![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
Alıntı:
hele ingilizceyse sizden deneyimlerinizi ve mümkünse çevirilerinizi bekliyoruz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-11-2011
|
Sayın Can17Can Kitabın tamamını çevirebilmek için telif ödemek (veya bir kısmını çevirebilmek için en azından yazarın iznini almak) gerek. Ülkemiz için bu ölçekte ilgilenecek kişi sayısı düşünülürse masrafa ve emeğe pek değer olmayacağını takdir edersiniz. Ancak ben kitabın "içindekiler" kısmını yazayım, eğer kendi probleminizle veya öğrenmek istediğinizle örtüşen bir kısım varsa o bölümü çevirmeye çalışayım. İçindekiler : 1) Giriş : Orijini ve Türleri Önemi 2) Plumeria'yı yetiştirebilmek için temel bilgiler Dikim ve Bakım Hastalıklar ve Zararlılar Büyütme, çiçeklendirme ve tohumlandırma Nerelerden satın alınabilir ? Ziyaret edilecek yerler 3) Tanımlamalar ve Plumeria Varyetelerinin özellikleri Tayland dilinde isimleri ve telaffuzları Plumeria Varyetelerinin detaylı tanımlamaları Ekler : ABD ve diğer ülkelerdeki varyeteler Plumeria ile ilgili kuruluşlar Bazı plumeria türlerinin büyüme huyları Türler ve renkler Sevgiler,saygılar Prof. Dr. Zafer İLKEN Düzenleyen Zafer İLKEN : 28-06-2013 saat 10:14 Neden: eksik yazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
Elbette 2112 değil 2012 olacak ! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Geçtiğimiz yaz bahçeye diktiğim plumeria'lar, kışı sağlıklı bir şekilde geçirdiler. Tohumdan yetiştimiştim. Çiçeklerini ne zaman göreceğiz bakalım ? Bolca sulandıklarını da ilave etmeliyim,kışı korumasız geçirdiler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Plumerialarınız çok güzel gelişmiş. Sulamayı hangi aralıklarla yapıyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Çok enteresan ben gene uzun zaman sulanmaması gerektiğini biliyordum. Ondan zaten şuan sorun yaşıyorum. Beceremedim kısacası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
teşekkürler zafer bey Büyütme, çiçeklendirme ve tohumlandırma bölümü öncelikli öğrenmek istediğim konu başlığı eğer ceviri imkanınız olursa plumeria sayfasını ziyaret edenlerden çok dua alırsınız diye tahmin ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
Sonunda Bodrum daki canlanıp güçlendi. Minyatür de olsa tomurcuğu da var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-08-2013
|
Arkadaşlar tohum sipariş etsem ne zaman dikebilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sayın drhegeli plumerianız çok güzel açmış. Kokusu var mıdır? Benim plumeriam da yapraklandı ama çiçek konusunda hiç umudum yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
|
Değerli Plumeria dostları Tohumdan yetiştirdiğim bir Plumeria 3. yılında çiçek verdi. Orijinali ile aynı türden çiçeklenmesi ise bir o kadar sevindirici. Varyetesi : Samoan Fluff Saygılar,sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Sn drhegeli kokularından da bahsedebilir misiniz? Ben de yetiştirmek istiyorum ama karar veremedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen drhegeli : 30-08-2013 saat 17:52 Neden: Ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
|
... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-08-2013
|
Herkese selam plumerianın çelikten üretimi konusunda bir kaç resim ve biraz bilgi. Resimler şeklen cok iyi anlatıyor benim okuduğum kadarı ile çeliği kestikten sonra bir hafta kadar esintili bir yerde kurumaya bırakmak gerekiyormuş çelikler kalında olsa incede olsa köklenme olabilirmiş bir hafta sonra islak değil sadece nemli toprağa dikmek ve toprak kurumadığı sürece sulamamak lazımmış. resimlerden anladığım kadarı ile kasten dar alanda köklendiriyor yeni saksıya alırken kökleri oynatmadan ekiyor.belki ilgilenen arkadaşlara faydası olur.Resimler aşağıda Plumeria Care and Propagation sitesinden alınmıştır kendisine bir teşekkür mesajı yolladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili drhegeli, çok şanslısınız bu kokulara kavuştuğunuz için diyeceğim ama ne kadar emek verdiğinizi de tahmin edebiliyorum. Bu sonuç bütün gayretlerin karşılığı oluyor bence .Tebrikler, kolay gelsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
|
Benim aklımdan hiç çıkmayan ama vefasızlığımdan mahcup oldugum dostlarım hepinizi çok özledim yıllardır aktif olamadım sitede...Hayat işte 2009 da tohum almışız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2013
|
Yeni bir çiçeğe başlıyorum anlaşılan. Her ne kadar bu başlık artık bir hayli pasif kalmışsa da yardım alabilirim umarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Temmuzdan beri devamlı çiçekte. Emeğimizin karşılığını fazlasıyla aldık. Biz Bodrum dan ayrılırken bu durumdaydı. İkinci dalında da tomurcuklanma başlamıştı. Darısı bütün bekleyen plumeriaseverlere! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
|
solan plumeria için acil yardım
Selam Sayın arkadaşlar 3 gündür plumeriada bir sorun oluştu 3 tane birden filiz çıkarmaya basladı sevindik falan fakat birden yapraklarda sararma başladı bazı yapraklar suzuzluktan solmuş gibi cansızlaştı sizin fotolara bir bakarsanız anlarsınız sanırım gövdede bir sorun yok gibi iki hfta önce yeni saksıya aldık birden gelişmeye başladı fakat şimdi sorunlu bir hal aldı salonda cam kenarında duruyor direk güneş ışıgı almıyor ondanmı sudanmı suzuzluktanmı anlıyamadık yardımınızı rica edeceğiz, saygılar [ATTACH][ATTACH][ATTACH] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fotoğraflardan çok iyi göremeyiorum ama aşağıdaki yaprağın ana damarının etrafında sokucu-emici zararlı belirtisi var gibi... Daha yakından bir fotoğraf çekebilirseniz faydalı olabilir. ![]() Not : Zakkum ile plumeria akrabadır. İkisi de apocynaceae ailesindendir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
sanki biraz zakkum havası var ağaçta... yaprak yapısı,tomurcukları ve birazda çiçekleri.. kısacası bana zakkumu anımsattı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Siz galiba bölümleri karıştırdınız ( bu bitkinin ağacın adı nedir ) bölümü değil burası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |