agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)




Beğeni Düzeni103Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-07-2009, 20:26   #1
Yeni Üye
 
Zafer ALV's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-08-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 25
Aqua Globe Dekoratif Çiçek Sulama Aparatı

Hepinize selam..
Geçen abimlerde görmüştüm 5 tl'ye almışlar tanesini 1 hafta gidiyormuş,nette araştırırken bu ürünü buldum.Alıcam çünkü çiçeklerimizi düzensiz sulama sonucu kaybediyoruz.
Umarım sizlerinde işine yarar,tatil için mesela, yazısında 2 haftaya kadar su ihtiyacını karşılayacaktır,

''Aqua Globes Dekoratif Çiçek Sulama Aparatı

Artık bitkilerinizi her zaman nemli tutacak pratik ve hızlı bir yol var. El yapımı cam sulama ampulleri, bitkilerinizin 2 haftaya kadar su ihtiyacını karşılayacaktır. Aqua Globes’i suyla doldurup ters çevirerek toprağa saplayınız. Toprak kurumaya başladığı zaman içine aldığı oksijen ile birlikte Aqua Globes’in içindeki suyun akışına işin verecektir. Çiçeklerinizi günlük olarak sulama zahmetinden kurtulacağınız gibi, iki haftaya kadar çıkacağınız tatillerde de çiçeklerinizin solup solmadığını düşünmeyeceksiniz.

Çiçekleri sulamak her zaman zahmetli olmuştur. Bazen onları sulamayı unutur ve kurumalarına neden oluruz. Bazense sularken ortalığı mahvederiz. Tatile gitmek büyük bir derttir, aklımız çiçeklerimizde kalır ya komşuya götürür veya endişe ile anahtar bırakırız.

Aqua globe çiçekleri sulamanın en kolay ve pratik yoludur. Aqua globe’u kullanmak çok kolay. Küreyi su ile doldurun ve saksının uygun bir yerine yerleştirin. Aqua globe sizin yerinize iki hafta boyunca çiçeklerinizi otomatik olarak sulayacaktır.

Çiçeğiniz ihtiyaç duydukça küreden su alır. Toprak kurudukça küreye oksijen verecek, bu sayede küreden çiçeğinizin ihtiyaç duyduğu su miktarı salınacaktır.

Aqua globe’u her yerde kullanabilirsiniz. Açık alanlarda da güvenle kullanabilirsiniz. Üstelik el yapımı cam olan Aqua globe çiçeklerinize ve bulunduğu ortama ayrı bir hava katacak.

Aqua globe çiçekleri sulamanın en kolay ve pratik yoludur. Aqua globe’u kullanmak çok kolay. Küreyi su ile doldurun ve saksının uygun bir yerine yerleştirin. Aqua globe sizin yerinize iki hafta boyunca çiçeklerinizi otomatik olarak sulayacaktır. Evet tam iki hafta boyunca çiçeklerinizi sulayacak.

Eklenen Resimler
    
Zafer ALV Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 20:37   #2
Ağaç Dostu
 
Ülker's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2008
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 1,532
Galeri: 1
Geçen hafta Bim'de pek çok rengini gördüm, 4.90TL fiyata satıştaydı.

Ülker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 21:21   #3
Ağaç Dostu
 
Günüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
Ben epeyi aldım ama hemen hiç işe yaramıyor. Toprak hemen ağzına tıkanıyor ve su dışarı çıkamıyor.
Ağız kısmına naylon çorap parçası geçirip, toprağa öyle sokmak aklıma geldi ama henüz denemedim. Toprağın içeri girmesine engel olmak lazım.
Ben yurdumun pet şişeleri ile çözdüm problemi. Su şişelerine su doldurup, toprağa ters saplamak yeterli. Ama 1 litrelik şişenin içindeki suyun güneş altında 3 günden fazla gitmediğini unutmamak lazım.

telve beğendi.
Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2009, 00:24   #4
Ağaçsever
 
Murat Altan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-03-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 64
Gazete Mürekkebinde Kurşun

Sayın Arkadaşlar,

Konunun ilk başlarında bahsi geçen, sonra da bir kaç kez referans verilen leğende veya küvette gazete kağıdına su emdirerek çalışan yöntem ile ilgili bir uyarı yapmak isterim.

Bu yöntemle besin olarak kullanılacak bitkiler sulayacaksanız, veya o toprakta daha sonra böyle bitkiler yetiştirecekseniz bu yöntemi kullanmayın, çünkü gazate mürekkebinde vücutta birikim yaparak sağlık sorunlarına yol açabilecek bir ağır metal olan kurşundan önemli oranda mevcuttur.

Bu arada leğeni rezervuar kullanarak sürekli sabit seviyede su ile dolu tutma fikri gerçekten dahiyane.

Sevgiler,

Murat Altan
Balçova/İzmir
1971/0rh+

selluka_35 beğendi.

Düzenleyen Murat Altan : 16-09-2009 saat 04:06 Neden: harf hatası
Murat Altan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2009, 11:30   #5
Ağaç Dostu
 
alimallah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozen Mesajı Göster
Sayın Arkadaşlar,

Konunun ilk başlarında bahsi geçen, sonra da bir kaç kez referans verilen leğende veya küvette gazete kağıdına su emdirerek çalışan yöntem ile ilgili bir uyarı yapmak isterim.

Bu yöntemle besin olarak kullanılacak bitkiler sulayacaksanız, veya o toprakta daha sonra böyle bitkiler yetiştirecekseniz bu yöntemi kullanmayın, öünkü gazate mürekkebinde vücutta birim yaparak sağlık sorunlarına yol açabilecek bir ağır metal olan kurşundan önemli oranda mevcuttur.

Bu arada leğeni rezervuar kullanarak sürekli sabit seviyede su ile dolu tutma fikri gerekten dahiyane.

Sevgiler,

Murat Altan
Balçova/İzmir
1971/0rh+
Gazete kağıdı yerine kullanmadığınız eski giysilerinizi koyarsanız, sanıyorum bahsettiğiniz sakıncalar ortadan kalkar.

alimallah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025