View Single Post
Eski 28-10-2009, 12:37   #99
hidayetcaliskan
Ağaçsever

hidayetcaliskan's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2008
Bu kadar sistem içerisinde bana en mantıklı gelen iki sistem var. sulanacak bitki sayısı azsa serum hortumu sistemi kullanmak mantıklı. Bu sistemde sorun bidondaki deliğin ağzundan su damlamasıysa eğer bidonu delmek yerine uygun büyüklükte bir lastik silgiyi bidonun ağzına tıkayıp iğneyi buna batırırsanız etrafından su sızdırmayacaktır. Hem de bidonu delmek zorunda kalmazsınız. Suyun daha da fazla dayanmasını isterseniz bidonun içine isteğiniz miktarda sünger tıkarsanız suyun akışını en az 1-2 gün daha yavaşlatacaktır diye düşünüyorum.
Yok bitki sayısı fazla, elimde yatkın derseniz arabaların sileceğiyle tarif edilen sistem de uygundur. bir arkadaşımız 10-15 saniyeden sonra motorun ısınabileceğini söylemiş. Isınacağnı hiç zannetmiyorum ama zaten bir silecek su motoru bu kadar sürede ihtiyacımız olan suyu fazlasıyla pompalayabilir.

Eğer çiçek sayınız çok azsa iki sistemden birincisini çok basit ikincisini de pahalı veya zor bulduysanız bir öneri de benden. Her gün otomatik olarak spreyleme yapan oda spreylerinden bitmiş bir tanesinin tenekesini bittiğinden tam emin olduktan sonra dikkatlice delerek içine su doldurur ve saksının uygun yerine yerleştirirseniz her gün bir kaç defa pıst layarak çiçekleriniz sulanır. Tenekedeki sprey iyice bitmediyse deldiğiniz zaman basınçtan dolayı patlayabilir dikkat edin. Kolay gelsin. Aklıma başka fikirler gelirse yazarım.

hidayetcaliskan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön