![]() |
|
![]() |
#634 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Turco, siz de benim gibi sabırsızlandınız değilmi, bebek gibi bakım istiyorlar, güneşli günlerde dışarı çıkartın, yavaş yavaş alışsınlar. Ben bir fidemi kaybettim, diğerleri çok iyi durumdalar. Işık ve ısıya dikkat ederseniz mutlaka yüzünüzü güldürecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Ağaç Dostu
|
Tavsiyelerinize çok teşekkürler Adalet hanım, sizin de dediğiniz gibi bende çok sabırsızım çok acele ediyorum ama ne yaparsınız biran evvel fideleri görmek istiyorum. Sizin tecrübeleriniz ışığında devam ediyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Turco, bu mevsimde zor olanı başardınız, sulamaya dikkat edin, ben halâ fısfısla nemlendirme yapıyorum, bitkinizin gündüzleri bol ışık almasını sağlayın. Dört gerçek yaprak olduktan sonra seyreltilmiş orkide gübresi vermeye başladım onbeş günde bir, sanırım sevdiler, keyifleri pek iyi. Daha öncede yazmıştım, ayırmak için bir ay daha bekleseniz iyi olur, ben bir bitkimi kaybettim ama diğerleri çok sağlıklı şükürler olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Turco, bence acele etmeyin, havaların biraz ısınmasını bekleyin derim. Kök oluşumu nazik gibi görünüyor, kazık kök gibi tek bir kök. Ben iki tanesini kaybettim, beş santim civarında oluncaya kadar bekleseniz iyi olur. Ayrıca şaşırtmadan sonra yine içerde bırakın, nemli kalmasını sağlayın, dış ortama yavaş yavaş alıştırın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Sn. Nariçi, Plumeria yaprak döker, Yaprak döktüğünde kış uykusuna yatmış olur. Kış aylarında uyur ve bahar için güç toplar. Baharın ilk günlerinde diğer uyuyan bitkiler gibi uyanır yaprak vermeye başlar, 1-2 ay sonrada uygun büyüklükteyse çiçek topuzu çıkarır. Havalar iyice soğuyana kadar bu topuzun üzerinden sürekli çiçek açar. çiçeğini gören ve koklayanların %90 ı bu bitkiye aşık oluyor. Çiçek açabilecek büyüklük, baş parmağımız ve işaret parmağımızla yaptığımız yuvarlak kalınlığına yakınken çiçek açar. Parmak kalınlığındaki plumeriaların çiçek açması hayal olur. pPlumeria gövdeleri don olaylarına aşırı hassastır. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Aslında tam anlatmak istediğim gövde ve yapraklar belirli boyuta gelmeden açmaz, sn. İklimsizin resiminde görülen plumerianın açması için en az 2 yıla daha ihtiyacı var. Aşağıdaki linkte benim çatı seramda 5 yıldan beri açtırdığım plumerialarım var. İlk analarının tanesini 90 tl den almıştım 3 adet. http://site.mynet.com/egzotikvetropik.meyveler/pepino/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Turco, siz de benim ve hepimiz gibi sabırsızsınız ![]() Şaşırtmadan sonra fide kaybedebilirsiniz, neden kaynaklandığını anlayamadım ama ben üç sağlıklı fidemi şaşırtmadan sonra kaybettim, siz daha dikkatli olun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda benim plumerialarım, kırmızı örümcekler istila ettikten sonra ev yapımı ilaçlar uyguladım. Hastalıklı yaprakları temizledikten sonra bu hali aldılar ve gelişmediler. Bu mevsim gelişme dönemleri değil sanırım. Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım türleri farklı ondan böyle bir kısmı yavaş bir kısmı hızlı büyüdü. Emre abi gönermişti tohumları bana geçen yıl çimlenmişlerdi. İnşallah görebilirim çiçekleri en kısa zamanda, ben çok sevdim bu bitkiyi. Sabırla bekliyorum yeter ki açsınlar beklerim 2 sene daha ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sebo, Bir senede bukadar büyüdüklerine göre benim ufak fidenin cüce kalması normal herhalde. Bu sene tohumdan aldığım tek fide henüz 5-6 cm.boyunda. Düzenleyen Süha Şendoğan : 14-02-2009 saat 11:59 Neden: cm yanlış yazılmış |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Ağaç Dostu
|
Plumerialara çok hızlı büyüyen bitkiler değiller Sevgili Turco, plumerianızın boyu kısa değil bence uygun bir şekilde gelişmiş. Sevgili Msaygın'ın ve Emre abinin dediği gibi bahar döneminde gelişme göstereceklerdir.... Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|