agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri)
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-12-2010, 18:24   #13
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Başlık uygun değil ama araya sıkışıvermiş olsun.

Yarım kilo taze iri hamsi orta kılçığı alınarak yaprak misali temizlenip yıkanır. Kağıt havl veya peçeteyle suyu alınarak kurulanır. 4-5 limonun suyu sıkılarak hazırlanır. Dar ama derinliği olan dibi düz ve cam bir kâse, kap vs. bulunur. En dibe bir sıra hamsi, sırtları aşağıda olacak şekilde dizilir. Üstüne biraz limon suyu gezdirilerek her yeri limon suyu ile ıslatılmış olur.

Bunun üstüne şaşırtmalı olarak bir sıra daha balık dizilir ve yine limon suyu gezdirilir. Balık bitinceye kadar aynı şekilde devam edilir.

En son kalan limon suyunun hepsi kaba boşaltılır. Öyle ki, balık hava ile doğrudan temas etmesin. Kap, kapağı kapatılarak dolaba konur. 24 saat sonra böylece limon suyunda pişerek bembeyaz olmuş balıklardan istediğiniz kadar çıkartılır. Limon suyunun peçete ile alıp, istiyorsanız biraz tuz serpeleyip yiyebilirsiniz

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025