam yedirmeye karar verdim. Tekrar mesaj yazarsa telefonumu vereceğim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
NTVMSNBC den Bazı biberlerdeki acı tadın nedeninin bitkinin tohumlarının “düşmanlara karşı” savunma mekanizması geliştirmesi olduğu ortaya çıktı. ANKARA - Araştırmacılar, capsicum chacoense türü biberlerin, “düşmanlarının” sayısına göre kendini acılaştırdığını gördü. Biberlerin, saldıran böceklerin sayısı fazla olduğunda acılaştığını, mantarların sayısı arttığında daha da acı hale geldiğini söyleyen araştırmacılar, böcek ya da mantarın olmaması halindeyse biberlerin acılaşmadığını belirtti. Böcek ve mantarların beraber saldırmasının biberler için ölümcül olabileceğini vurgulayan araştırmacılar, bazı böceklerin beslenmek için biberin üzerinde delikler açtığını, mantarlarınsa bu deliklerden içeri girerek tohumlara zarar verdiğine dikkati çekti. Bilimadamları bu savunma mekanizmasını biberlerin en büyük düşmanı olan kuşların kırabildiğini de belirtti. Kuşların biberlerdeki acı tada tamamen duyarsız olduğu biliniyor. Araştırma, Amerikan Ulusal Bilimler Akademisinin (PNAS) dergisinde yayımlandı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün fidanlığa gittiğimde bir adet yeni biberlerden kopardım yaklaşık 2 cm çapındaydı. Komşu tarlada komşunun misafiri sebze topluyordu sordum "acı biber sevip sevmediği"ni, "bayılırım" dedi. Dedim "şunun tadına bakarmısınız". Hemen tamamını ağzına atacak gibi oldu durdurdum. Dedim "sadece minicik bir parça koparın". Isırdı, amcamın ifadesi aynen şöyle: "Bu ne beeeee".... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |