![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
işe yarıyor."Çiçek açmazsan seni keserim, söker atarım, boyundan posundandamı utanmıyorsun" gibi. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de bu gün yarın tohumdan yetiştirdiğim pulmerialarımı küçük saksılarına ayıracağım artık. Bu gün tohumu ekeli 32 gün oldu, tam 11 tane, hepsi de çok sağlıklı görünüyorlar, her gün onları dışarı çıkartıyorum, akşama kadar bırakıyorum açık havada. 4-5 günde bir de yapraklarına seyreltilmiş NPK püskürtüyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir iki güne kadar size Merhaba diyeceklerdir, meraklanmayın. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dediğiniz gibi tohumlardan biri kalorifer üzerinde çimlendi şu an 2-3 cm boya erişti. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok da dikkat etmiştim, şimdilik bir kayıp var dilerim arkası gelmez. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Adalet hanım çok şekersiniz ;; ) bende hemen şaşırtma gibi bişey söylüyorsunuz sandım oh derken anladım tamam sabah ilk işim pulmeria ma kızmak olacak hatta bunu size ithafen yapacağım ' adalet teyzen gelip yapraklarını yolmadan .........çiçek açacaksan aç ' Bi de açıyormu? korkarım valla , sevgiyle olun , teşekkürler |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Şaziment, eskiler hep böyle yaparlarmış, hatta başka bir hikaye anlatırlar, Ceviz vermeyen ağaçları hamile bir bayana taşlatırlarmış. Ben bu sefer Orkidelerim için tam tersi bir şey yaptım, bir tane çiçek dalı vermişti, yalvarıp yakarıp rica ettim, şimdi bir çiçek dalı daha verdi ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Plumerialarım ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili adalet hanım benimde şikayetçi olduğum bir orkidem var iki yıldır açmıyor yarından tezi yok sizin yönteminizi deniyeceğim![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili adalet hanımcığım birkaç gün arayla olsa gerek ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Turco, siz de benim gibi sabırsızlandınız değilmi, bebek gibi bakım istiyorlar, güneşli günlerde dışarı çıkartın, yavaş yavaş alışsınlar. Ben bir fidemi kaybettim, diğerleri çok iyi durumdalar. Işık ve ısıya dikkat ederseniz mutlaka yüzünüzü güldürecektir. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Tavsiyelerinize çok teşekkürler Adalet hanım, sizin de dediğiniz gibi bende çok sabırsızım çok acele ediyorum ama ne yaparsınız biran evvel fideleri görmek istiyorum. Sizin tecrübeleriniz ışığında devam ediyoruz. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Turco, bu mevsimde zor olanı başardınız, sulamaya dikkat edin, ben halâ fısfısla nemlendirme yapıyorum, bitkinizin gündüzleri bol ışık almasını sağlayın. Dört gerçek yaprak olduktan sonra seyreltilmiş orkide gübresi vermeye başladım onbeş günde bir, sanırım sevdiler, keyifleri pek iyi. Daha öncede yazmıştım, ayırmak için bir ay daha bekleseniz iyi olur, ben bir bitkimi kaybettim ama diğerleri çok sağlıklı şükürler olsun. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Turco, bence acele etmeyin, havaların biraz ısınmasını bekleyin derim. Kök oluşumu nazik gibi görünüyor, kazık kök gibi tek bir kök. Ben iki tanesini kaybettim, beş santim civarında oluncaya kadar bekleseniz iyi olur. Ayrıca şaşırtmadan sonra yine içerde bırakın, nemli kalmasını sağlayın, dış ortama yavaş yavaş alıştırın. |
|
|
|
![]() |
|
|