![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
cevabınız için teşekkürler sayın macuroğlu ilk işim saksıyı değiştirmek olacak ve koyun gübresi eklemek durduğu yer güneş alıyor teşekkürler başka arkadaşların tavsiyelerini alabilirmiyim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-05-2011
|
Bir yerde gördüm kadın bundan 30 tane felan yedi sonra gözlerine çaldı.... sanki etkilemiyordu kadını. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende bu yıl tohumlar netten Bhut jolokia yani dünyanın en acı biberini sipariş ettim.13 tohum dan 3 tanesi çimlendi malesef...Ancak sahte çıkarsa çok üzülürüm çünkü yapılan emeğe yazık... Düzenleyen sercan1969 : 30-07-2011 saat 23:29 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
1.436.700 birim ACI Avustralya'nın Sydney kenti yakınlarındaki Morisset bölgesinde yetiştirilen bir biber türü, Guinnes Rekorlar kitabı tarafından en acı biber kabul edildi. Trinidad Scorpion ''Butch'' T diye adlandırılan biber, acılık derecesini ölçen skalada 1.463.700 birim olarak ölçüldü. biber, Tabasco soslarında ullanılan Jzlepenos biberlerinden 300 misli daha acı. (Hürriyet Gazetesi) 06.01.2008 yılınfda Selahattin Beyin başlık açtığı ve duyurduğu bu biberi Hürriyet gazetesi yeni veriyor daha. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-08-2011
|
bhut jolokia
Arkadaslar,ben internetten bhut jolokia fidesi aldim,su anda yarim metreyi gecti ve cicek aciyor fakat cicekler belli bir zaman sonra cicek sapindan itibaren kuruyor ve dökülüyor,yani meyveye dönüsmüyor.Yetistiren arkadaslar lütfen yardimci olurlarsa cok sevinirim.Saygilar. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() Sanırım tripsi ye çok duyarlı. Akar hastalıklarına da... tripsi ilacı (nimsk) kullanılmalı. |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2009
|
Alıntı:
ince uçlu bir suluboya fırçasını resimde d harfiyle gösterilen parçalara hafifçe sürtün,fırçanın ucu sarı tozlarla kaplanır,daha sonra fırçayı b harfiyle gösterilen yere 3-4 kere yavaşça sürtün,yani o sarı tozların bir şekilde b'nin ucuna ulaşması gerekiyor,doğada bu işi arılar,kelebekler vs. yapıyor,kapalı ortamlarda bizim yapmamız gerekiyor,böylece suni döllenme tamamlanır çiçek 1-2 gün içinde kurur ve e harfiyle gösterilen biber büyümeye başlar. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
|
2 sene önce habanero ekmiştim,acısı eyvallah da ağır bir kokusu olduğu için tadını beğenmedim,bu sene bunu ektim.Haziran başında çimlendirmiştim şimdiki durum bu.Yukarıda söylediğim yöntemle tozlanmasını yaptım. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Resimde görünen biberlerin Bhut Jolokia olduğundan emin misiniz? Sanki başka bir çeşit gibi. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
http://www.bbc.co.uk/nottingham/cont..._feature.shtml tohumlar çok çok acı olduğu için,acılığı konusunda şüphem yok |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
agaclar.net
|
Evet, sizin resimler linkini verdiklerinize benziyor. Linkte hibrid olduğu yazılı. Dolayısıyla tohumlardan aynını alamazsınız. Fakat bir kaç yıl sabrederseniz açınım gösterecek tohumlardan orijinal çeşitlere ulaşabilirsiniz. Bhut Jolokia hairloom bir çeşit. İzole edilerek yetiştirilirse her yılın yeni tohumlarından aynı biber elde edilebiliyor. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
|
biberler dün kızarmaya başladı.meyve tutumundan yaklaşık 40 gün sonra olgunlaşmaya başlıyorlar.bütün süreç yaklaşık 100-105 gün sürüyor. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
|
henüz tadına bakmadım,8-10 gün daha dalında bırakacağım. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
agaclar.net
|
![]() İki hafta önce çekmiştim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
|
Sayın MeyveliTepe tatlarına bakabildiniz mi? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
agaclar.net
|
İki senedir yetiştiriyorum. Geçen sene hiç tadına bakmadım. Tohum aldım sadece. Bu sene çok var. Doğrudan tadına bakmayacağım yine, fakat tatlı yağlık biber ile acı sos hazırlayacağım. Şimdiye kadar 100binlik thai'ler ile hazırlıyordum. Bhut Jolokia'ile hazırlayınca nasıl olacak bakalım. Acı biberlerin acılık değerlerinin yanı sıra, acının nasıl hissedildiğinde de farkları var. Söz gelimi, thai'ler dil yakmaz ama vücudu ısıtır. İlk önce kulak kepçeleri ateş gibi olur, sonra göğüs bölgesi ısınır. Scoville değeri bakımından thai ile Bhut Jolokia arasında on misli fark var. Thai biberlerden yardımcım bir tane sadece ısırdıktan sonra 15 dakika boyunca yarım ton suyu ağzında dolaştırıp sonra da yarım saat ağzını poyraza karşı açık tutmuştu Acı sos yaparken 1 kilo yağlık bibere 10 tane thai kullanılıyor. Bu yıl aynını 2 bhut ile deniyeceğim. Dolayısıyla thai'den on misli acı Bhut Jolokia'ya çok dikkatli davranmak gerek. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
agaclar.net
|
Bu biberleri hindistanda bir lokantada sipariş ederseniz, tabakta jiletle halka şeklinde zar gibi kesilmiş tek bir dilim geliyormuş. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2011
|
meyvelitepe; tohumdan itibaren nasıl bir yöntem izlediniz paylaşır mısınız? ben de sarı karaip biberi tohumunun siparişini verdim. bhut biberini açıkçası cesaret edemedim bahsi edildiği kadar acıysa bir sakatlık doğsun istemedim. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
agaclar.net
|
Diğer biberlerden farklı değil. Tohumdan fide yapılıp, fideler dikiliyor. Geçmiş senelerin tecrübesinden dolayı tatlı biberler birinci derece acılardan (thai, habanero, red jamaican, jalapeno vs.) 100 metre uzakta, bhut joloika'ları ise bir büyük saksıya iki fide şeklinde saksılarda acılardan da 40-50 metre uzakta yetiştiriyorum. Acı biberlerle uğraşırken kabuklarına dokunmakta bir sakınca yok. Fakat, kestiğiniz anda çıplak elle dokunmayınız. Mutlaka eldiven kullanın. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
agaclar.net
|
![]() Bunlar bugünkü durumları. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2011
|
maşallah ![]() bunlardan baya bi acı sos çıkar doğrusu. acı soslar ticari mi yoksa kendiniz için mi |
|
|
|
|
|
#29 |
|
agaclar.net
|
Kendim ve acısever dostlar için. Kışın bir tabak acılı kurufasulye yedikten sonra karda dolaşmak iyi oluyor ![]() |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-09-2011
|
Alıntı:
Hem foruma hem de yetistiricilige cok yeniyim,size bir sorum olacak.Acaba sizden bu biberin tohumlarindan istesem cok mu ayip olur? veya satabilir misiniz? (Rajonu bilmedigim icin bu sekilde sordum kusura bakmayin) Tesekkurler |
|
|
|
|
![]() |
|
|