agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)




Beğeni Düzeni386Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-04-2011, 18:26   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-07-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi macuroğlu Mesajı Göster
saksısı çok ufak saksıyı değiştirirsen daha iyi olur koyun gübreside kulan güneş ışığı görmedende olmaz saygılar
cevabınız için teşekkürler sayın macuroğlu ilk işim saksıyı değiştirmek olacak ve koyun gübresi eklemek durduğu yer güneş alıyor teşekkürler başka arkadaşların tavsiyelerini alabilirmiyim.

antiix Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 20:28   #2
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Bitki besinleri var. Suyla beraber verin. Birde dış ortama alma ihtimali varsa gündüzleri dışarda tutmakta fayda var.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2011, 01:18   #3
Ağaçsever
 
cartel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2011
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 64
Bir yerde gördüm kadın bundan 30 tane felan yedi sonra gözlerine çaldı.... sanki etkilemiyordu kadını.

cartel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2011, 17:08   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-06-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,301
Galeri: 3
Bende bu yıl tohumlar netten Bhut jolokia yani dünyanın en acı biberini sipariş ettim.13 tohum dan 3 tanesi çimlendi malesef...Ancak sahte çıkarsa çok üzülürüm çünkü yapılan emeğe yazık...


Düzenleyen sercan1969 : 30-07-2011 saat 23:29
sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2011, 20:25   #5
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Siz yine cimlendirebilmissiniz. Ben ise kocaman bir sifir cektim.Tohumlari elledigim vakit, yikasamda acisi uzun bir muddet cikmiyordu. Fakat, cimlenmediler........

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2011, 23:31   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-06-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,301
Galeri: 3
Cool

Biberi elde etmeyi başarabilirsem acı biber yeme konusunda çok iddialı olan bir tanıdığıma ikram edeceğim....

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2011, 01:44   #7
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
1.436.700 birim ACI

Avustralya'nın Sydney kenti yakınlarındaki Morisset bölgesinde yetiştirilen bir biber türü, Guinnes Rekorlar kitabı tarafından en acı biber kabul edildi. Trinidad Scorpion ''Butch'' T diye adlandırılan biber, acılık derecesini ölçen skalada 1.463.700 birim olarak ölçüldü. biber, Tabasco soslarında ullanılan Jzlepenos biberlerinden 300 misli daha acı.
(Hürriyet Gazetesi)

06.01.2008 yılınfda Selahattin Beyin başlık açtığı ve duyurduğu bu biberi Hürriyet gazetesi yeni veriyor daha.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2011, 13:17   #8
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-08-2011
Şehir: Karlsruhe
Mesajlar: 1
bhut jolokia

Arkadaslar,ben internetten bhut jolokia fidesi aldim,su anda yarim metreyi gecti ve cicek aciyor fakat cicekler belli bir zaman sonra cicek sapindan itibaren kuruyor ve dökülüyor,yani meyveye dönüsmüyor.Yetistiren arkadaslar lütfen yardimci olurlarsa cok sevinirim.Saygilar.

kesmis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2011, 22:49   #9
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-07-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kesmis Mesajı Göster
Arkadaslar,ben internetten bhut jolokia fidesi aldim,su anda yarim metreyi gecti ve cicek aciyor fakat cicekler belli bir zaman sonra cicek sapindan itibaren kuruyor ve dökülüyor,yani meyveye dönüsmüyor.Yetistiren arkadaslar lütfen yardimci olurlarsa cok sevinirim.Saygilar.
aynı sorun bendede var bilen arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim. bu biberi yetiştirmek gerçekten zahmetli

antiix Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2011, 23:40   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antiix Mesajı Göster
aynı sorun bendede var bilen arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim. bu biberi yetiştirmek gerçekten zahmetli
,evet zahmeti acılığından geliyor olmalı...

Sanırım tripsi ye çok duyarlı. Akar hastalıklarına da... tripsi ilacı (nimsk) kullanılmalı.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2011, 02:40   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-04-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antiix Mesajı Göster
aynı sorun bendede var bilen arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim. bu biberi yetiştirmek gerçekten zahmetli
çiçeklerin meyve tutması için suni dölleme yapın.
ince uçlu bir suluboya fırçasını
resimde d harfiyle gösterilen parçalara hafifçe sürtün,fırçanın ucu sarı tozlarla kaplanır,daha sonra fırçayı b harfiyle gösterilen yere 3-4 kere yavaşça sürtün,yani o sarı tozların bir şekilde b'nin ucuna ulaşması gerekiyor,doğada bu işi arılar,kelebekler vs. yapıyor,kapalı ortamlarda bizim yapmamız gerekiyor,böylece suni döllenme tamamlanır çiçek 1-2 gün içinde kurur ve e harfiyle gösterilen biber büyümeye başlar.

Eklenen Resimler
 
grey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2011, 16:53   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-06-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,301
Galeri: 3
Arkadaşlar yetiştirdiğiniz biberin fotoğraflarını paylaşırsanız çok sevinirim...

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2011, 12:38   #13
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-04-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 13
2 sene önce habanero ekmiştim,acısı eyvallah da ağır bir kokusu olduğu için tadını beğenmedim,bu sene bunu ektim.Haziran başında çimlendirmiştim şimdiki durum bu.Yukarıda söylediğim yöntemle tozlanmasını yaptım.

Eklenen Resimler
   
grey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2011, 22:37   #14
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
Resimde görünen biberlerin Bhut Jolokia olduğundan emin misiniz? Sanki başka bir çeşit gibi.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2011, 23:10   #15
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-04-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Resimde görünen biberlerin Bhut Jolokia olduğundan emin misiniz? Sanki başka bir çeşit gibi.
tohumları bhut jolokia olarak sipariş etmiştim,ama biberlerin şu andaki şekilleri bhut jolokianın kardeşi olan dorset naga'ya benziyor
http://www.bbc.co.uk/nottingham/cont..._feature.shtml

tohumlar çok çok acı olduğu için,acılığı konusunda şüphem yok

grey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2011, 23:59   #16
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
Evet, sizin resimler linkini verdiklerinize benziyor. Linkte hibrid olduğu yazılı. Dolayısıyla tohumlardan aynını alamazsınız. Fakat bir kaç yıl sabrederseniz açınım gösterecek tohumlardan orijinal çeşitlere ulaşabilirsiniz. Bhut Jolokia hairloom bir çeşit. İzole edilerek yetiştirilirse her yılın yeni tohumlarından aynı biber elde edilebiliyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2011, 20:20   #17
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-04-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 13
biberler dün kızarmaya başladı.meyve tutumundan yaklaşık 40 gün sonra olgunlaşmaya başlıyorlar.bütün süreç yaklaşık 100-105 gün sürüyor.

Eklenen Resimler
 
grey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2011, 22:14   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-06-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,301
Galeri: 3
Wink

Tadına baktıysanız fikrinizi bizle paylaşırmısınız?

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2011, 22:52   #19
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-04-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 13
henüz tadına bakmadım,8-10 gün daha dalında bırakacağım.

grey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2011, 17:09   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-06-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,301
Galeri: 3
Gönderdiğiniz biberleri bugün aldım. Çok teşekkür ederim.Ben acı biberi çok seven baldızımı kobay olarak kullanmayı düşünüyorum.Bakalım bahsedildiği kadar acımı

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2011, 23:16   #21
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
Name:  bhut_jolokia.jpg
Views: 2473
Size:  49.9 KB

İki hafta önce çekmiştim.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2011, 22:37   #22
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-04-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 13
Sayın MeyveliTepe tatlarına bakabildiniz mi?

grey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2011, 23:16   #23
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
İki senedir yetiştiriyorum. Geçen sene hiç tadına bakmadım. Tohum aldım sadece. Bu sene çok var. Doğrudan tadına bakmayacağım yine, fakat tatlı yağlık biber ile acı sos hazırlayacağım. Şimdiye kadar 100binlik thai'ler ile hazırlıyordum. Bhut Jolokia'ile hazırlayınca nasıl olacak bakalım.

Acı biberlerin acılık değerlerinin yanı sıra, acının nasıl hissedildiğinde de farkları var. Söz gelimi, thai'ler dil yakmaz ama vücudu ısıtır. İlk önce kulak kepçeleri ateş gibi olur, sonra göğüs bölgesi ısınır. Scoville değeri bakımından thai ile Bhut Jolokia arasında on misli fark var. Thai biberlerden yardımcım bir tane sadece ısırdıktan sonra 15 dakika boyunca yarım ton suyu ağzında dolaştırıp sonra da yarım saat ağzını poyraza karşı açık tutmuştu

Acı sos yaparken 1 kilo yağlık bibere 10 tane thai kullanılıyor. Bu yıl aynını 2 bhut ile deniyeceğim.

Dolayısıyla thai'den on misli acı Bhut Jolokia'ya çok dikkatli davranmak gerek.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2011, 23:19   #24
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
Bu biberleri hindistanda bir lokantada sipariş ederseniz, tabakta jiletle halka şeklinde zar gibi kesilmiş tek bir dilim geliyormuş.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2011, 20:18   #25
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-09-2011
Şehir: Düzce
Mesajlar: 4
meyvelitepe;

tohumdan itibaren nasıl bir yöntem izlediniz paylaşır mısınız? ben de sarı karaip biberi tohumunun siparişini verdim. bhut biberini açıkçası cesaret edemedim bahsi edildiği kadar acıysa bir sakatlık doğsun istemedim.

ursakcn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2011, 20:41   #26
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
Diğer biberlerden farklı değil. Tohumdan fide yapılıp, fideler dikiliyor. Geçmiş senelerin tecrübesinden dolayı tatlı biberler birinci derece acılardan (thai, habanero, red jamaican, jalapeno vs.) 100 metre uzakta, bhut joloika'ları ise bir büyük saksıya iki fide şeklinde saksılarda acılardan da 40-50 metre uzakta yetiştiriyorum.

Acı biberlerle uğraşırken kabuklarına dokunmakta bir sakınca yok. Fakat, kestiğiniz anda çıplak elle dokunmayınız. Mutlaka eldiven kullanın.

agozce beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2011, 20:49   #27
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
Name:  bhut.jpg
Views: 2544
Size:  67.7 KB

Bunlar bugünkü durumları.

agozce, almira ve mrduran beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2011, 23:55   #28
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-09-2011
Şehir: Düzce
Mesajlar: 4
maşallah

bunlardan baya bi acı sos çıkar doğrusu. acı soslar ticari mi yoksa kendiniz için mi

ursakcn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2011, 23:59   #29
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
Kendim ve acısever dostlar için. Kışın bir tabak acılı kurufasulye yedikten sonra karda dolaşmak iyi oluyor

alimallah, almira ve mrduran beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2011, 21:41   #30
Yeni Üye
 
gaddar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-09-2011
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Kendim ve acısever dostlar için. Kışın bir tabak acılı kurufasulye yedikten sonra karda dolaşmak iyi oluyor
Merhaba Meyveli Tepe
Hem foruma hem de yetistiricilige cok yeniyim,size bir sorum olacak.Acaba sizden bu biberin tohumlarindan istesem cok mu ayip olur? veya satabilir misiniz? (Rajonu bilmedigim icin bu sekilde sordum kusura bakmayin)
Tesekkurler

gaddar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025