agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Yer açelyası, Ankara Çiçeği (Godetia) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/7723.htm)

selis 01-06-2012 23:21

Tohum toplayacağım diye 2-3 günde bir bitkilere bakmaya gidiyordum.. Bu sabaha kadar rengarenk çiçekleriyle kaldırımı süslüyorlardı..Tohumlar daha kurumamıştı bile..
Görünce üzüldüm.. Çok erken oldu ama hepsini sökmüşler.. :(

mandalinci 02-06-2012 08:38

Sayın Selis,

Ben de çiçeklerin söküldüklerini görünce çok üzülmüştüm. galiba sıcağa dayanamıyorlar diye kaldırdılar.

Biraz geç de olsa, serada bulduğum yer açelyalarını, büyük kırmızı gül ağacımın, daima gölgede kalan altına diktim. Hala bir sürü açmamış tomurcuk var.

Acaba kendisi tohum döküp, aynı yerden çıkar mı?

Güler 02-06-2012 09:14

Döküldüğü yerden çıkmaları ya olmuyor ya da tek tük oluyor. En iyisi tohumları toplamak. 15 Marttan sonra da toprakta fideleme yoluna gitmek.

acemifüsun 02-06-2012 12:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 977705)
Tohum toplayacağım diye 2-3 günde bir bitkilere bakmaya gidiyordum.. Bu sabaha kadar rengarenk çiçekleriyle kaldırımı süslüyorlardı..Tohumlar daha kurumamıştı bile..
Görünce üzüldüm.. Çok erken oldu ama hepsini sökmüşler.. :(

Selis ben de kurusunlar diye bekliyordum maalesef kaçırdım, sökmüşler.

Güler 02-06-2012 13:13

Benimkiler halâ çiçek açmakta ve açacak daha bir sürü çiçek var. Sökmek için erken değil mi?
Ne zaman çiçekleri biter, tohum kapsülleri oluşur ve çiçek adeta bayılır gibi yayılır, ben o zaman söküyorum.

mandalinci 02-06-2012 17:57

Bazıları para kazanacak herhalde o yüzden sık sık sökülüyor çiçekler, diye düşünüyorum.

Cymbelina 02-06-2012 20:36

Bu, görüp de hayran kaldığım, imrenerek resimlerine baktığım çiçeklerden sadece biri. Allah ne kadar farklı çeşitlerde ne güzellikler veriyor bizlere. Biraz nazlı gibi gözüktü bana ama inşallah bir gün bu çiçekten bende de olur. Aslında inşallah buradaki türlerin hepsinden olur:) Ama bu açgözlülük değil, içim gidiyor hepsine.

mandalinci 08-06-2012 08:17

1 Eklenti(ler)
Çiçekler açmaya devam ediyor:)

dalya35 02-11-2012 11:22

Re: v

2 Eklenti(ler)
benim bahçemden...

s-bilge 20-11-2012 15:51

bunları hangi ayda ekmiştiniz acaba? ankarada tohumları şimdi sışarıya eksem baharda çıkar mı

selis 01-12-2012 12:22

Bu sabah gördüm..
Minik minik fideler dikmişler parklara..

Biz geç bile kaldık.. Elinde tohumu olanlar acele etsinler ;)

coskun8553 22-01-2013 14:09

İyi günler benim bir sorum olacaktı 2 gün önce diktiğim tohumlarım filizlendiler,yine kapalı yerde mi tutayım yoksa bırakayım güneşin tadını mı çıkarsınlar :p

Adalet Yağcı 22-01-2013 21:32

Don tehlikesi yoksa dışarıda bırakın derim, içeri alırsanız filizler boy atıp zayıflayacaklardır.
Bu şekilde şaşırtmanız da çok zor olur.

Revnak 07-02-2013 12:42

İzmir'de 15 gün 1 aya kadar yer gök godetya olacak yine..
Dikilen fideler büyüdüler yavaş yavaş goncalanmaya başladılar.. Hatta içlerinde bir kaç tanesi dayanamayıp açmaya bile başlamıştı dün gördüğüm kadarıyla=))

s-bilge 01-04-2013 10:55

http://www.agaclar.net/forum/attachm...81640993_n.jpg
en sağdaki öndekiler godetia. içerde biraz cılız geliştiler. pencere önüne ama güneşe aldım. yavaş yavaş dışarıya alıştırsam mı? anlkara için daha erken mi acaba?

Revnak 01-04-2013 11:22

Belediyenin diktiği godetyalar açmaya başladı, fırsat bulduğumda fotoğraflayacağım. Geçen sene saksıda çok cılız olmuşlardı ama bahçede güzel geliştiler. Geç dikildiği için daha yeni yeni tomurcuklanıyorlar benimkiler.

ümitsiz olmaz 08-05-2013 16:15

arkadaşlar anlamadığım birşey var. Benim açelyalarım artık yapraklarını döktü ve tohum oluşturdu. Yazdığınız mesajları okudum ve tarihlere özellikle baktım. (uzun zamandır kimse de yazmamış ama) bu sene tanıştığım ve çok sevdiğim çiçeklerin ekim zamanı ve mevsimi geçmedi mi? üstteki mesaja baktığım zaman tarihin mayıs olduğunu görüyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim.

ümitsiz olmaz 08-05-2013 16:18

çok özür dilerim, bilgisayarımın azizliğine uğradım. gördüğüm mesaj revnak'ın mesajı değildi. yine de bu güzel çiçeğin ekme zamanını tam olarak bilemedim doğrusu.

smily 28-01-2014 09:58

Godetyanın dikim zamanı ocak-şubat aylarıdır.

hira 28-01-2014 18:54

Bende diyorum ki; Geçen gün YeniGine abla neden tutturdu "hira, yer açelyası bulmamız lazım" diye :) gerçektende çok güzellermiş..

YeniGine 28-01-2014 23:23

:) Sevgili hira, ben de şimdi ana sayfada senin yorum yaptığını gördüm, dedim ki; 'Sevgili hira görmüş beğenmiş olacak ki bir yorumda bulunmuş, şimdi ben nasıl anlatacağım kendisine hira ben sana demiştim' diye...
Evet tanık olduğuna, hem fikir olduğumuza sevindim. Eminönü Çiçek Pazarı'nda var mıdır acaba? Edinmemiz gerek inşallah...

hira 28-01-2014 23:54

Kısmet olurda tekrar gidersek birgün, varmı yokmu bakarız ablacım:) biraz hüsnü yusuf'u andırıyor sanki? renkler mükemmel sahidende..

YeniGine 28-01-2014 23:58

İnşallah gideriz sevgili hira... Ben zaten hüsnüyusuf'u da çok severim ve kaç senedir bende de olsun isterim fakat ne hikmetse onu da başaramadım... :(

Güler 29-01-2014 09:08

Açıklı koyulu pembe ve beyaz çiçekleri yayılarak dökülmesi bahçelerde çok güzel bir görüntü sağlıyor. Çok dayanıklı bir çiçek türü değil ama görselliği çok güzel. Hele toplu ekimlerde daha da güzel görünüyor.
Çok da tohum verir ve kolay yetişir. Bahçemde tohumlar yere döküldüğünde yer yer çıktıklarına şahit oldum. Her sene tohumlarını toplardım. Bu sene ben de toplayamadım.
Sağ olsun arkadaşımız Kiraz bana göndermişti, yoksa ben de elimdeki tohumları kaybetmiştim ve arıyordum nereden bulurum diye.
Fide de bulabileceğimi düşünüyorum sevgili Yeni Gine, siz bana adresinizi özelime yazın, elimin altında olsun. Bulduğumda paylaşırız.

YeniGine 29-01-2014 23:25

Sevgili CAN Güler Hanım, çok teşekkür ediyorum, sağolun.
Tohumlarını toplamamış olsanız bile sanırım döküldükleri yerlerden tekrar çıkarlar inşallah Sevgili Güler Hanım. Sizde bu sene açacak olan hüsnüyusuf da var mı Güler Hanım? 4-5 senedir olsun istiyorum ne tohumdan başarabildim ne de sevgili mügem fide göndermişti onları başarabildim. :(

lenavita 01-02-2014 18:01

ferda hanım sizinkisi keten çiçegine benziyor tıpatıp keten tohumu olmasın bu

Benol Hazaroğlu 01-02-2014 18:13

Bu gün koçtaşta tohumları buldum. İlgilenenlere duyurulur.

mavisedir 11-02-2014 14:45

Yer açelyasına bayıldım :) Geçen yaz tövbe etmiştim tohumdan mevsimlik çiçeklerle uğraşmayacağım bir daha diye ama bu güzelliklere dayanamadım :)
Direk bahçeye ekip üzerini naylonla kapatsam olur mu? Havalar çok güzel şuan sapancada ama belli olmaz soğuyabilir.

mavisedir 16-02-2014 23:42

Bugün baumaxtan aldım tohum, başlıktaki tüm sayfaları okudum. Bahçeyi daha çok sevdiğini yer değiştirmekten hoşlanmadığını gözlemlemiş arkadaşlar. Benimde hoşuma gitti uğraşmam fidelemekle falan die amaa şimdi tohumu alınca kıyamadım bahçeye direk ekmeye :) ya başına bişe gelirse die.
Ne yapayım arkadaşlar bişe olmaz bahçeye serp gitsin tohumları mı diyosunuz:) Yoksa içerde çimlendireyim şaşırtmayı direk bahçeye mi yapayım?

Benol Hazaroğlu 22-02-2014 16:00

Ben kapaklı şeffaf kaplara diktim bu gün. İnşallah çimlenir.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025