![]() |
|
![]() |
#272 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2007
|
Tohumdan yetistirmenin zevkine katiliyorum. Ancak bende o kadar sabir yok maalesef. Gerci insan cicekleri hobi edinince sabirli olmayi ogreniyor sanirim. Umarim cimlendiren arkadaslar biz safha safha resimli bir ansiklopedi hazirlarlar da boylece dilimizde eksik olan kutuphane yavas yavas tamamlanir. Bol sanslar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Pawney elimizden geldiğince fotoğraf eklemeye çalışıyoruz. Ancak tabi (kendim için konuşuyorum) bunlar öyle ansiklopedilerde bulunan kalitede pozlar olmuyor. Yine de kullanıcılar ve çimlendirmek isteyenler için yol gösterici oluyor. (sanırım) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaç Dostu
|
Sn. emre albayrak, Plumeria çiçeğini ben bu forumda gördüm ve aklım başımdan gitti.Buforuma girdim ufkum genişledi. Meğer benim de bilmediğim ne kadar çok çiçek varmış.Gel gelelim gördüklerimden ben de istiyorum,hepsine ulaşmak zor olduğu için uykularım bile kaçıyor. Şimdi ne demek istediğimi anlamışsınızdır değil mi? ![]() Eğer elinizde kaldı ise veya tekrar sipariş verecekseniz bana da plumeria tohumu gönderebilir misiniz? Ücretini ödemek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İklimsiz çok çabuk cevap vermişsiniz çok teşekkür ederim .Benimkiler rubra cinsi sanki biraz zor çimlendiler gibi geldi bana , ancak 100 watt ' lık ampulun 10 cm üstüne koyunca hareketlendiler . Ölçmedim ama en az 40 dereceye çıkıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
|
Rica ederim efendim ne demek ![]() Diğer dördü çürüdü ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
|
Plumeriaalba ve plumeriarubra ' nın ilk çıkan yaprak yapısında ( şekil olarak ) fark var mı ? Komşuma tohum vermiştim , benden 15 gün sonra ekti .Ekim şekli toprak ve torf karışımı . Bahçedeki duvara dayalı , tam izolasyonu olmayan gelişigüzel bir şekilde naylon örttüğü yere tohum ektiği saksıyı koymuş ve bir sefer sulama yapmış , bir ay sonra sulamak için açtığında çimlendiğini görmüş . Çıkan yapraklar kelebeği andırıyor .Bendeki tohumlar plumeriarubra 'ya aittir. Yarın hem çimlendirdiği ortamın hemde bitkinin fotoğraflarını ekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Lidya
Giriş Tarihi: 23-01-2008
|
Ben de bahçemde Plumeria istiyorum. Ama sanırım Plumeria'yı tohumdan yetiştirmem imkansız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaç Dostu
|
Böyle bir kanıya nereden vardınız? Plumeria tohumlarını çimlendirmek çok kolay. Hem bu başlık altında bir sürü arkadaşımız çimlenme engelini nasıl aştıklarını fotoğraflarla en ince detayına kadar anlattılar. Bence biraz kendinize güvenmeli ve denemelisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Lidya
|
Sevgili Emre Albayrak her türlü tohum girişimimin (roka, maydonoz bile dahil) facia ile sonuçlandığını ve bunun değişmeyeceğini biliyorum. Bu yüzden bahçem için hep fide alırım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu.
|
imperfect, plumerialar hava sıcaklığı 4 derecenin altına düşünce zarar görüyorlar hatta ölüyorlar, Hatay'da bahçenizde plumeria yetiştirmeniz çok zor.Bunun yerine saksıda yetiştirebilirsiniz, kış döneminde bitkinizi iç mekana alırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Lidya
|
Teşekkür ederim MSaygın. Sanırım bugün Plumeria fidesi almaya gideceğim (bulabilirsem) ama hava biraz düzelirse tabi. Aslında Hatay'da yetiştirmek pek de zor değil. Burada (özellikle İskenderun'da) bir çok evin bahçesinde kocaman kocaman Plumeria Ağaçlarını görseniz eminim çok şaşırırdınız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu.
|
Daha önce Kıbrıs'ta da olduğu yazılmıştı, siz de İskenderun'da var diyorsunuz. Bitki buralarda çok bilinen bir bitki olmadığı için, hep yabancı kaynaklara bakıyoruz tabi ![]() Adana'da 2-3 hafta önce bir deneme yaptık, küçük bir tünel sera yaptık, onun içine bir sera daha yapıp termometre yerleştirdik.İç içe 2 serada bile -1'e kadar düşmüştü sıcaklık. Bu senenin soğuklarında İskenderun da Adana'dan çok daha farklı değildir sanırım, dayanmaları zor. Bahsettiğiniz ağaçları fotoğraflama şansınız olur mu acaba, bu bizim için oldukça cesaretlendirici olacaktır. Selamlar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Lidya
|
Ağaçları fotoğraflamam için hafta sonunu beklemeliyiz. Artık İskenderun'da yaşamıyorum sadece hafta sonları gidiyorum. Ama gider gitmez biraz fotoğraf çekip sizleri sevindiririm. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
|
Sinan Bey, resim için teşekkürler. Böyle komik görünen dallardan muhteşem çiçekler çıkacağına kim inanabilir ama gerçek bu işte ![]() Benim minik plumeriam büyümeye devam ediyor, artık yeni yapraklarını büyütmeye başladı evin içinde. Yarın gösteceğim sizlere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2008
|
plumeria
Herkese merhaba, Yaklaşık 1 yıldır Sydney'de bulunuyorum. Plumeria'ları ilk defa bu ülkede gördüm, çiçeklerinin güzelliği ve kokusuna hayran kaldım. Hatta Avusturalya'da plumeria çiçeğinden yapılan parfüm bile var ve oldukça popüler. Bu bitkiyi Türkiyeye döndüğümde İstanbul'da yetiştirebilir miyim diye internette araştırma yaparken bu siteye rastladım. Türkiyeye bu yaz dönmeyi planlyorum ve gelirkende birkaç fide getirip deniyeceğim. Sydney'de evimin bahçesinde bulunan ağacın resmini sizinle paylaşıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Lidya
|
Sevgili MSaygın, Plumeria'ya İskenderun'da da Fitne diyoruz. Ama bence Plumeria daha güzel bir isim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Lidya
|
İşte bahsettiğim Plumeria Ağaçlar'ı. Şu an yapraklarını dökmüş. Çiçek açtıklarında insanı bambaşka alemlere götürüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|