agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Yer açelyası, Ankara Çiçeği (Godetia) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/7723.htm)

Kiraz 22-02-2014 20:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavisedir (Mesaj 1250136)
Bugün baumaxtan aldım tohum, başlıktaki tüm sayfaları okudum. Bahçeyi daha çok sevdiğini yer değiştirmekten hoşlanmadığını gözlemlemiş arkadaşlar. Benimde hoşuma gitti uğraşmam fidelemekle falan die amaa şimdi tohumu alınca kıyamadım bahçeye direk ekmeye :) ya başına bişe gelirse die.
Ne yapayım arkadaşlar bişe olmaz bahçeye serp gitsin tohumları mı diyosunuz:) Yoksa içerde çimlendireyim şaşırtmayı direk bahçeye mi yapayım?

Yeni çimleneceklere zarar verecek bir şey yoksa (bol miktarda salyangoz gibi) bahçeye doğrudan ekmenizi öneririm.

mavisedir 22-02-2014 22:57

Sayın Kiraz, bahçede salyongoz tek tük görürüm. Çok fazla yağmur yağdığında bir kaç tane duvar diplerinde görür, hemen atarım. Ben bahçeye ekeyim o zaman tohumları.

Kiraz 23-02-2014 13:35

Sn. Mavisedir, her ihtimale karşılık, ektiğiniz yere şekersiz kahve telvesi veya kahve serperseniz içiniz rahat uyursunuz.

Kaplara ekim yapmak zorunda kalırsanız, toprağı dağıtmadan dikmek gerekir ama bahçede gelişim daha iyi oluyor.

egebora 24-03-2014 12:16

Merhaba arkadaşlar bu sene ilk defa godetia yetiştirmeyi düşünüyorum sayenizde epey bilgi sahibi de oldum.. benim merak ettiğim elimdeki iki paket Tohumdan biri geleneksel yalinkat diğeri katmerli bodur hibrid imiş. Hibrit olanların tohumlarindan dokulenler seneye hiç mi çiçek acmaz yoksa ayni kalitede ve katmerli mi açmaz ya da aynen ilk seneki gibi devam eder mi?(mantiken etmemeli ama bilemedim)

mavisedir 12-04-2014 09:03

Bahçeye ektiğim yer açelyalarının hepsi çimlendi. Çok sağlıklı görünüyorlar, iyiki içeriye ekmemişim. Bu kadar kolay çimlenip kendi kendine büyümesinden çok hoşlandım :)
Dertsiz bir çiçekmiş tam bana göre :)

mavisedir 18-06-2014 15:02

Arkadaşlar kimse yer açelyası ekmedi mi? Kimseden ses cıkmamış.
Benimkilerin hepsi tomurcukta fakat bir hastalık oldu dalları kuruyo teker teker :(
İnşaallah görebilirim çiçeklerini.

egebora 19-06-2014 10:19

aynen mavisedir benimkiler de öyle .. her gün bi kaç kök kuruyup gidiyo.. allahtan çok çimlenmişlerdi illaki çiçeğini görürüm ama ona ayırdığım yeri dolduramıyacakları kesin:( ekmede geç kaldık sanırım.. tomurcuklar da ne yavaş gelişiyo mübarek:)

mavisedir 27-06-2014 23:39

Bir kökün çiçeğini gördüm ama çoğunu söktüm, boşalan yerlere çiçek takviyesi yapacağım artık ne yapayım. Şuan tomurcukta olanlar var ama açamadılar ya bir türlü, çok uzun sürüyor tomurcuk dönemi.

YeniGine 22-04-2015 23:46

1 Eklenti(ler)
Sevgili akçabardak, yer açelyası; çimlenenlerin son durumu...

Eklenti 548367

akçabardak 23-04-2015 09:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1372946)

Eklenti 548367

Sevgili YeniGinem yer açelyalarının sık olmasına rağmen şu an gayet iyi durumdalar, yalnız birazcık daha büyümelerine ihtiyaç var.

Sen onları bahçeye mi dikeceksin, saksıyamı? saksıya dikeceksen kenarlarda tek tük olanları ben olsam bir kaşık yardımıyla kökünü oynatmadan toprağı ile kalıcı saksısına bir çukur açar o çukurun içine toprağı ile nazikçe oturtup fidenin ilk yapraklarına yakın gömerdim.

Eğer ki bahçeye dikeceksen bir hafta daha beklemeliyiz, biraz daha kuvvetlensinler diye, kolay gelsin.

YeniGine 23-04-2015 16:34

Nasipse saksıya dikmeyi düşünüyorum sevgili akçabardak. O halde 5-6 tanesini dediğin gibi alıp bir saksıya dikeyim inşallah. Öbek halinde dikilirse daha güzel oluyorlarmış.
Teşekkür ediyorum, sağolasın...

B e t ü l 24-04-2015 13:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1372946)

Eklenti 548367

Aman nazar değmesin. Bana da zengardenden hediye gelmişti. Çimlendi ama büyümediler. Sizinkilerle göz banyosu yaparız artık.
Sevgiler:rolleyes:

YeniGine 24-04-2015 22:57

İnşallah sevgili Betül, benimkiler de çimlendiler fakat pek büyüdükleri söylenemez, ne zamandır aynı boyda duruyorlar; bakalım havalar ısınınca belki gelişim gösterirler.

hakki_caliskan 14-06-2016 10:02

1 Eklenti(ler)
tam emin olmayarak ektiğim tohumlar yer açelyasıymış meğer :)

sırık gibi uzuyorlar sürekli, biraz da solma var bazılarında. bunlara napmam lazım?

Dumlupınar 09-04-2018 18:17

4 Eklenti(ler)
Güzel İzmir'de yer açelyaları zamanı başladı.

Dumlupınar 09-04-2018 18:19

3 Eklenti(ler)
Fotoğraflar harika manzarayı tam yansıtmıyor.

Bu arada yer açelyaları (godetia) Karşıyaka,Bornova,Bayraklı ilçelerinde çevreye muhteşem güzellik katıyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025