View Single Post
Eski 23-12-2009, 15:17   #102
triple
Ağaç Dostu

triple's Avatar

Giriş Tarihi: 13-10-2009
Sayın GöktürkSeyhan!!!
Burda onemli olan hangi hortumdan kac dakka su akacagı degil ne kadar su akacagı akacak su miktarını bitki cinsine gore programlamak gerek diye düşünüyorum. Ayrıca bence musluk sayısından cok bence dagitim yapilabilecek kanal sayısını artırmak onemli.
Ornegin ! 20 saksı bitkimiz olsun cihaz 20 kanaldan su vermeli **** 20 ayrı hortum la tek musluktan beslenebilir . Yine bence bu iş için akvaryumcuların kulandıkları motorlar bu iş için ideal bir adette zman rölesi ile bu motor haftada kac gun ve kac dakika akacaksa o sekilde programlanabilir.
Bu tur bir cihazı genelde tatilde kulanacagimiz icin hortum ucuna bir vana koyabiliriz hangi bitki icn ne kadar su gerektigini hesaplayarak hortum ucundaki vanayaı ayarlariz az su ihtiyacı olanlara vana az acik cok su ihtiyacı olanlar da ise cok acik ve ortalam motor gunuce gore 20 saniye **** 30 saniye motor devreye girince bitkilerimiz susz kalmadan biz tatilden donunceye kadar sağsalim bizsiz de hayatlarını surdurmuş olurlar
sizden boyle bir çalışmayı bekliyoruz kolay gelsin yaza d az kaldı bakın 6 ay sonra herkes tatilde olacak
emeginiz icin simdiden sag olun saygılar

triple Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön