![]() |
|
![]() |
#1771 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Hocam gitmeyin ama bu soruların cevaplarını bekleyen bizleri üzmeyin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-11-2011
|
Sayın Ayhat Bitkinizin boyu kalınlığına göre çok fazla, muhtemelen ışık yetersiz, bitki ışığı bulabilmek için uzuyor, enerjisini de bu yönde harcıyor, çiçek açacak rahata kavuşamıyor. Ayrıca ilkbahardan itibaren çiçeklenme için fosfor yönünden kuvvetli sıvı gübre ile beslenmeli. Türkiye'de benim bulabildiğim en yüksek fosfor oranı 12, oysa 10-40-10 gibi bir gübre bulabilirseniz işinize çok yarar. Sevgiler Z.İ. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Yeni Üye
|
Bir de şunu ekleyeyim: Tohumdan yetiştirilen plumerialar için çiçek verme yaşı literatürde 3-12 yıl arası (hatta daha geç verenler bile varmış?) veriliyor, yani umutsuzluğa kapılmak için henüz erken. Sabıra devam. Z.İ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Size çok teşekkür ederim, umarım ona uygun ışıklı ortamı sağlayabilirim, çiçeklerini beraber görürüz, lütfen bizleri bilgilerinizden mahrum bırakmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2011
|
benim plumeria'm ın ucunda minicik bir yeşillik var sanki ![]() Sn.drhegeli sizden aldığım çeliğin yanındaki tohumları ekecektim ama yazışmalar içinde bir yerde, "şubat ayını beklemek gerektiğini" okuyup sabretmeye karar verdim. Kaloriferin üzerinde problem olmazsa şimdiden tohumları ekebilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Çimlendirmek zor olmuyor, ama sonrası... Bitkinin ışık ihtiyacını unutmayın... Günlerin uzadığı, ışık yoğunluğunun arttığı ayları beklemek kayıpları azaltır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Yeni Üye
|
Değerli Plumeria dostları, Bitkilerimiz (bulunduğumuz bölgeye bağlı olarak) yapraklarını dökmeye başladı. Tavsiyem yaprağını tamamen döken veya dökmek üzere olan bitkilere su vermeyi kesmenizdir (eğer dışarıda iseler yağmur almayacak şekilde konumlandırın-sıcaklık mümkünse 5 derecenin altına inmesin). Yapraklarını henüz dökmeye başlamayanlara ise haftada veya on günde bir su verebilirsiniz. Bir gözlemimi de aktarmak istiyorum : Doğada var olan orijinal plumerialar veya onlardan üretimler (renkleri sarı, beyaz, sarı-beyaz, açık pembe) yapraklarını daha geç döküyorlar ve daha dayanıklılar (tabii bulundukları anavatanlarında hiç dökmüyorlar), diğer melezler (koyu renkliler, alacalılar,vs) daha narinler ve daha çabuk yapraklarını döküyorlar. Sevgiyle Prof.Dr. Zafer İLKEN |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-10-2011
|
bu türün çiçeğinin resimlerini duvar resmi olarak kullanıyordum hep ismini merak etmemiştim türkiyede bu tür yoktur trapik bir türdür diye ama burayı okkuyunca hem türü tanıdım hemde cok beğendim öiöeklerinin kokulu olması cok iyi yasemin kokusundan sonra bunun konusunu merak edıyurum acaba nasıldır dıye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Benim pulumeriada yaprak cıkarıyor sanırım bu normalmi ![]() Deneme amaclı ektigim 2 tohum hala tık yok cürümedide beklemedeyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
Anamurda, evimizin bahçesindeki Plumeria'nın fotoğrafı tahminen 15 yıl kadar önce 2 karış boyuyla getirilip dikildi şimdi kocaman ve bir hayli de çiçekleniyor. İşin ilginci ben Kırşehirden kış havasında geldim Anamurda hala bahar var bütün ağaçlar canlı capcanlı çiçekler açıyor v.s. Plumerianın da yaprakları üstündeydi fotoğraftaki oluşum çiçek sapı mı emin olamadım. Bu arada ben kendi evimde Sn. drhegeli sayesinde aldığımız tohumları ektim ısıtmalı bir ortamda umarım çimlenir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Ağaç Dostu
|
Sn iris41, plumeriaların dinlenme döneminde olmamıza rağmen, geç dikilen çeliklerin uygun ortamda köklenip gelişmeleri mümkün olabiliyor. Aşağıdaki fotoğrafta, 1747 numaralı mesajdaki 'Violet 11''in son durumu görülüyor. ![]() Plumeria tohumları, 1 hafta-10 günde çimleniyor. Üç günde çimleneni gördüm. Tembel tohumlar için de bir 5-10 gün verseniz, en fazla 3 bilemedin 4 hafta içinden çimlenme beklenir. Sn alperfect, fotoğrafınızdaki çiçek sapının açmış halini de görüntülersiniz umarım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Ağaç Dostu
|
Sn. drhegeli çiçek sapı olmasına sevindim ama ben artık Kırşehirdeolduğum için göremeyeceğim ne yazık ki inşallah yaza |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Plumeria obtusa nereden bulabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Ağaç Dostu
|
Obtusa tohumu işinizi görürse birkaç gün içinde paylaşıma açacağım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1790 |
Ağaç Dostu
|
24 Aralıkta ektiğim tohumlarda hala hareket yok brn yine de bekliyorum umutla ve her gün fısfıslıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2011
|
Sn drhegeli'nin gönderdiği çelik sıcacık bir odada kaloriferin üzerinde duruyor acaba gelişimi yavaş mı? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Ağaç Dostu
|
Üzülmeyin... Köklenmiş, yapraklanmış... Bu mevsimde bu kadar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-01-2012
|
Merhabalar, Bende bu bitkiye bayılıyorum, özellikle resimleri gördükçe daha bir içim gidiyor. Bulabilirsem bir tane edinmek istiyorum fakat bakamam diye çok korkuyorum çünkü hem bitki bakma konusunda acemiyim, hem de sabırsızım. Hemen çiçeklensin isterim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Ağaç Dostu
|
Saksıda plumeria sattığını bildiğim iki yer var. www.tropiksera.com/Anasayfa http://www.palmiyemerkezi.com/anasayfa.htm Palmiye Merkezi'nde yak 2 metrelik, saksıda plumeria gördüm. Yalnız mevsim itibarı ile şu satışları olmayabilir. Not : Mutlu Bey'in (Tropiksera) sitemizde de satış bölümü var sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
10 adet tohum aldım. ve bunları hindistan cevizi torfuna ektim. Şu anda fısfıslıyorum. Üzerlerini streç film ile kapattım. Kalorifer peteğinin üstünde bulunan cam kenarına yerleştirdim. Bolca gün ışığı görüyor. İnşallah çimlenirler.Fotolarını da ekleyecem yakında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2011
|
arkadaşlar tohum varsa ben de isterim mümkünse. Bu çiçeği uzun zamandır istiyorum ama ankara da satış yeri bulamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Ağaç Dostu
|
Plumeria ve adenium tohumu paylaşımı aşağıdaki başlıkta devam ediyor. http://www.agaclar.net/forum/ortak-siparisler/26136.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1798 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Celigimin tepe kısmı yeşil buda bana umud veriyor 15 günde azıcık suyla ödüllendiriyorum . Baharı bekleyen kumrulara döndük ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Yardım lütfen.
Plumeriam bahçede dikili. Henüz çiçeğini göremedim. Tabii soğuklarda sardığım halde vaziyet böyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Üst kısmı 1 cmlik yeri yumuşamıştı kopardım.
Yine üstten 4 cmlik bir yerde renk değişimi var. Ne yapabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|