agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bahçe Süs Bitkileri
(https)

Beğeni Düzeni1414Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-10-2008, 22:05   #541
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Giriş Tarihi: 07-08-2006
Poşet iyi bir fikir mi? Hepten fenalaşmasın havasız kalınca. İlacın yapışması için ben 1 kaşık kanola yağı koyuyorum. Ama hiçbir zaman poşet geçirmedim ilaçladığım bir çiçeğe. İlaçlama serin havada yapılır deniyor. Sıcak ortam yakıyor yeni ilaçlanan çiçeği. Elbette bu benim amatör bilgim.

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2008, 07:54   #542
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
İlaç kutularının üzerinde veya içindeki prospektüste yazar zaten tüm bu detaylar. Hangi ısı aralığında uygulanması gerektiği, dozu, vb.

Ayrıca ben de bugüne kadar amatörce bitki bakımı ile uğraşıyorum; kimyasal ilaç uygularken hiç yağ vb ile karıştırmamıştım; kutudaki oranda dozlar, talimatlara uygun uygulardım. Bir sorunla da karşılaşmamıştım hiç.

Bir de, ilaçlandıktan sonra bitki ıslakken poşete almak mantari oluşumlara yol açabilir diye düşünüyorum...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2008, 12:06   #543
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
Hava almayacak kadar sıkı kapatmadım aslında sabah da çıkardım poşeti, güneş açmıştı çünkü. Dün gece dışarısı çok soğuktu o yüzden rüzgardan soğuktan kötü olur diye düşündüm. İlaçlı ilaçlı içerde de durmasını istemedim. İlacı aldığım kişi yağmur yağarsa ilacın etkisi azalır dedi. Yağmurdan da korunması için poşet geçirmek geldi aklıma.

Bir de ilk defa çiçek ilaçlıyorum. Evde yalnız olduğum için zehirlenirim diye çok korktum

Düzenleyen verdoque : 17-10-2008 saat 12:55
verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2008, 13:23   #544
Ağaç Dostu

Doğrudur, kimyasal ilaçların kapalı alanda yapılmaması, solunmaması gerektiği yazar kutuların üzerinde. Ben de ilaçladığım bitkiyi, 1 hafta kadar süre ile evin içine almıyorum.

Siz de iyi yapmışsınız bence. Poşetin ağzını da tam kapatmamak iyi olmuş.

İyi günler dileklerimle...

Eski 20-10-2008, 20:14   #545
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
Plumerialarınız ne durumda? Benimki birkaç yaprak daha sararttı. Yeni çıkan bir yaprağı vardı o da büyümüyor. Gelişimi durdu gibi. İlaçladığımdan beri balkonda tutuyorum. Allah'tan havalar iyi gidiyor...

4 gün oldu, içeri almadan bir kez daha ilaçlasam mı diye düşünüyorum. Ne dersiniz? Tek doz yeterli olur mu?

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 23:25   #546
Ağaç Dostu

Arjin's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2008
Ben arkadaslarin onerdigi ilaci burda bulunan tek ziraii dukkana sordum yok dedi, siparis verdik artik.Bekleyinceye kadarda onerilen evde hazirlanan ilaclardan kirmizi biberli olani denedim.Ilac iyi geldi, uzerinde herhangi bir beyazlik yok artik, hastalik toprakta olabilir diye topraginida degistirdim.Yapraklar tam yesil degil, hala sararma var ama dokulende olmadi.Saniyorum hastalik durdu diyebilirim

Arjin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2008, 08:42   #547
Ağaç Dostu

papatyam's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2006
Plumeria şimdilik iyi tepesinde tek yaprak ile duruyor gövde de sulanma yumuşama yok.

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2008, 12:00   #548
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
merhaba,

Plumeria çiçeklerinin hepsini birden açmıyor, sırayla açıp döküyor, hepsini birden fotoğraflama şansım olmayacak gibi, o yüzden şimdi yükleyebilirim adım adım çiçeklenme fotoğrafını;

Name:  plumeria5.jpg
Views: 1581
Size:  62.4 KB

Bu çiçeklenen plumeria tohumdan çıkanlardan mı diye soran üyelerimiz için tohumdan çıkanlardan en çok büyüyenin fotoğrafını da çektim.Onun da çiçeklenmesi belki seneye olur, kim bilir.

Name:  plumeria6.jpg
Views: 1096
Size:  67.7 KB

Cep telefonunu referans olarak koymayı Selahattin Bey'in bir fotoğrafından öğrendim, iyi fikir

Bu plumeriayı toprağa almıştım 3-4 aylıkken, toprakta diğerlerine göre çok hızlı büyüdü tabi.Bu kışı dışarıda, yerde geçirip geçiremeyeceğini göreceğiz, test bitkisi bu.Etrafına 4 direk dikip sera naylonu ile saracağım çevresini.

Selamlar,

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2008, 12:08   #549
Ağaç Dostu

papatyam's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2006
Sn.Msaygin, maşallah ne şanslısınız çiçeğini gördünüz kokulumu, keşke çiçeklerin hepsi birden açsa.

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2008, 13:01   #550
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Sayın MSaygın resimler harika gerçekten de, hazır ben de Adana'da yaşıyorken bir gece dadanıvereyim sizin şu bahçeye diyorum Şaka bir yana maşallah, toprak da olan de çok güzel gelişmiş. Keşke çiçeklerin kokularını da duyabilsek resimlere bakarken...

Düzenleyen İlkin : 21-10-2008 saat 17:12
İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2008, 13:44   #551
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Sevgili M.Saygın,
Maşallah.Valla kıskandım şimdi o boyda mı açtı.?Koku manyağı olarak tarif alsak.Nasıl bir koku .Nasıl olcaksa tarif.

Gardenya gibi,
Portakal çiçeği gibi,
Limon çiçeği gibi ,
Yasemin çiçeği gibi,
Ful gibi mi kokuyor ?
Yoksa bunların karışımı mı?
Etrafında hissediliyor mu?
Çiçeği uzun kalıyor mu?
Çiçeği açtırmak için nasıl bir işlem ya da özel bir işlem uyguladız mı?
Bize tiyo verseniz ...

Ne çok soru sordum.Kedimi sınav yapan öğretmen gibi hissettim.
Yalnız kolay sorular ama ....

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2008, 13:56   #552
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Giriş Tarihi: 07-08-2006
Sevgili Oğuzhan. Sana bir plumeria şart olmuş.
(Parfümünü anlata anlata bitiremiyorlar.)

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2008, 15:10   #553
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

bir türlü anlaşamadık.

Şimdi, bir benim bu sene tohumdan ektiğim plumerialar var, onlardan açan yok ama onların en büyüğü bu kadar oldu diye göstermek için bu cep telefonlu fotoğrafı yükledim.O 8 aylık, bu sene o tohum fırtınası yaşadığımız zaman ektim.

Bir de benim Palmiye Merkezi'nden aldığım çelikten üretilmiş tek plumeria var, çiçek açan o

Kokusuna gelince, düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum, kaç gündür aklımda.Bana sorarsanız gardenyanın daha biraz keskini ve hafif ekşisi bir koku
Çok güzel bir koku ama hemen yanında greyfurt ağacım var, o da çiçekli şu an, bir de onu kokluyorum.Sanki greyfurt çiçekleri daha bir asil kokuyor gibi geliyor bana, daha kişilikli bir koku.
Zamanında tatilde çok büyük bir plumeria ağacının çiçeklerini koklamıştım, o çiçekler karamel kokuyordu, bu bendeki çiçeklerin kokusuna hiç benzemiyordu.

Plumeria çiçeğinin kokusu yanından geçerken hissedilmiyor, iyice yaklaşıp koklamak lazım ama açtığı gün uzun süredir balkonda görmediğim arıları üzerinde gördüm, heen gelmişlerdi.

Çiçekler bir gün kadar kalıyor ama ağacın da tadı yok, kırmızı örümcek saldırısına uğradı belki ondan da döküyor olabilir, bilemiyorum.

Kolaymış sorular

Eski 21-10-2008, 17:04   #554
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Bu kırmızı örümceklerden nasıl kurtulacaz.Bir ben dertli değilmişim.Ne yapsın plumeria örümcek istilasından rahatsız olup fazla koku yapamamış olabilir.Greyfurt dediniz aklım karıştı.Mesaj alınmıştır.
- Bu plumerialar farklı kokulara sahip.

Eski 22-10-2008, 08:53   #555
Ağaç Dostu

Greyfurt da diğer tüm turunçgiller gibi mi kokmakta Msaygin?

Ben portakal çiçeği ve limon çiçeği biliyorum, ama aynı anda test edemediğimden -varsa- aralarında bir fark algılamadım.

Eski 22-10-2008, 12:00   #556
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Evet greyfurt da diğer turunçgillere benzer koku olarak.Tam plumerianın yanında olunca, şu anda da çiçekli olunca onu örnek gösterdim.

Eski 23-10-2008, 09:54   #557
Ağaç Dostu

Şu an, "rakı şişesinde balık" değil, "sizin bahçede arı" olmak varmış...

Bir yanda plumeria, öte yanda turunçgil çiçekleri...

Hele bir de yakınlarda bir yerde bir "gardenya" da oldu mu, tamamdır...

Mmmmmmmmmmmm....

Eski 23-10-2008, 13:30   #558
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

O bahçeyi bir ziyaret etmek lazım.Valla maşallahı var. Yok yok ...
Tam bizlik.

Eski 23-10-2008, 15:47   #559
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Ne zaman isterseniz kapımız açık, bekleriz

Çok güzel ifade etmişsiniz ama görseniz hayal kırıklığına uğrarsınız
Plumeria'ya ilk attığım kırmızı örümcek ilacı fayda etmedi, bu sabah bir daha ilaçladım.Asıl hedefi kırmızı örümcek olmayan ama ona da fayda eden kükürt esaslı bir ilaç atmıştım önce.Çiçekler de kararıp gidiyor şu an.Tadı tuzu kalmadı yani plumerianın.

Siz yine de gelin, Japon güllerinin keyifleri yerinde, onlara bakarız

Eski 24-10-2008, 02:13   #560
Ağaç Dostu

Sevtap's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2008
Galeri: 4
Ben bildiğiniz sineksavar ile( raid )ile hepsini temizledim tek sefer sıktım yapraklarını yıkadım ara ara su sıkıyorum geyet iyi durumdalar

Sevtap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2008, 10:55   #561
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster
... Çok güzel ifade etmişsiniz ama görseniz hayal kırıklığına uğrarsınız
"Görmeye" gelen kim?! Biz "koklayacağız!

Oğuzhan'la sizin bahçede gözlerimizi kapatıp, derin derin, uzun uzun nefeslerle koku şöleni yapacağız...

Eski 24-10-2008, 12:59   #562
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Merak ettiğim birşey var; bu sabah baktığım zaman plumeria'nın yapraklarında kabuklu böceklerden vardı, ilaçlama etkisi ile ölmüşler zannedersem. Bu tür ağaçlar daha çok mu böcek çekiyor anlamış değilim, adenium da öyle, 2 tane tohumdan büyüyen adenium'um var, ilaçlamadan önce her birisinde 1 tane unlu böcek vardı, başka hiçbir bitkimde olmazken neden bunlarda var acaba? Tatları mı güzel ki?!!

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2008, 14:24   #563
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 341
Bu da benim pulmeriam. Üç tohumdan sadece bunu çimlendirebildim. Sanırım yapraklarını dökecek.

Eklenen Resimler

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2008, 15:13   #564
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster
Bu da benim pulmeriam. Üç tohumdan sadece bunu çimlendirebildim. Sanırım yapraklarını dökecek.
Ne güzel, yapraklarını dökse bile bir süre sonra yeniden çıkacak, oysa benim bir pulmeria tohmum bile yok

Siteye üye olduğumda tohumlar çoktan istenilmiş, paylaşılmıştı.
Tekrar Pulmeria tohumu getirtme fikri varsa lütfen beni de hatırlayınız.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2008, 23:05   #565
Ağaç Dostu

Oyaman's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 12
3 ay evvel 2 paket Plumeria tohumu aldım , kaçırmayın .
Tohumların % 90 ' ı çimlendi . Tohumlar sağlam ve taze .İlgilenen arkadaşların bilgisine sunarım . Kargoyu hiç düşünmeyin , neden derseniz . Amerikadan gelen
20 adet tohumun bedeli 20 Ytl idi .

Oyaman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2008, 06:59   #566
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Bu arada bir not da yurtdışından gelen tohumlar hakkında yazayım.Ebay'de takip ediyorsanız, 100-500 gibi çok sayıda karışık tohum içeren paketler ve özel isimlendirilmiş türlerin 5-10 adet tohum içeren paketleri satılıyor.Aralarında tohum başına fiyatta çok büyük fiyat farkı var.5 adet satılanlar az bulunan, özel cinsler olarak tanıtılıyor ama Plumeria tohumu alındığı bitkinin aynı renk,cins çiçek açmıyor zaten.O resimdeki çiçeğin tohumu diye alsak da yavru çiçek bambaşka çıkabilir.
Ben her iki tür tohumdan da aldım, çiçeklerini görmediğim için bir şey diyemiyorum ama çimlenme oranı, bitki gelişimi, yaprak vs. olarak hiç fark yok.Pahalı tohumlara yönelmeye gerek yok diye düşünüyorum.

Geçen seneki tecrübemde fark ettiğim şu oldu, ilkbaharın sıcaklarını beklemeden Ocak ayında iç mekanda ektiğim tohumlar, daha sonra ektiklerime göre çok gelişme farkı gösterdi.1-2 ay kadar önce ekmek, gelişmelerini çok etkiledi.Tohum ekecekseniz, sıcak, ışıklı bir ortamınız da varsa erken davranabilirsiniz.

Eski 28-10-2008, 08:57   #567
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sayın MSaygin;
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler ederim, hemen linkteki siteye abone olup siparişlerimi verdim.
Bir paket, Pulmeria mix, bir pakette Adenium Pink rose aldım.
Sitede tohum ekimi için oldukça geniş bilgi verilmiş, ben tohumlarım gelir gelmez ekmeyi düşünüyorum, sanırım problem çıkmaz.
Saygılar.

Eski 28-10-2008, 09:57   #568
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Adalet Hanım, isterseniz şu Kasım-Aralık bir geçsin, bitkiler biraz yapraklanınca soğuk zamana denk gelmesin.Benim gördüğüm kadarıyla bizim buralar için Ocak ayı uygun ekim için.

Eski 28-10-2008, 10:12   #569
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Uzman sizsiniz Sayın MSaygın, tamam, Ocak ayına kadar sabrederim, biraz zor olacak ama Pulmerialarımın ziyan olmasını istemem.
Ocak ayından sonra evimin her tarafı tohum violleri ile dolacak, öyle çok tohum aldımki, nerelerde barındıracağım bilmem, balkonum güneye bakıyor, güneşli havalarda hep güneş içinde, balkonda kalsa viyoller bir zarar görürmü sizce?
Sevgiler.

Eski 28-10-2008, 12:03   #570
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Uzman olmaya kırk değil kırk bin fırın ekmek yemek lazım

Açık balkonsa mutlaka zarar görür.Benim viyollerim cehennem gibi bir güney cephesi penceresinde olmasına rağmen, akşamları perdeyi kapatmadığımdan plumerialar zarar görmüştü.Emre Bey'in ikazıyla perdeleri kapatmaya başlamıştım akşamları, viyolleri de cam önünden de çekiyordum her gece.
Ocak ayında gündüzleri de üstten lamba ile ısıttığımızı hatırlıyorum, ne kadar uğraşmışız

Ama kapalı balkonsa, alttan da bir ahşap ya da storofor gibi bir malzemeyle yerden soğuk almasını engellerseniz keiyfleri iyi olur sanırım.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025