agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)

Beğeni Düzeni386Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-03-2008, 22:54   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Sayın Lost returns, sizin verdiğiniz daha hesaplıymış. Hele İngiltere'den kargonun, Amerika'dan daha az tutacağıda hesap edilirse.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2008, 07:47   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
http://www.nickys-nursery.co.uk/seed...st-peppers.htm

linkinde;

Naga Morich biberi 1,598,227 Scoville Units

Bhut Jolokia biberi 1,001,304 Scoville Units

Bu durumda Dünyanın en acı biberi -- Naga Morich -- olmuyor mu?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2008, 20:30   #3
Ağaç Dostu

Arjin's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2008
Tesekkurler Denizakvaryumu,

Yillardir biraz kilo alabimek icin verdigim ugrasin neden bosa ciktigini simdi anliyorum.Ya kilo almaktan vazgececegim **** acili olan herseyden En iyisi kendimi boyle kabullenmek

Arjin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2008, 15:50   #4
Ağaç Dostu

Sonja Varol's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ Mesajı Göster
Dünyanın en acı biberi,
tohumlarını bulabilecek arkadaşların siparişlerine ortağım **** elinde olan varsa talebim vardır.
Bir paketinde on adet tohum olan bu biberden, iki paket getirttim ve bir paketini iki hafta önce ektim. Diger biber tohumlarim cimlenmesine karsin bunlardan bir belirti yok henüz. Ben bu kadar pahali tohumu bu biberde gördüm. on adet tohum icin 5 € ödedigim gibi, iki paketten fazla siparis veremiyorsunuz. Hadi iki paket siparis verdik diyelim, bu seferde enaz 25 €luk alisveris yapmak zorundasiniz. Yoksa siparisinizi kabul etmiyorlar. Uzun lafin kisasi, iki paket biber tohumu ve 100 ml lik biber sosu icin 25+5€ posta parasi 30 euroya hallettim. Eger biberleri yetistirebilirsem seneye tohumlariniz benden.

Sonja Varol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2008, 21:35   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sonja Varol Mesajı Göster
Eger biberleri yetistirebilirsem seneye tohumlariniz benden.
Yakın civarda (200 m) başka cins biber varsa, döllenmede faklı cins karışacağından dolayı tohumlarda açılma olması mümkün olabilir.

Eski 25-03-2008, 21:57   #6
Ağaç Dostu

Sonja Varol's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Yakın civarda (200 m) başka cins biber varsa, döllenmede faklı cins karışacağından dolayı tohumlarda açılma olması mümkün olabilir.
Tesekkürler Todor, önerini dikkate alacagim. Kismet olursa zaten özel bir serada yetistirmeyi planliyorum. Insallah basarili olacagim...

Eski 26-03-2008, 22:14   #7
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Şu tohum izole keselerinden bulmak lazım. Tohumcu tanıdıklarıma bir soryaım bakalım bulabşilecekmiyim.

Bu arada Sonja Varol hanım bu tohumdna sebgili İklimsi'i,n bana verdiği 3 adet tohumdna bir tanesini çimlendirebildim ayrıca 10 adet tohumda bende var sayılır şu an benim yerimne Sevgili Todor ekti müsait zamanımda ondan alacağım. Bunun dışında bu tohumlar evet gçok geç çimleniyor sakın vazgeçmeyin. Tohumlardan tohum alam konusunda da koryucu hava alabilen keselerle koruyup sonradan da meyveleri işaretleyerek o meyvelerden tohum alabilirsiniz.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2008, 13:54   #8
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Alıntı:

sebgili İklimsi'i,n bana verdiği 3 adet tohumdna bir tanesini çimlendirebildim

Hocam Sevgili Dostum İKLİMSİZ bana da 1 tohum lütfetmişti,aylarca gözüne bakarak bu hale getirebildim, Ama Benimki Hiç Resimdekilere Benzemiyor?

Acaba biraz daha büyürse mi gerçek formunu alacak?

Sizinliler ne durumda?

Ya da forumda bu biberden başka yetiştiren varsa bilgi verebilir mi?

Eklenen Resimler

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2008, 04:31   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-06-2008
Buna benziyorsa küçüklükleri dogrudur

Resimler uygun boyutta olmadığı için tarafımdan silinmiştir.
Todor

Opteron Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2013, 19:44   #10
Ağaç Dostu

birgaripyolcu's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2009
Bunlar normal biber görünümünde

birgaripyolcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2008, 22:20   #11
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 341
Bir arkadaşım acı biber turşusundan zehirlenmiş. Nefes alamamış. Doktor müdahalesi ve serumla normale dönmüş. Benden söylemesi.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2008, 10:00   #12
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster
Bir arkadaşım acı biber turşusundan zehirlenmiş. Nefes alamamış. Doktor müdahalesi ve serumla normale dönmüş. Benden söylemesi.
Evet bu biberlerdeki acılık değeri o kadar fazla ki insanı hastanelik edebiliyor. O nedenle eken, diken, hasat eden, işleyen, yiyenin çok dikkatli olması gerekiyor.

Eski 07-07-2012, 03:19   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-07-2012
Bhut Jolokia mı?

Bu biberi 2 sene önce yetiştirmiştim. kimseye ve hiçkimseye asla ve asla tavsiye etmem. Sırf bunları yazmak için yeni yelik açtım ve bu ilk mesajım.
Nasıl bir acı, insana ne yapıyor, yemeğe çorbaya katılır mı derseniz?

Bhut jolokia biberine dokunduğunuz zaman bile elinizi yakıyor ve o elinizi vücudunuzun neresine değdirirseniz değdirin 1-2 saat cayır cayır yanıyor. O kadar acı
İlk ağzınıza alıp yutmaya başlayınca hafif acılığı hissediliyor. Fakat tamamen yutasıya kadar öyle bir acı geliyorki insanın ağzına , tarif edilemez. Boğazınızın şiştiğini hissediyorsunuz, yutkunmakta güçlük çekiyorsunuz.
Ağzınızdan ve genzinizden o acı tat fışkırıyor resmen.
İlk önce boğazınız daha sonra burun kanallarınız yanmaya başlıyor. Sanki bir zehir içmişsiniz gibi yanmaya başlıyor ve bu yanma boğazınızdan alta şiddetle artarak devam ediyor. Bağırmak istersin ama bağıramazsın, nefesin kesilir soluk alamazsın ve hırıltılı sesler çıkartırsın.
Ardından yüzün hayatında hiç yanmadığı kadar yanmaya başlıyor. Aklınagelen ilk şey doktora gitmek oluyor. Burnundan nezle olunca bile akmadığı kadar sümük akıyor ve gözyaşlarını tutamıyorsun.
Miden 40 yıllık reflü hastasıymışsın gibi yanıyor ve mide asitiyle beraber o acı tat yemek boruna doğru çıkıyor yukarı. Yemek borunun, göğsünün ve midenin yanmasını canlı canlı hissediyorsun.
Yanma hissi nasıl derseniz; sanki saatlerce güneşin altında kalmış gibi yüzünüz yanıyor ve dokunamıyorsunuz. Harıl harıl ocakta kaynayan bir bardak suyu bir dikişte içmiş gibi içiniz yanıyor. Sakın su içeyim demeyin. Su ile kapsaisini daha da yayarsınız. İçmeniz gereken tek şey süt olmalı. Yoksa saatlerce o acı içinde kıvranıp durursunuz. Dışarıdan bakılınca kolay gibi geliyor ama o biberi bana dünyada hiçkimse yediremez artık ki fidelerin yakınından geçerken bile genimi yakıyordu ve hiçbir kurt, kuş ve böcek bu bitkiye yaklaşmıyor bile. Deneyenlerin yeni deneyimlerinide merakla bekleyeceğim. Paylaşırsanız

maralle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 09:06   #14
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maralle Mesajı Göster
Bu biberi 2 sene önce yetiştirmiştim. kimseye ve hiçkimseye asla ve asla tavsiye etmem. Sırf bunları yazmak için yeni yelik açtım ve bu ilk mesajım.
Hoş geldiniz. Forumdaki ilk mesajınızı da Bhut Jolokia başlığında yazmanız hoş olmuş. Deneyiminiz gerçekten çok etkileyici, özellikle "şundan bir ısırık alıp tadına bakayım" diyecekler için.

Bu yıl yetiştirmeyecektim ama yine dayanamadım, izole bir yerde 8 kök diktim, küçük biberler verdiler bile

Yukarılarda bir yerde yazmştım galiba. Bu biber Hindistanda özel olarak isteyenlere bir tabakta jiletle zar gibi kesilmiş tek bir halka olarak servis edilirmiş.

Evde kullanmak için Thai biberi de çok lezzetli ve yeterince acı. Thai biberini de ısırayım dediğinizde yazdığınız etkiler gerçekleşir fakat dikkatli bir şekilde sos, kapya biberiyle seyreltmek vb. şekillerde hazırlanıp saklandığında muhteşemdir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 22:50   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-07-2012
Bhut Jolokia

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Hoş geldiniz. Forumdaki ilk mesajınızı da Bhut Jolokia başlığında yazmanız hoş olmuş. Deneyiminiz gerçekten çok etkileyici, özellikle "şundan bir ısırık alıp tadına bakayım" diyecekler için.

Bu yıl yetiştirmeyecektim ama yine dayanamadım, izole bir yerde 8 kök diktim, küçük biberler verdiler bile
Teşekkürler. Yazıların hepsini okudum. Bende fantastik bir deneyim olsun diye yetiştirmiştim ve doğal olarak başka türlere yöneldim tabiiki. Deneyimi olmayanlara ve sofrada Bhut Jolokia yı tabii haliyle kullanmak isteyenlere tavsiye etmiyorum. Yeterince seyreltilip sos yapılabilir ( o konuda bir bilgim yok ). Siz sosmu yapıyorsunuz dünyanın en acı biberiyle?

maralle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2016, 13:58   #16
Yeni Üye

zeytin24's Avatar

Giriş Tarihi: 09-01-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maralle Mesajı Göster
Nasıl bir acı, insana ne yapıyor, yemeğe çorbaya katılır mı derseniz?

Bhut jolokia biberine dokunduğunuz zaman bile elinizi yakıyor ve o elinizi vücudunuzun neresine değdirirseniz değdirin 1-2 saat cayır cayır yanıyor. O kadar acı
İlk ağzınıza alıp yutmaya başlayınca hafif acılığı hissediliyor. Fakat tamamen yutasıya kadar öyle bir acı geliyorki insanın ağzına , tarif edilemez. Boğazınızın şiştiğini hissediyorsunuz, yutkunmakta güçlük çekiyorsunuz.
Ağzınızdan ve genzinizden o acı tat fışkırıyor resmen.
İlk önce boğazınız daha sonra burun kanallarınız yanmaya başlıyor. Sanki bir zehir içmişsiniz gibi yanmaya başlıyor ve bu yanma boğazınızdan alta şiddetle artarak devam ediyor. Bağırmak istersin ama bağıramazsın, nefesin kesilir soluk alamazsın ve hırıltılı sesler çıkartırsın.
Ardından yüzün hayatında hiç yanmadığı kadar yanmaya başlıyor. Aklınagelen ilk şey doktora gitmek oluyor. Burnundan nezle olunca bile akmadığı kadar sümük akıyor ve gözyaşlarını tutamıyorsun.
Miden 40 yıllık reflü hastasıymışsın gibi yanıyor ve mide asitiyle beraber o acı tat yemek boruna doğru çıkıyor yukarı. Yemek borunun, göğsünün ve midenin yanmasını canlı canlı hissediyorsun.
Yanma hissi nasıl derseniz; sanki saatlerce güneşin altında kalmış gibi yüzünüz yanıyor ve dokunamıyorsunuz. Harıl harıl ocakta kaynayan bir bardak suyu bir dikişte içmiş gibi içiniz yanıyor. Sakın su içeyim demeyin. Su ile kapsaisini daha da yayarsınız. İçmeniz gereken tek şey süt olmalı. Yoksa saatlerce o acı içinde kıvranıp durursunuz. Dışarıdan bakılınca kolay gibi geliyor ama o biberi bana dünyada hiçkimse yediremez artık ki fidelerin yakınından geçerken bile genimi yakıyordu ve hiçbir kurt, kuş ve böcek bu bitkiye yaklaşmıyor bile. Deneyenlerin yeni deneyimlerinide merakla bekleyeceğim. Paylaşırsanız
sanki isabellanın vampir oluş hikayesine benziyor.

zeytin24 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2008, 22:21   #17
Ağaç Dostu

Şu tohum izole keselerinden bulmak lazım. Tohumcu tanıdıklarıma bir sorayaım bakalım bulabilecekmiyim. Bende tohum alacağım çünki.

Bu arada Sonja Varol hanım, sevgili İklimsiz'in bana verdiği 3 adet tohumdan bir tanesini çimlendirebildim ayrıca 10 adet tohumda bende var sayılır. Şu an benim yerime Sevgili Todor çimlendiriyor müsait zamanımda ondan alacağım. Bunun dışında bu tohumlar evet çok geç çimleniyor sakın vazgeçmeyin. Tohumların fide olarak yetiştirdiğinizde bitkisinden tohum alma konusunda da koruyucu hava alabilen keselerle (yukarıda bahsettiğim) koruyup sonradan da meyveleri işaretleyerek o meyvelerden tohum alabilirsiniz.

Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 09-04-2008 saat 08:57
Eski 26-03-2008, 23:10   #18
Ağaç Dostu

Alıntı:
ayrıca 10 adet tohumda bende var sayılır şu an benim yerimne Sevgili Todor ekti müsait zamanımda ondan alacağım.
10 taneden fazla var. Sen 20 diye hesap et. Daha fazla çıkarsa daha çok sevinirsin.

Eski 14-04-2008, 07:59   #19
Ağaç Dostu.

mahon67's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2007
Alıntı:
Şu tohum izole keselerinden bulmak lazım. Tohumcu tanıdıklarıma bir sorayaım bakalım bulabilecekmiyim.
Benim gibi bu tohum izole kesesini bulma imkanı olmayan arkadaşlara yardımcı olabilir misiniz? Fiyat uygunsa ben bir miktar alacağım; benim gibi başka almak isteyen arkadaşlar da olacaktır mutlaka.... Teşekkürler, saygılar.

mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2008, 23:33   #20
Ağaç Dostu

Sevinmezmi insan

Eski 14-04-2008, 06:32   #21
Ağaç Dostu

Sonja Varol's Avatar

10 adet tohumdan yedisi cimlendi. Hayirlisi bakalim. Gözüm gibi bakiyorum onlara...

Eski 14-04-2008, 07:02   #22
Ağaç Dostu

Bendekilerde henüz hiç bir hareket yok.

Eski 14-04-2008, 09:20   #23
Ağaç Dostu

Hele bir bulalım durumu değerlendiririz. Yeterki bulmak nasip olsun...

Eski 14-04-2008, 10:09   #24
Ağaç Dostu

Az önce Antalya'da Behçe Araştırma Enstitüsünden Ramazan beyle görüştüm. izole keseleri artık kullanılmadığını bunları özel diktirmemiz gerektiğini söyledi veya kendimiz yapabileceğimizi bu anlamda karşımızda 3 alternatif var:

1-Muhtelif kumaşçılarda veya ilaç bayilerinde satılan özel pamuklu tüllerden kendimiz dikebiliriz.

2-Biberin çiçek taç yapraklarını izole bantla yapıştırarak sinek-böcek girişlini engelleyerek yabancı tozlaşmayı önleyebiliriz

3-Bitkiyi diğer bitkilerden farklı bir yerde izole ediyoruz.

Eski 07-09-2012, 15:02   #25
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-05-2007
Bahsettiğiniz keseler ile ilgili bir öneri

Kına gecelerinde kına koymak için tül torbalar var. Küçük kesecikler. Ağız kısımları ip ile büzdürülüyor işinize yarayabilir.Süslü 100 adet paketi 8 TL.Düğün malzemesi satılan yerlerde bulursunuz.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Az önce Antalya'da Behçe Araştırma Enstitüsünden Ramazan beyle görüştüm. izole keseleri artık kullanılmadığını bunları özel diktirmemiz gerektiğini söyledi veya kendimiz yapabileceğimizi bu anlamda karşımızda 3 alternatif var:

1-Muhtelif kumaşçılarda veya ilaç bayilerinde satılan özel pamuklu tüllerden kendimiz dikebiliriz.

2-Biberin çiçek taç yapraklarını izole bantla yapıştırarak sinek-böcek girişlini engelleyerek yabancı tozlaşmayı önleyebiliriz

3-Bitkiyi diğer bitkilerden farklı bir yerde izole ediyoruz.

sarıaltıngül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2008, 06:38   #26
Ağaç Dostu

Bendekiler ufaktan çimlenmeye başladılar. Demek ki, sıcaklık istekleri diğer biber türlerine göre biraz daha fazla.

Eski 29-04-2008, 09:10   #27
Ağaç Dostu

kutay48's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2008
Arkadaşlar bu bahsettiğiniz biberden bende istiyorum.Ben acı yemem ama evde benim dışımda herkes acı seviyor.

kutay48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2008, 11:41   #28
Yeni Üye

kandisky65's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2008
İyi günler herkese. Selahattin Bey!in tarifini yaptığı o biberi ben de tattım. Hatta tatmakla kalmayıp elimin üzerindeki bir yaraya yanlışlıkla temas ettirdim. Çektiğim acıyı tarif edemem. Kurşun sıksalar herhalde daha az canım yanardı. Saygılar.

kandisky65 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2008, 14:12   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Prof.Erkan Topuz'a göre; günde 5 tane Arnavut biberi yemek, bazı kanser türleri için koruyucu etki yapıyormuş.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2008, 23:17   #30
Ağaç Dostu

tasdelenmurat's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2007
Galeri: 2
Prof. Dr. Mehmet Öz'ün "Siz Diyettesiniz" kitabında;

Zayıflatan iki baharattan bahsediliyor sürekli. Bu iki baharat Kırmızı toz biber ve tarçın.

Biberler birçok kanser türüne karşı en güçlü koruyucu. Bu sadece Arnavut biberi için geçerli değil. Yeşilide kırmızısıda. Kırmızı biberlerin etkisi biraz daha güçlü o ayrı mesele.

tasdelenmurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025