Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yaşar kaptan
Aaah aahh..o eski ustalarımızın yaptıgı lakerdaların tadını unutmak mümkün degil tabi.O ustalardan çok ders aldım çok dinledim seyrettim ama nedense onlarca defa yapmama ragmen o lezzeti bir türlü yakalayamam.Artık balıkların o eski lezzetimi kalmadı yoksa eski ustaların o el lezzetimi bizde yok bilemiyorum. ama yinede karganın yavrusu kendine güzel gelirmiş misali benim yaptıgımda o eski ustaların tadında olmasada bana güzel gelir.Busene güzel torikler denk gelirse yapmayı düşünüyorum.Sizede birkaç takoz gönderirim,tadına bakınca nasılbir ögrenci oldugumu söylersiniz
|
Çok teşekkür ederim ama ben yapılışını da öğrenmek istiyorum.
Bilir misiniz ben palamut, torik gibi siyah etli balıkları yiyemem, hemen zehirlenirim. Ne zaman yesem hemen hasta olurum. Hastanelik olmam da tuvaletten de çıkamam. Hem istifrağ ederim hem de bağırsaklarım bozulur. Bu kendimi bildim bileli böyle. Ama lakerda torikten yapıldığı halde nedense dokunmuyor, belki de tuzda piştiğinden.