agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Yer açelyası, Ankara Çiçeği (Godetia) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/7723.htm)

acemifüsun 27-11-2010 14:39

Sevgili Didem herhalde bugünlerde ekmek lazım, şaşırtmaya da pek gelmiyor yer açelyası, onun için kararsızım:)
Belediyenin diktiği fideler tek tük de olsa açmaya başladı, İzmir bu kış ve bahar yine renk renk yer açelyaları ile dolacak:)

Didem 01-12-2010 09:18

Teşekkürler sevgili Acemifüsun, hemen ekeyim, ama dediğiniz gibi yerlerine ekeyim ki şaşırtma yapmak zorunda kalmayayım. Hareket olursa da sizlere haber veririm.

Gerçekten de yine bir cümbüş olacak yol kenarları. Bakmaya doyamıyorum, birgün kaza yapacağım diye korkuyorum :)

limon 02-12-2010 12:26

Kışında mı çiçekleniyor? Şimdi tohum ekilip, bahara çiçeklenirler diye düşünmüştüm. Bir yapı markete gitsem, ilk işim tohumu alıp hemen ekmek olacak.

Meğer ne çok bitki tohumunun ekme zamanında yanlışlık yapıyormuşuz.

acemifüsun 02-12-2010 19:13

İzmirde yaklaşık bir ay önce dikilen fideler, şu an çiçek açmaya başladı.

limon 02-12-2010 19:22

Ne kadar şanslısınız. :)

selis 02-12-2010 20:09

Ben de kışın çiçeklenmesine şaşırdım ama yol kenarları ciddi anlamda renklenmeye başladı...Çiçekli kalma süreci çok uzun.. Bahar ve yaz ortalarına doğru uç alma mı yapıyorlar acaba diye düşünüyorum.. Çünkü geçen sene mayıs sonuna kadar çiçeklenme devam ediyordu..

acemifüsun 02-12-2010 20:56

Uç alma yaptıklarını zannetmiyorum sevgili selis.

nurguldk 13-01-2011 10:58

Ben hersene tohumlarını çiçekten alıp ekiyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.
Yalnız ben de bu mevsimde nasıl olacağını anlayamadım. Baharda ekiyorum çünkü her sene.

Bu arada tohumları direk bahçeye de ekebilirsiniz. Ancak bu durumda kayıplar olabiliyor. Ben bahar gelmeden içerde çimlendirip şaşırtmayı direk bahçe toprağına yapıyorum. Çok dayanıklı bir çiçek bu anlamda. Pek kayıp yaşatmadı bana.
Hem böylelikle bahar başından yaz bitene kadar açıyorlar...Kuruduktan sonra da tohumlarını topluyorum..

nurguldk 13-01-2011 10:59

Bu arada benim tohumlara bir balayım. Fazla varsa isteyenlere gönderebilirim.

Kiraz 13-01-2011 11:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 741305)
Ben hersene tohumlarını çiçekten alıp ekiyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.
Yalnız ben de bu mevsimde nasıl olacağını anlayamadım. Baharda ekiyorum çünkü her sene.

Bu arada tohumları direk bahçeye de ekebilirsiniz. Ancak bu durumda kayıplar olabiliyor. Ben bahar gelmeden içerde çimlendirip şaşırtmayı direk bahçe toprağına yapıyorum. Çok dayanıklı bir çiçek bu anlamda. Pek kayıp yaşatmadı bana.
Hem böylelikle bahar başından yaz bitene kadar açıyorlar...Kuruduktan sonra da tohumlarını topluyorum..

Ankara kışı sert olduğundan baharda ekmek daha uygun olabilir ama İstanbul'da kış çok sert geçmezse sonbaharda çimlenenler, ilkbaharda gayet sağlıklı oluyorlar.

Bu çiçekte şaşırttıklarım hiç gelişemedi, cılız kaldı ama direkt ektiklerim çok dallanıp budaklandı.

Bu sene çimlenenlerin hiç birini yaşatamadım, salyangoz mu/ yanındaki başka çiçek mi neden oldu anlayamadım ama bu sene yine deneyeceğim.

ilknurk 13-01-2011 13:25

sayın Nurguldk, eğer fazla olursa tohum ben de talipliler arasına katılmak isterim.. saygılarımla

acemifüsun 13-01-2011 18:53

Balkondaki epeyce büyük dikdörtgen saksıya 15 gün önce yer açelyası fideleri diktim. Satıcı güneş, gölge farketmez sadece soğuğu çok seviyor dedi. İzmirde belediyelerin bu çiçeği niçin kışın kullandığını daha iyi anlıyorum:)

Sevgi Durul 13-01-2011 20:25

Bunu duyduğum iyi oldu, Füsun hanım. Pazardan aldığım bir kök yer açelyasından, çok az tohum almıştım. Yarın hemen ekeyim. Bilgi için teşekkürler...

acemifüsun 13-01-2011 20:28

Bende de çok az tohum vardı, fidelerin yanına serpiştirdim, hemen çimlendiler sevgili SDurul:)

nurguldk 14-01-2011 11:04

Haftasonu geçen sene bahçedeki çiçeklerimden ayırdığım tohumlarıma bakacağım. Genelde toplayıp büyük kısmını site içinde dağıtıyorum :)) Bu sene için de çok yıllık çiçeklere dönmek istiyorum. Artık çok yoruldum çimlendirme aşamasından. Umarım onların hepsini vermemişimdir ve isteyenlere gönderebilirim. Sevgiler..

nurguldk 14-01-2011 11:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 741320)
Ankara kışı sert olduğundan baharda ekmek daha uygun olabilir ama İstanbul'da kış çok sert geçmezse sonbaharda çimlenenler, ilkbaharda gayet sağlıklı oluyorlar.

Bu çiçekte şaşırttıklarım hiç gelişemedi, cılız kaldı ama direkt ektiklerim çok dallanıp budaklandı.

Bu sene çimlenenlerin hiç birini yaşatamadım, salyangoz mu/ yanındaki başka çiçek mi neden oldu anlayamadım ama bu sene yine deneyeceğim.

Sevgili Kiraz,

Haklısınız Özellikle Ankara Gölbaşında yaz aylarında bile akşamları gayet soğuk oluyor. Sanırım serini daha çok seviyor.
Ben de belki bu yüzden bu çiçeği tüm yaz boyunca bahçede çiçekli görüyorum :))

k_donmez 14-01-2011 14:41

Geçen yıldan dökülen tohumlar çimlenip 10-15 cm civarında boylanmışlardı. Bugün baktım, soğuklar onları da etkilemiş. Ölmemişler ancak belleri bükülmüş. Kışı çıkaramayacak gibi duruyorlar.

nurguldk 15-01-2011 16:05

Sevgili İlknurk tohumları buldum :)) Adresinizi mesaj atarsanız Pazartesi göndereceğim. Beyaz ve koyu pembe karışık. Kargoyla gönderebilirmiyim?

Sevgiler..

acemifüsun 26-03-2011 21:09

3 Eklenti(ler)
Yer açelyalarım çoştular:)

CEBECİ 16-04-2011 21:31

bu çiçekle ilk defa bu forumda tanıştım çok güzeller ve anladığım kadarıyla soğuğa dayanıklı bir bitki, bugün Maşukiye'de seralara sordum hiç bilmiyorlar acaba fideleri nereden temin edilebilir Bahçemde yetiştirmek istiyorum.Evim Kocaeli'nin karadeniz kıyısında iklim biraz serin uygun olacağını düşündüm.

Hülya 18-04-2011 18:21

Sayın Cebeci.
Mevsimlik bir bitki godetyalar.Fideleri mart ayında dikilince ,bu zamanlarda açıyorlar. Bence gelecek yıl dikebilirsiniz.Aslanağzı bitkisi gibi , çok kolay yetiştirebilirsiniz.

k_donmez 06-05-2011 15:11

1 Eklenti(ler)
Tohumlarını doğrudan bahçeye ektiğim godetialar çimlendi. Geçen yılın bitkilerinden toplamıştım. Yine uzun bir alanı çok güzelleştirecekler.

MİRBE 29-05-2011 09:46

Saksıdaki yer açelyamın bir kökün çiçeklerinde yumuşama pörsüme oldu. Balkonum güneş alıyor kurudukça suluyourm acaba suyu çok mu seviyor sık mı sulamalıyım neden olabilir?

acemifüsun 29-05-2011 15:01

Suyu çok seviyor sevgili MİRBE, bol bol sulayın, ayrıca mümkünse biraz daha gölge bir yere alın:)

MİRBE 31-05-2011 07:38

Dün farkettim yeşil siyah yapışkan bitcikler belirmiş elimde temizleyebildiğim kadarıyla topladım pislikleri ilaçladım arka balkona karantinaya aldım.

İnşallah kurtulur çok severek beğenerek almıştım.

Sevgi Durul 10-06-2011 22:18

1 Eklenti(ler)
Benim yer açelyaları tohum yapıyor galiba. Yaprakları yağmurdan çamur olmuş, ama.

Eklenti 222739

acemifüsun 10-06-2011 22:26

Sevgili SDurul evet tohumlar oluşmuş:) Benimkileri de iyice kuruyunca topladım.

Sevgi Durul 10-06-2011 22:33

Sevgili Füsun Hanım, geçen seneki tohumları ekmekte geciktim. Çimlenmeye başladıklarında yabani ot sanarak çapaladım. Şimdi bunları toplamasam, aynı yerde hiç olmazsa erken çimlenirler ve açarlar diye düşünüyorum.

bmfidan 21-06-2011 19:18

Bu çiçek ne zaman tohumlanıyor? Tohumlar için özel bir zaman var mı?

acemifüsun 22-06-2011 00:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 820520)
Sevgili Füsun Hanım, geçen seneki tohumları ekmekte geciktim. Çimlenmeye başladıklarında yabani ot sanarak çapaladım. Şimdi bunları toplamasam, aynı yerde hiç olmazsa erken çimlenirler ve açarlar diye düşünüyorum.

Sevgili arkadaşım mesajınızı geç gördüm, evet bence de üzerinde bırakın, dökülen tohumlar çimlensin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025